Julklappar

Idag har jag o Tuva varit på äventyr ihop med världens bästa Fia och Greven! Dollarstore och annan skojsig shopping! Har även börjat handla julklappar nu! Hur skönt kan de inte va att ha det färdigt snart ist för dagen innan! ;) 
Ikv åt lillsnuttan sin gröt väldigt bra! Sen åt hon från båda tuttarna, så jag hoooppas på mer sömn inatt. Mitt lilla gull! 
Imorgon blir det städning av lght och chillaburar. Klippning också! Så det är tur att Matilda kommer o myser med Tuva så att jag kan hålls utan att ha dåligt samvete. 




Bilderna från dopet har Fia tagit, Tuva och dina miner ❤️

Dagen

Snoret rinner, huvudet känns tungt, halsen bränner och svider, nää blä! Jag som nyss var förkyld/sjuk! Kände mig så krasslig förut att jag tog en alvedon och hick o sov en timme när J hade kommit hem. Hur skönt som helst!
Idag har jag o Tuva myst, jisses alltså, vi är ena riktiga mysproffs vi!
Vi åkte in t Ingelsta och hade lunchade med mormor/mamma, hon har varit i Uppsala hela helgen och hade dessutom hittat massor med kläder t Tuva, som vi fick idag. Snart går vi äver i strl 68! Jisses min lilla flicka vad du växer❤️ 
Just nu sitter jag o lyssnar på en envis liten unge som är väldigt trött men som inte riktigt vill somna, vi får se om pappa lyckas elr om vi får bytas av, tålamodet tryter även för en annan när hon är missnöjd, lillkickan❤️ 






Morfar 72

Idag stod det kalas på schemat, min fina morfar fyllde 72! Min härliga underbara morfar❤️ Så vi åkte in till stan vid 11 för att handla lite presenter, morfar fick kalsonger, det hade han önskat sig, om det var rosa kalsonger han önskade sig där emot vet ja inte ;) mormor fyllde för 1 månad sedan ungefär men hennes present är som bortblåst! Så det fick bli en ny, en sjal som hon blev väldigt glad för, bäst förna för jag hade lika gärna kunnat tagit den! Skitsnygg! ;) jag köpte mig faktiskt en finare tröja/blus till mig själv och en ny, riktig bh! Herregud så skönt med något som faktiskt håller upp! Och att man ökat i strl är ju inte helfel det heller 😏 sen åkte vi och myste gärnet med familjen Connman! Min underbara släkt❤️ 
Nu är vi hemma, Tuva fick sin gröt som vi börjat ge nu på kvällarna, förut har hon mest gurglat runt och spottat ut, men idag så! 😃 då svalde hon flera tuggor! Heja Tuva! 
Nu håller hon på att somna medan jag skriver, hon har varit så förbaskat svårsövd de senaste dagarna men (ta i trä) idag verkar det gå vägen! 

Världens bästa Aron och världens bästa Tuva på samma bild ❤️



Magnus, din lilla råtta

http://youtu.be/V9qHOINRZ7k

Den där karln.. Folk får säga vad de vill, jag älskar'n! 

Tuuuuuva!❤️

Nu bryter vi det tråkiga med lite fina bilder på våran vackra unge! 
Det är ju helt otroligt, att hon är sååå fin! 
Mamma Signe som 2 åring

Pappa Jimmy runt 1 år
Tuva 4 månader och 1 vecka






Hur reagerar man?

Jag behöver få ur mig skiten.

