Kursdagar

Kursdagarna går så galet fort, det är redan onsdagkväll och nu är det kurs först nästa tisdag, det är så kul! Nu har vi fått börjat bygga och sätta mallar, vilket jag tycker är helkul, vi har även målat fransk. 
Min första fransk (naturlig nagel)

Och min andra (fransk på naturlig nagel)

Med hjälp av ice serien ser man alla fel man gör😉 otroligt vackra färger!

Och så idag fick vi äntligen börja bygga! Här är mina första på modell/kund, och det var ingen mindre än Isabell! Jimmys, kusins sambo 😍 världens härligaste människa! Så go o glá!❤️ Så det var mycket roligt! 
Nu går ögonen i kors och jag ska sova! 
Godnatt på er


Broccolisoppa och drama

Vilken dag! Helt färdig! 
Jag o Simon fixade i hans lägenhet idag, ingen värme elr el, det har varit lite krig och värre kommer det bli! Amasten har behandlat Simon som en påse skit och det gör man fan inte ostraffat! Så sjukt dålig stil. Vet man med att en hyresgäst behöver byta lägenhet kan man ju åtminstone se till att värmen är på och att elen är påslagen nere i källaren! Usch! 
Sen var jag till tandläkaren, haft ångest för vad det skulle kosta men jag behövde inte betala någonting! Helbra om ni frågar mig! 
Sen kom jag hem, klippte Fredrik, busade med Tuva och började med kvällens kvällsmat, broccolisoppa, jag hade längtat! Men den blev inte alls så god tyckte jag, Tuva däremot gillade den, kul tyckte jag, sen började jag plugga. Jimmy går o nattar Tuva men det deöjer inte länge innan hon vaknar och panikhostar, går in och lyfter upp henne och hon kastskadkräks över oss båda, tre-fyra omgångar, jag fattar ju direkt att det var maten, den var antagligen för stark, snärt på samvetet där! Fy min stackars tjeja, men jag blev helt lugn, både jag och Jimny höll henne och pratade lugnande att det är okej, det är helt okej. Att inte brusa upp sig och få panik. Sen när hon hade slutat kräkas och vi börjat få av oss kläderna, det var duschen som gällde om vi säger så. Så suckar hon lätt o ler sitt lilla kloka leende mot oss. Vi duschar av oss och Jimmy sätter sig i soffan och myser med henne, när jag är klar i duschen så kommer jag ut och möter en väldigt glad liten tjej som vill busa lite innan läggdags, nu ligger hon på mig och sover, hon ska få krypa ner i sin säng och jag ska gå ut till Simon och Jimmy som sitter och tittar på oscarsgalan. 
Skulle vilja gå o lägga mig redan men då lär jag väl vakna galet tidigt imorgon. 
Imorgon är det kursdag igen 😍 ska bli kuuuul! 
Gladfis❤️

Hjälper morbror att montera ihop skrivbordet! 


"Mamma"

Det finns nog inget i denna värld som kan slå högre än när ens lilla flicka säger "mamma". Det går inte att beskriva, det känns så svindlande, så otroligt mysigt, men ändå så naturligt på något märkligt vis. Fina lilla unge, mamma och "baba" och allmänt mycket snack är det nu! Antar att hon är tidigt i det, det kvittar, hon utväcklas i sin takt och det går så svindlande fort! Min lilla bebis, 8 månader, 8 månader och 8 dagar gammal. 
Just nu ligger hon och sover gott på mitt bröst, våra mornar är oslagbara, herregud vad jag kommer sakna dem när ungen inte längre vill ligga och mysa med mamma i sängen hela morgonen och förmiddagen😳 
I eftermiddag ska jag till tandläkaren för första gången på... 4 år kanske? Eh nrrvös? Ja. 
Men har inte ont någonstans så de ska nog gå bra! 





Feber och dålig sömn

Det senaste dygnet har det inte varit kul, inte kul alls, Tuva har länge varit snorig och lite små förkyld, men nu har hon fått min skit och har hostat i några dagar. Inatt skrek hon mest hela natten, det ända som hjälpte var att vara uppe och gå, att jag skulle göra det, det funkade inte med Jimmy, inte alls, då skrek hon i ren panik. Jättemammig... Jag som skulle upp och jobba. 
Vi fick väl sammanlagt 3 timmar sömn på hela natten, och jag känner mig totalt överkörd, gnäll gnäll gnäll. Ja, ibland måste man få spy ur sig för att orka. Hon är världens bästa unge, världens goaste. Men när hon mår såhär så är det hemskt, jätte hemskt! Älskade lilla flickan min vad jag önskar att du slapp, men det är ju oundvikligt, jag var där förra veckan och nu är hon där, det är snart över, det är bara så typiskt att det ska behöva bli så. 
Ikväll skulle jag ha firat Anna, men det finns ingen energi över till det, det blir ju dessutom flera kvällar. En biljett som kostade 200kr höll på att gå till spillo, men sen visade det sig att Sanna behövde en biljett, så det löste sig himla bra ändå.
Så jag hoppas lillan får sova inatt, att vi får sova inatt och att vi vaknar upp imorgon utan feber. Längtar till den här jäkla skitmånaden är slut, så det går mot bättre tider, det suger verkligen att alla är sjuka och alla smittar alla. 
Jimmy håller på att söva T och sen ska vi ha myskväll till mello, med chips och dipp. 
Hoppas av hela mitt hjärta att vi kan komma ut imorgon och få gå och käka middag ihop, bara han och jag, bara få njuta av att bara vara vi, det skulle bli första gången på snart 1 år. Den 30 mars var senaste gången som vi var ute och käkade ihop, själva. Då firade vi 2,5 år, snart är det 3,5. JISSES vad tiden går! Älskade karl, vad jag älskar att få skratta ihop med honom, att få kyssa honom, varje dag, att få vakna upp ihop med honom och att få krypa till sängs ihop, i 3,5 års tid har jag fått det, det är både lång och inte lång tid, för vi har fortfarande så många fler år att uppleva ihop, min man och jag♥
här är lillskruttan 5 dagar, 5 dagar och helt bedårande, detta är lätt en av mina favoritbilder på lillan, det var midsommar, det var kallt ute och vi åkte till mormor och morfar och bara hade det bra, mormor, det är så overkligt att tänka, fortfarande, älskade älskade... Jävla skit cancer!

Att hela tiden sakna

Att behöva sakna, i över 1 år har jag saknat henne nu, varje dag, varje minut, lite mindre ibland, lite mer ibland, men alltid denna saknad. För över ett år sedan tog hon sin ryggsäck och begav sig till landet på andra sidan jorden. För 1 år sedan visste varken hon, jag eller någon annan hur länge hon skulle stanna där, dagar blev till veckor och veckor blev till månader. Och nu har dessa månader blivit 1 år. Hon skulle varit hemma nu, för länge sedan, om jag får bestämma. Men det är hon inte, hon har gjort så mycket det senaste året, hon har upplevt så mycket nya saker och har så många berättelser att berätta för Tuva när hon väl kommer hem. 
Jag saknar denna människa så otroligt mycket, jag saknar att få krama henne, att få ligga i samma säng och prata om allt mellan himmel och jord, läsa våra gamla dagböcker och killa varandra på ryggen. Jag saknar att få skratta ihop med henne, att få vara ledsen ihop med henne, att vara arg ihop med henne. Jag saknar att hitta på saker, jag saknar att kunna ringa henne och be henne komma och sova över när Jimmy är borta och jobbar, jag saknar att kunna komma till henne, och se någon fjollig film ihop, att sitta och skratta åt henne hur dålig hon är på att sitta stilla och se en hel film, jag saknar att rida med henne, jag saknar att åka bil ihop med henne, jag saknar att gå promenader med henne, jag saknar precis allt med denna människa, denna människa som jag inte varit utan på mer än 10 år, det var 1 gång när hon var i samma land för några år sedan, i 2 månader, 2 månader är ingenting jämfört med 1 år. Än är hon inte hemma, men har jag längtat till sommaren förr, så är det INGET emot vad jag gör denna sommar, för jag hoppas att denna spontana människa faktiskt kan känna att hon kan ta och pallra sig hem snart, vi är så otroligt många som saknar henne. Saknar henne så det värker i hela oss. JAG SAKNAR MIN NANNIS. Jag saknar min bästa vän. 
Älskade vän!
Vackra människa! 
"Signe, jag vill att du ska veta hur HÄFTIG jag tycker att du är. Du är så BRA. Du är en sån bra mamma, du har hittat ditt drömjobb och du bara.... har kommit så långt! Samtidigt som du är världens bästa vän på samma gång."
Jag älskar denna människa, till månen och tillbaka, 1000 ggr om.