Fy fan vilken ångest laddad morgon och dag det var igår, när Zarah ringde och berättade att Jimmys bil låg i diket, när inte Jimmy svarar, Bosse som klickar bort mig men svarar vid försök två 
"Kom Jimmy till jobbet imorse?"
"Halvt som halvt"
"Vad fan menar du med det?"
"Du behöver inte oroa dig, han har krockat, vi är på akuten nu" 
Så många tankar som for genom huvdet, inte oroa mig? Är han skön elr?! Är han död? Fick jag inte fler dagar ihop med honom? Nej nej nej! 
"Vi väntar på röntgen nu" 
Vad betyder det?? Har han brytit sig? Har han ont? Är han vaken? Vad hände?!
"Det var mörkt och han såg inte lastbilen som svängde ut precis framför honom" 
Vi lägger på.
Jag ringer tillbaka till Zarah och bekräftar att det var Jimmy, såklart, vem skulle det annars ha varit? Det finns två bn isol bilar i finspångsområdet och Leffa var inte hemma. 
Då berättar hon att "aa bilen var tydligen helt mos" 
Jag vet helt ärligt inte vad jag ska ta mig till, Tuva ligger fortfarande bredvid mig och sover. 
Klara smsar och visar en bild från nt, där hon igår var med ang KlaraBella. Jag svarar bara "Jimmy har krockat" 
Hon ringer upp och 5 min senare var hon här, underbara bästaste Klara❤️ Hon var kvar och åt frukost. Bosse ringer och berättar att de väntar på svar ang röntgen, Jimmy är fastspänd, från topp till tå, han har inte ont, lite i fingrarna. Jag påpekar att det är dags att ringa hans mamma. Sen ringer Ninni och kollar läget, Klara måste hem innan hon börjar jobba. Ninni och jag bestämmer oss för att åka in. Bosse hinner ringa en gång till och berättar att röntgen är okej, det visar inget. 
Jag berättar att vi kommer in. 
Patrik ringer och kollar läget, "det är bra, tror jag, vi åker in nu" 
Bra var en skitlögn, jag skakade som ett asplöv.. Kom på när jag var påväg ut att Tuva inte ätit sen 7 imorse, kl var då 10, sätta sig och amma när man bara ville åka. Sätter oss i bilen och upptäcker att jag måste tanka, va faaan! Åker och tankar, plockar upp Ninni, kommer in t vrinneviparkeringen och Ninni hoppar ur för att plocka en biljett, jag parkerar och mitt kort funkar inte först, jag bara undrade vad mer som kunde gå emot oss?!
Sen funkade kortet, det fattades bara pengar på det. 
Går in, möter upp Jeanette, hon är lugn, jag skakar.. 
Går in på avdelning 11 Kirurgi... Det svartnar, det luktar så sjukt mkt sjukhus... Jimmy kommer ut ur sitt rum med dropp i armen och "nålar" i båda armarna, han är likblek, han ler lite mot mig, Jeanette hade tagit Tuva så jag kunde få krama om honom, han stod upp och höll om mig, han var kvar hos mig, jag fick hålla om honom, kyssa honom och se in i hans ögon. Han fanns fortfarande med oss! 
Vi satt i uppehållsrummet, jag, Ninni, Tuva, Jeanette, Bosse och Jimmy, satt och pratade och han berättade hur det hade gått till, att han hann väja lite åt sidan och hann börja bromsa, att han hade väjat hade räddat hans liv. Så jävla nära var det.
Jag satt fortfarande och skaka, jag började känna hur det snurrade mer och mer i mitt huvud, jag var tvungen att komma därifrån, jag sprang på toa, satt och försökte andas, övertalade mig om att det är okej, han mår bra, vi är kvar för att se så att det inte blir något mer, han var på avdelning 11 för att snabbt kunna göra en op om det krävdes. Timmarna sniglade sig fram, Jeanette och Bosse åkte tillbaka till jobbet tillslut, vi satt kvar, Ninni var tvungen och åka, jag fick åka ifrån Jimmy för att skjutsa Ninni, han ville även ha snus. Ångest igen, va fan, tänk om nått händer?! Vad gör jag då? Tänk om nått händer?! 
Som tur va slapp jag åka ända till Svärtinge, Patrik kom och hämtade upp Ninni. Så att jag och Tuva fick åka tillbaka. Yttligare en timme gick innan vi fick åka hem, med våran fina man/pappa, vi köpte med Max hem och när vi hade käkat la vi oss i soffan och bara njöt av varandra. 
Idag har Jimmy åkt till jobbet, ångesten är på topp här hemma, jag vill ha honom hemma. Men läkarn sa att det är bäst om han är igång och håller igång så att han inte blir stel.
Vill inte, för allt i världen, uppleva detta igen! 
Förstå, hade han inte väjt...