Hosta

Jisses, Tuva och jag hostar ikapp... Lilla hjärtat mitt, hon verkar ha ont i halsen och tycker att det är väldigt obehagligt med hostan då hon gråter såfort hon hostar. Lilla älskade vän! 
Så idag har vi "bara" uträttat ärenden genom att klippa lite vänner. Lowa klippte sig för första gången och skötte sog galant!
Just nu sover T, men snart dags att vakna så hon kan sova ikväll för natten. Men det är bra att sova så man blir frisk❤️ 
Annars då? Jo! Jag har äntligen börjat min kurs! Ihh! Så overkligt roligt det känns! 😍 så de första 2 dagarna är avklarade och nu måste jag plugga plugga plugga 😁 
Här är 2 set naglar som jag gjort efter kurserna, tis och ons.
Moster Pernilla

Kompis Anna 

Här kan vi se en deformerad nagel som jag fick jobba på igår. Det gick det också!😍😃


Norsholm djursjukhus

Jag kan ha glömt skriva om hur det gick  för Wilma när hon kastrerades, det gick mycket bra, när Sally kastrerades så var jag så nervös att jag höll på att svimma!
Och då är ändå Wilma min ögonsten!
Vi kom dit, båda skulle chipas och vaccineras, o Wilma kastreras. Vetrinären hette Cecar och var supertrevlig.
Sköterskan var oxå duktig och visade att han brydde sig om mig som ägare och om katterna. 
När vi kom och hämtade henne efter några timmar var hon groggy men såret var väldigt fint, Sallys sår blev svullet och jätteotäckt efter några dagar, DÅ fick jag börja ge henne smärtstillande, Wilma fick smärtstillande från dag 1 och har inte varit något svullen, inget påverkad och nu, 1,5 vecka efter är hon nästan helt läkt, det känns otroligt bra! Min lilla kicka❤️ 
Såhär ser såret ut idag😍




Borsta tänderna på inga tänder


Vi köpte en tandborste för ganska länge sedan, för att fröken skulle få bekanta sig och inte känna skräck i att borsta tänderna sen när väl tänderna kommer upp, inga problem, vi leker samtidigt, att tandtrollen hoppar ur munnen och springer iväg! 5 st fick vi tag på idag, hon jobbar med den sista nu 😉 

Just typiskt

Inatt mådde jag pyton! Fullkomligt pyton! Mådde illa, hade ångestattacker, ja allmänt blä!
Vaknade vid 8 och mådde hyffsat, kände att det var något som var påväg att bryta ut. 
Hur elr hur så var det bara att hoppa upp o börja dagen, babyshower för lisa stod på tapeten! Vi kom dit och fixade, pysslade och när hon tillslut kom hem blev hon helförvånad! Så kul! 
Vi åt gott, fikade, lekte lekar och Lisa fick presenter!
Jag hade pysslat ihop en blöjtårta! Den blev fin ändå måste jag erkänna 😉 
Vi tog bilder med Tobias kamera så jag hoppas vi kan få ta del av dem någon dag 😍😃 här är iallafall tårtan!