Knockad

Jimmy hade tur
Ta inte livet för givet och jag är så innerligt glad att vi inte var osams elr något imorse, och att han faktiskt mår bra! 

Älskade älskade ni❤️

-hej vet du var Jimmy är?

Samtalet att vakna till, som man verkligen inte vill vakna till!

Vilken jävla morgon! 
Jimmy krockade imorse när han var påväg t jobbet. 
Vi har suttit på sjukan ett tag nu, läget är okej och vi hoppas på att få åka hem snart.



Alarmet man inte vill vakna till

Att vakna till ett alarm, ett alarm som man absolut inte vill vakna till!

På sista tiden så har jag läst så otroligt mycket om psd(plötsligt spädbarns död) om oförklarliga händelser till varför barnet dör. 
Detta tog hårt, stenhårt på mitt psyke, när Tuva sov i sin säng, så sprang jag o kollade henne stup i kvarten om hon andades, på nätterna låg jag vaken och lyssnade efter hennes andetag. Situationen höll inte. Jag valde då att klicka hem ett andningslarm, för allas skull, den vibrerar om den inte känner av hennes andetag (den fästs i blöjkanen på magen) efter 15 sek, och larmar högt om yttligare 5 sekunder går utan ett andetag. 
Ni har nog redan förstått vilket larm det var som gick imorse... 
Dock, tappar den kontakt ibland, om hon tex sträcker på sig, så magen sjunker in, men det gör inte pulsen ett dug lättare, man är uppe inom loppet på en 10dels sekund! Hon låg och andades så fint, inga tecken på andningsuppehåll. Herremingud så skönt. 
Nu ligger hon här bredvid mig i våran säng, Jimmy har åkt t jobbet och jag ska följa hennes ex och sova lite till jag oxå!
❤️

Min fina fina faster kom igår, hon hade köpt en ny fin regnjacka till mig och en fin och skön tröja, bara för att hon tyckte jag förtjänade det! Sen höll hon väl på att ramla baklänges när jag berättade att jag fortfarande travade omkring i min gamla regnjacka som jag fick av henne när vi skulle till England, det var bara det att det är 7-8 år sedan, som vi var där... Den regnjackan har jag typ bott i, den är inte regntät längre och har hål i fodret både här och där. Men nu hänger det en ny, fin, blå jacka där ute i hallen ❤️


Husvisning

Idag var vi på husvisning! Vi har fått ett lånelöfte så nu letar vi hus förfullt! Väldigt kul måste jag säga, detta hus var dock inget att ha. Garaget var najs, men det var ungefär det, väldigt små rum, väldigt dåligt vardagsrum och början till fuktskador, så nä, det blir inte det huset, men det är så kul att vara igång och leta. 
Sen åkte vi och firade min underbara svärmor, Jimmys goa mamma och Tuvas bästaste farmor, som fyllde 44år idag!
Nu ligger vi hemma i soffan och myser. 
Imorgon ska jag och Tuva träffa Lina och Felix! Ska bli jättemysigt. 
Våran älskade lilla flicka ❤️


Plankstek och chinchillautställning

Idag när vi vaknade fick jag frukost på sängen och sen gjorde jag o Tuva oss iordning för att åka på chinchillautställning, första för Tuva! Hon fick även följa med fram och ta emot pris när Kim-Jöran blev placerad med sina djur. 
Vi var bara kvar ett tag, hälsade och pratade av oss lite med alla goa människor, sen åkte vi hem igen och städade, Agge, Karin och Milton kom och vi bjöd på plankstek! Så gaaaalet gott blev det! My man, han kan han!
Nu ligger vi o slappar i soffan, jag funderar starkt på att gå och lägg mig. Så sjukt trött.
Imorgon händer det grejer! Då ska vi kolla på hus! Spännandeeeee! 
Igår var jag och Tuva på tjejmys hos Mia med bruttorna! Tacos och idol, blev dock mest en massa massa prat, vilket självklart uppskattades mer ån idol! 