När jag kom hem gick vi alla tre o la oss o sov på soffan, mysigt måste jag säga 😍 
Sen frågar Jimmy om jag orkade åka och äta middag, åh mitt hjärta smälte! Dock bestämde vi att vi skulle ta det nästa helg så att jag inte skulle bli mer sjuk, åh han hade fixat med barnvakt och allt! Åh min fina❤️ Det svänger snabbt, men som sagt, det behövs så lite för att visa lite uppvaktning och uppskattning till varandra ❤️

Tuva har lärt sig klappa händerna denna helg😍 oh min fina stora tjej❤️


Badhus och Mello

Idag vid 11:30 åkte vi till badhuset och mötte upp Hanna, Johan, Leo, Karin, Agge o Mille för att bada. Otroligt mysigt och Tuva var lika glad i att bada som igår! 
Mammorna fick leka av sig lite i rutchbanorna 😉
Att vi åker o hittar på saker med våra barn är en självklarhet för oss, "det är ju inte som att hon minns det iallafall" 
Nä fast vi tänker ju inte bara sitta hemma på röven tills att hon kan börja minnas vad vi gör? Hon har ju kul nu oxå och utväcklas i raketfart varje dag! Så att få en sån kommentar uppkörd i trynet, är ju bara korkat! 
Vi njuter av att uppleva saker med henne, här och nu! 
Sen åkte vi hem och sov lite, sen var det dags för mellomys och tacos hos Johan o Hanna, supermysig kväll med supermysiga människor ❤️ 
Så tacksam för att ha så fina människor runt omkring mig❤️
Likisar i likadana tröjor alla tre 😍


Bortskämd och larvig

Idag är det alla hjärtans dag, igår var jag och hanna till stan för att fixa med lite pesenter till våra karlar. 
Idag när jag vaknade, fick Jimmy sina presenter, snus, godis och töjningar. 
Jag vet inte vad det har blivit med honom längre, jag är faktiskt uppriktigt besviken. Han har blivit otacksam, plus att han är borta i veckodagarna, varit det de senaste 5 veckorna, i 5 veckor har han varit iväg och jag har alltid fantiserat om att han skulle komma hem med nån liten blomma, elr något, bara nått litet, men bara för att uppvakta, visa sin uppskattning och att han velat skämma bort mig lite, varje gång har jag blivit lika besviken.. Fine, han är hemma, jag är superglad över det! 
Men idag då, då kommer den fantstiska ursäkten "jag har inte kunnat köpa något, för jag fick ju ta Tuva igår" 
Jag är väldigt väldigt väääödigt emot att skriva ut mina problem med min familj, men detta är till alla karlar där ute som inte köper något elr gör något för sin andra hälft. 
1 sämsta ursäkten någonsin! Han var ensam hemma hela dagen fram t kvällen!
2 ville han ge mig dåligt samvete för att jag åkte på kalas i 2 timmar?
3 varför vill man inte uppvakta och skämma bort sina nära o kära? 
Jag skulle vilja köpa hela världen åt Tuva o Jimmy, nu går ju inte det för vi har inte den ekonomin, och det är inte det som är det viktiga, men något väldigt litet kan betyda så mycket, det är det jag menar, en bukett men en liten kärleksförklaring, är allt som krävs! Just att man tänkt tanken! 
Jimmy var jättegullig förr o kom hem med blommor o små presenter stup i kvarten. Nu vet i tusan.. Det gör mig lite ledsen, för jag känner ju förtfarande att jag vill visa all min kärlek för honom. 
Karlskrällen! Känner mig superlarvig o jag kanske är ensam om att tänka såhär.. Men då får det va så! Hur elr hur! Glöm inte bort varandra! Skäm bort varandra ist, i oändlighet av kärlek❤️
Skriver om våran dag i övrigt i ett annat inlägg! 
Det är tur att jag har dig min älskade skatt ❤️


Badhuset och vänliga veckan

Idag var det premiär för våran lilla tjeja! Hon badade i badhuset idag och Jisses så det var populärt! Hon sken som en sol hela tiden och plaskade och levde runt hur mycket som helst 😍😃 
Vi var där med Hanna och Leo, Leo är helt galen i vattnet och plaskar och plaskar och plaskar 😉
Efter det åkte vi in till stan och käkade, uträttade lite ärenden, det är ju en liten extra kärleksfull dag imorgon 😍 
Sen så hände något helt otroligt gulligt! Det var så att vi skulle till en butik som visade sig hade flyttat! Men tur hade vi som stötte på en kille som var runt 10-11 år, han visade oss vägen och var hur gullig som helst, jag tackade så jättemycket för hjälpen och han går men vänder snart och kommer tillbaka med ett kort och säger "tacka inte, ta det här kortet, och gör en god gärning för någon annan, det är vänliga veckan denna veckan!" Åh herregud så mitt hjärta smälte! Goa unge! Vad hans föräldrar ska vara stolta över honom!😍 
Jag hittade tyvärr ingen att göra en god gärning för, så än sålänge har jag fortfarande kortet med mig! Men veckan är ju o andra sidan inte slut 😊 
Nä nu måste jag sova! Ögonen går i kors på mig!





Alfabets-sång

Vad kul det är när ens lilla flicka vaknar vid 03:30 och tycker att "nu jädrar ska jag lära mig hela alfabetet, högt ska vi lära oss det oxå!" Skitunge❤️ Nu, 1 timme och 20 min senare ligger hon och sover på mitt bröst, man hinner båda skratta, svära och sucka högt innan lilla fröken behagar att ge med sig.
Igår kom iallafall den försvunne pappan hem igen, äntligen! 
Tuva fick mysa och jag åkte och gjorde naglar, terapi på hög nivå❤️ 
Samla krafter och få sakna min lilla terrorist!❤️ 7780g och 67,5 cm, så stor har hon blivit, bvc igår och Birgitta tyckte att "hon utväcklas väl" att hon är en sån fin och duktig tjej som är tydlig i sitt kroppspråk. Då blir man stolt! 
Hon sa också att gåstolen var ett "Nej" nejmen va tänkte jag, Tuva som älskar gåstolen! Det hämmar utvecklingen och är bättre med hoppgunga isåfall. Så nu from nu blir det bara korta stunder med gåstolen, annars får lilla fröken ligga och kravla runt på golvet! Frustration leder till lärdom, och visst kan väl det stämma. Har dock svårt att låta henne bara ligga där och vara arg och besvärad, men hon måste ju samtidigt lära sig, och det gör man först när man tränar!
Imorgon ska vi till badhuset för första gången, det ska bli spännande och se vad lilla damen tycker om det! Vi ska dit med Hanna och Leo. Trivs hon bra så ska vi även dit på lördag med Hanna, Johan, Leo, Karin, Agge och Mille och Jimmy får också följa med då 😉.
Långt inlägg! Bäst att jag slänger ner ungen i sin säng och passar på att sova lite till innan det är morgon och full fart här hemma. 

Jimmy handlade kläder för första gången till Tuva, typ! Han har kanske betalat 2 plagg innan av alla vi köpt, så nu slog han på stort! 😍 Så fin kommer tjejan bli❤️

Kvällsrutiner

Från att Tuva började äta gröt, så har vi haft fasta rutiner på hur hennes kvällar ska se ut.
Klockan 18-18:30 så serveras gröt och kvällsmat även till oss, för det mesta äter vi ihop allihopa.

Då äter vi och lyssnar på Tuvas skiva med en massa mysiga barnlåtar, sjunger, skojar och äter.
Sen åker pyjamasen på efter att alltingen bara tvättats eller efter bad/dusch.

Lillsnörpa får leka lite, vi busar och skojar tills det är dags för välling och sängen, vi nattar varannan natt.