Tuva fick en fin mössa av Leijonet! Dock var den aningens liten! Men snygg blev hon ju! Mitt lilla pyjamasmongo 😍


7-sovarn

Mitt lilla hjärta då! 
Hon somnade vid 21 igår, det blev lite sent pga att fröken inte kunde slappna av helt och hållet, men hur som helst, sen sov hon till 3, åt och sen somnade hon om, åt igen vid 6 och fick somna om bredvid mig till 8, bytte blöja och åt igen, såg lite på TV sen somnade hon om igen, hon sover fortfarande! Lilla snuttan❤️
Idag hade jag tänkt hinna städa innan vi ska till banken, men vi får se hur det ska gå till 😉 


Igår myste jag med dessa två sötnosar Sture(Max) och Inez 😍

Bvc och smakprov

Dom borrar i huset.. De borrade för 3 v sen, 2 dagar, sen blev det hela förra veckan... Och så drog de igång imorse igen?! Alltså jag börjar bli galen... Det är inte kul längre! Det är typ fuktskadat så de borrar upp golvet, elr bilar, som det heter! Det är ju bara tur för dem att vi har en bebis som sover om nätterna. Annars hade jag blivit tokig! 
Hur som helst, det blev bvc idag vid 11, hon var idag, en dag innan hennes 4 månaders dag, 62cm lång, hon har alltså vuxit 1 dm sedan hon kom nu, och hon vägde 6300 gram. Gosunge!
Hon följer sin kurva precis och igår fick hon smaka på potatis, det gillade hon, idag fick hon smaka pannkaka, det handlar om så pyttepyttelite, som en halv lillfingernagel, men ändå! Hon smakar! Och pannkaka var skitäckligt ;) 
Hur som helst, vi rymde efter bvc ner t djupvik för att slippa den där jävla borren! Imorgon ska vi frukostdejta hos Zarah, sen ska jag till mina kusiner och moster för lite mys! 
Dom här två, de är mina absoluta favoriter!❤️


Dopet Fotograf: Sophie Connman Ek
































Dagen efter

... Herregud vilken dag det var igår, vi vaknade och solen sken, vi åkte och fixade lokalen och vid 14 stegade vi fram i Kyrkan, Erik i täten men korset, efter kom Ninni med Tuva i famnen och sen kom vi. 
Vi sjöng första psalmen, "tryggare kan ingen vara" sen pratade Göran lite, sen var det "måne och sol" sen läste morfar evanjeliet om jesus och barnen, Göran sjöng Teddybjörnen Fredriksson och sen döptes Tuva, hon var så otroligt snäll och jag är så stolt över min lilla flicka. Sen fick vi höra Amandas tal och hur mycket jag än kämpade så kom tårarna, och var jag än kollade bland våran familj o vänner så satt dem och torkade tårarna, herregud, min älskade vän, vad jag saknar dig! 
sen pratade Göran lite till, och sen fick vi höra "du finns inom mig" då hade jag fått tagit över Tuva, hon blev lite grinig och Ninni trodde att hennes arm skulle gå av ;) att få stå och viska in i örat på henne, medan låten spelades, känna hur hon slapnar av och känner sig trygg och nöjd, det får mitt hjärta att slå dubbla slag❤️
Jimmy fick även hänga upp en skyddsduva och en ängel i en tallgren som de har hängandes i kyrkan, kommer knappt ihåg ordningen, jag var så uppspelt och lycklig! Vi sjöng sista psalmen "du vet väl om att du är värdefull" sen gick vi ut till tonerna av Ted Gärdestads "Låt kärleken slå rot". 
Väl uppe i Christinagården så bjöds det på potatisgratäng och kassler, med sallad till, min duktiga duktiga svärmor hade fixat så otroligt glad och jag är så evigt tacksam! 
Mamma hade bakat två tårtor, svärmor hade bakat en tårta, jag hade beställt en glutenfri tårta och Tina hade beställt en marsipantårta! Det var en salig blandning men oj vad populärt det var! Nästan alla tårtor tog slut och maten var det inte mycket kvar av heller! Så glad att det gick åt, alla verkade nöjda. 
Sen, herregud så mycket presenter hon fick! Så sjukt mycket! Mycket bra så som böcker och en hoppgunga, 4(?!?!??!) gungdjur, men vi kommer placera ut dem på olika håll, så hon har en hos mormor och en hos farmor och sen får hon ha 2 här hemma så hon och hennes kompisar kan gunga ihop! 
Hon fick även en kudde med en bild på henne, hennes längd och vikt, dock var det fel vikt! Jättetypiskt.. Men men :) 
En jättefin bok som Sofia suttit och vikt in "Tuva❤️" bland sidorna! Otroligt fin och jag blev så galet glad❤️ 
Våran duktiga unge! Så otroligt stolt över henne, jag kan säga det 1000 ggr och ändå inte vara i närheten av den stolthet som jag faktiskt känner!❤️ 
TACK till alla som kom och var med på hennes dag, som var med och skapade ett vackert minne ihop med oss❤️ 








Det där leendet, det är som en drog!

Hej min lilla bebis, du är min favorit! 




Älskade älskade unge vad du är fin

 

 

3,5 månad


Fortfarande lika häftigt... Att försöka förstå, att den där lilla guldklimpen låg där inne och förberedde sig för fullt för att ca 1,5 dygn senare ta sitt första andetag ute i stora vida världen! Nu sådär 3,5 månad senare så har hon blivit en egen liten person, med egen personlighet, med så mycket kärlek inom sig. All min kärlek vill jag ge❤️

Dopoutfit

Åh, med en sprallig och förväntansfull känsla blandad med pirr och nervositet så längtar jag så galet till nästa helg! När våran fina tjej ska döpas. 
Idag har vi fotat i dopklänningen och tackkorten är nu beställda! 
Jag var även tvungen att testa min klänning och skorna, längtar efter att få ha klänningen på mig, tycker den är så fin! 
Imorgon åker jag och Tuva till mamma/mormor och myser ett helt dygn! ❤️ Pappa Jimmy ska på öl och Whiskey med jobbet så då passar vi på och myser lite extra med mormor!




Lampa

Äntligen har vi hittat en sovrumslampa! Helnöjd.



Mammas älskling❤️






Min snoriga lilla bebis ❤️

I lördags var det dags för Tuva också, jag har varit sjuk/förkyld i typ 1,5 vecka (sjukt segt!!) och lagom till att jag blev frisk så var det Tuvas tur att bli snorig. Det är inte kul med en snorig bebis, fy fan, snacka om att sitta som på nålar.. En bebis som är yngre än halvåret kan inte andas med munnen.. Alltså har de bara sin lilla lilla näsa som förser dem med luft... När näsan täpps igen av segt snor... Usch! 
Då är jag glad för sug-Fridan (en nässug som gör att man kan suga ur snoret ur bebisens näsa, inte alls skönt elr behagligt för stunden men resultatet är mamma, pappa o bebis betydligt nöjdare med. Tuva är OTROLIGT snäll när vi ska bråka med snoret, hon gnälldr lite på sin höjd men berömmer man henne till månen o tillbaka så dröjer det inte många hundradelar innan man har ett lyckligt litet lernde som lyser upp hela ansiktet ❤️ Sen har vi även skaffat en nässkölj, som gör att vi kan skölja rent näsan, även den, väldigt obehaglig men resultatet är slående! Så nu, några dagar senare mår vi mycket bättre! Nu är det dock pappa Jimmy som snorar o som gnäller om ont i halsen 😉 
"Va saru?!"😂


RSS 2.0