Hon brukar vakna allt mellan 1-4 ggr för att ha drömt elr tappad napp. sen sover hon helt okej nu för tiden, oftast vill hon inte äta längre på natten utan vaknar bara för att vilja ha nappen.

Jimmy har jobbat borta såå mycket nu den sista tiden, det är tufft, även om jag älskar min lilla tjej så blir det intensivt ibland. Jag saknar honom och många gånger har vi fått åka till mamma för att jag inte orkat vara hemma nu efter allt med mormor. 

Mah, jag är så trött nu, jag vet knappt vad jag skriver... Nu sitter jag iallafall i soffan och kollar på "Mordet".
Efter en dag på öppna förskolan, fika hos Linnea och mys hos Hanna. 
Bra dag, nu är det kvällen och snart sovdags! 


Kräkan

Vaknade för en timme sedan av att Tuva kräks, massor, herregud vilken panik jag fick, när det väl slutat hade hon i hela ansiktet, kläderna, håret, sängen a överallt!
Tvätta av och byta om, med kräkan själv i halsen, fy bubblan! Nu sover hon igen bredvid mig.. 
Jag hoppas verkligen att det bara var en engångsgrej, att hon fått i sig för mycket slem/snor elr nått som retade igång det. Vill INTE ha maginfluensan! HUA!😩 
Snälla låt det inte va det!



Du finns alltid inom oss

Igår var det sista gången vi sa hejdå, igår samlades vi alla i kvarsebo kyrka, så fort vi klev in i kyrkan grep ångesten ett fast grepp om mig. Så fort jag såg kistan, den otroligt fina gråmelerade kistan med de röda rosorna, så började tårarna rinna, det brast direkt, alla dagar av tomhet så brast det.. Fullkomligt, det var fruktansvärt, fruktansvärt sorgligt, hemskt, otäckt men oxå så vackert, fint och kärleksfullt. Bara det att solen sträckte sig in och sken sina kalla vinterstrålar mot oss denna dag gjorde mig varm. 
Jag grät, vi alla grät, tårar som inte kunde sluta rinna, jag hulkgrät, snorade och bara önskade att du skulle komma och sätta dig bredvid morfar, som satt där med näsblod och med tårar längs kinderna, istället stod vi samlade runt dig en sista gång, grät och grät och höll om varandra, älskade mormor, jag hoppas så innerligt att du mår bra nu. 
De vackra låtarna/psalmerna, pärleporten och din Lasse Berghagen, nä du mormor, du fick verkligen världens finaste begravning. Efteråt åt vi smörgåstårta som du hade önskat, vi pratade och mindes, 73 år gammal, mer än 22 år fick jag ihop med dig, och jag är så glad för varje ögonblick. Efteråt åkte vi och hämtade lilla Tuva, hon fick vara hos sin farmor under begravningen, sen åkte vi och umgicks med hela familjen, åt soppa, drack vin och njöt av varandra, saknade och mindes dig❤️ 







Jag älskar dig, jag är så evigt tacksam att just du är min mormor, min fina lilla ängel❤️

Mysstund

Åh jisses så mysigt jag har det just nu! 
Tuva sover på mig, Wilma sover på mig och Sally sover bredvid mig, mina älsklingar ❤️ 
Det har gått jättebra med Wilma idag och allt har känts jättetryggt med personalen på norsholms djursjukhus. De sa att Wilma kunde ha dålig aptit nu idag men så fort hon kunde så satte hon sig och åt, duktiga tjejan! 
Nu hoppas vi på en mindre kåt katt som är mer tillfreds med livet. 
Imorgon kommer äntligen Jimmy hem❤️ 
Mammas goskatt❤️


Förkylning med en slappisdag

Tuva har börjat snora, vi har sluppit undan länge nu men nu är det där förbaskade snoret tillbaka. Natten var inte kul, hon vaknade var 5e minut och bökade med näsan, panikslagen pga nässköljen och nässugen.. Fy vad jag hatar att vara själv när hon blir såhär! 
Jimmy jobbar i stockholm i veckorna, han kommer hem på torsdag och jag blir så depp av att bara sitta hemma själv. 
Iallafall, vid 8 vaknar vi, hon pigg och glad och jag glad för att vakna upp till hennes bladder och stora leende ❤️ 
Sen somnade hon om i 2,5 timme! Vi skulle åkt t öf egentligen, men jag kände att det var dumt om hon kanske smittade, sen var jag så galet trött! 
Så det fick bli en hemmadag, likaså skulle vi åkt till Linnea som är hemma igen från ett halvår i spanien. Men jag bestämde att det var tvunget att bli en lugn hemmakväll. Att Tuva skulle få ha en rutinkväll hemma. Det är viktigt det också. Det är viktigt att ha lite tråkigt ibland, för att kunna uppskatta de roliga stunderna lite extra. Så idag har morfar varit här och klippt sig. Simon kom och lånade tvättmaskinen och så lyckades jag övertala honom till att klippa sig han oxå! Och JISSES vilken skillnad! Innan hade han hår till skuldrorna, så galet mycket hår! 
Nu ser det ut såhär: 
Jag blev nöjd iallafall 😉 
Sen åt vi lasange, mömma!
Tuvs somnade vid 19:45 sen har jag hunnit plocka, fixa chillorna och duschat! Nu sitter jag och kollar på Mordet, sjukt spännande och hjärtkramande, usch!
Sen sova! Imorgon blir det Norsholm med katterna, Wilma ska kastreras och chipas och Sally ska chipas. 
Sen ska jag fixa en ram, hårfärg och lyxas försöka hinna fixa fransarna, för att sen hämta Wilma igen. Mycket står på schemat imorgon, kanske även försöka hinna träffa Hanna och Leo. Ska bli skönt med musikquiz på torsdag! 

Hästmys i farmors stall igår 

Badbrud hos farmor, det var mat överallt efter att bruttan fått äta själv 😉 

Namnamnam 


Jag saknar dig

Jag saknar dig, saknar att kunna lyfta telefonen, leta fram dig i telefonlistan och ringa, "ja hallå" eller "connman" "hej mormor!" "Hej Signe! Hur är det?" När ska jag förstå att jag aldrig igen kommer få ha ett sådant samtal, aldrig mera få skratta ihop med dig, aldrig mer få höra om din dag, "jo idag förstår du har vi kunnat suttit ute i solen! Det var så skönt!" 
"Haru ont i föttera' ida?" Med den bredaste östgötskan du kan tänka dig, dessa skämt, dessa meningar som bara du och jag förstod, hur vi kunde sitta och skratta så tårarna sprutade, så att vi nästan kissade på oss. Jag saknar dig mormor, det har nu gått lite mer än en månad och det känns som en hel evighet. Jag spyr på det här! Jag vill inte! Jag är så rädd och ångestladdad inför vårat sista hejdå på fredag.. Hur ska vi orka, jag ska ha din blus och dina stövlar, på så sätt känns du nära mig, men inte tillräckligt! Jag önskar, av hela mitt hjärta att cancer aldrig hade funnits, att du fortfarande fanns hos oss på riktigt, så att jag kunde ringa dig imorgon och berätta om denna mardröm som nu är våran verklighet, sömnlösa nätter, denna enorma känsla som jag inte kan sätta fingret på, den kväver mig samtidigt som hela jag är läskigt tom. Det är en sådan bottenlös sorg som inte går att få fram i ord. 
Mormor, varje dag utan dig, är en plåga, kom och kryp ner hos mig och krama mig, få mig att känna mig som den lilla flickan för många år sedan som så gärna kröp upp i knät för att få lite tröst, i en redan då, tuff vardag. Jag önskar du var här och höll om mig och viskade " allt är bra, det var bara en dröm" en mardröm, som är verkligheten.



RSS 2.0