Chinchillautställning i Norrköping 2013

Igår kom Sofia kl 06.00 och hämtade upp mig, mot Norrköping, vi anländer samtidigt som skåne-brudarna, fnittriga och allmänt pigga droppar de ut ur den lilla röda bilen! 
In med alla saker och chinchillor i Himelstalundslokalen där våran utställning skulle hållas. Vi visste att det skulle bli en otroligt lång dag, då det var otroligt mycket djur som skulle dömas! 
Närmare 250 djur på 33 utställare! Väldigt roligt men vi förstod att det skulle bli en lång dag! 
Jag hade fått i uppgift att vara "burbärar ansvarig". Det innebär att jag ska ha ansvar över de som fått uppgiften "burbärare" ha koll så domarna fick sina domarkort på alla chillor, ta emot och ge information ifrån poängräknarbordet! Det var mycket djur som skulle placeras ut och det var världigt rörigt ett tag. För mig gick dagen otroligt fort för oss som hade något att göra hela tiden, men plötsligt hör jag mitt namn ropas upp när de har prisutdelning; "På första plats har vi Dissing's Saga ägare Signe Connman!!" VA?! Tänkte jag, hur är det ens möjligt? Hon hade ju gått ner lite i vikt och satt igång med pälsväxlingen. Jag blev så otroligt glad och äntligen fick jag mig min första pokal! Min fina tjeja! 

Jag ställde Saga och Blue Boy, 
Saga fick en poäng på 84 poäng och cert! 
Blue boy som var ensam i sin kastratklass blev etta med 77 poäng!
Men vi fick oss en fin lila rosett! 

Dagen fortsatte, men vid 18 tiden var vi äntligen klara med alla djur, och vid 19 hade vi städat och kunde påbörja årsmöte och medlemsmöte. Halv tio kunde vi bege oss hemmåt efter en lång men härlig dag!



http://isfolketschinchilla.se Läs mer där och följ mig och mina chillors resa!

Lodjurs jakt

En vän till mig berättade igår att de har skjutit fyra lodjur i västa götaland. Han var mycket upprörd och jag blev också chockad! Jag trodde nämligen att lodjuret var fridlyst näst in till! 
Vi diskuterade detta vidare och båda var mycket upprörda över detta. Han bestämde sig för att ta saken i egna händer och ringa till Länsstyrelsen och fråga vad som fått dem till att ta det beslutet. Jag återkommer till det. 
Först vill jag veta, hur, HUR kan man ens trycka av när man ser ett fritt lodjur. Man ska ju vara glad om man ens ser ett i fritt tillstånd. Jag blir otroligt upprörd över detta! Det finns inget överflöd av dem precis! 
När Kim sedan ringde till Länsstyrelsen, idag. Såg samtalet ut ungefär såhär;
Kvinnan från Länsstyrelsen " Förra året hittade vi 17 familjegrupper som vi ansåg vara friska, i år 23. Och då beslutade länsstyrelsen att vi skulle skjuta 40 djur i Sverige och 4 i västa götaland. osv."

Kim; "JA, men vad ligger bakom beslutet från första början att skjuta 40 stycken?"

Kvinnan från Länsstyrelsen; "Nej det är så enkelt att i Sverige har vi lagar på att vi kan skjuta djur"
HON SA EXAKT DOM ORDEN.
"Lagar på att vi kan skjuta djur"

Alltså ingen egentlig anledning, ingen lavinökning eller något.
 
Kim; "Så ni såg ingen fara i ökningen av 5 familjer på 1 år osv. För dom har ju knappast varit och tagit boskap?"

Kvinnan från Länsstyrelsen; "Nej nej, det är så enkelt att vi i sverige kan skjuta vissa djur under vissa perioder"

Är inte detta rättså sjukt eller, vi kan inte ens få ett vettigt svar på varför man gör detta! 
Maktbehov från människan. De kan skada vilket djur de vill, det kvittar, det finns en lag på att vi kan skjuta djur. 
Var ska djuren få vara utan att vara ivägen från den ständiga spridningen ifrån människan? Det är frågan, att dela våran jord med djur kommer snart inte vara aktuellt. 
Jag är otroligt upprörd över detta. Jag vet inte vad jag mer ska säga. 

Män med lockar

Jag har kommit fram till en sak. 
Jag gillar män med lockigt hår! Älskar män med lockigt hår! 
Min man har lockligt hår, men han vill inte framhäva sina lockar ofentligt! Men ibland får jag blir en inblick av hans lockar och det finns ju inget sexigare! 
Mina största idoler, mina största musik ikoner, har lockigt hår! Riktigt lockigt hår! 

Slash, jo där har vi lockar, gott folk!

Magnus Uggla, lockar, och pilotglasögon, precis som Slash, Där av min tatueringsidé som jag återkommer till!

Och slutligen, Håkan Hellström. Dessa män! 
Mer lockar åt folket! (Signe) Som själv sitter här med det rakaste håret i världshistorien... 
Något mer som är hett är ju skinnjackan, mmmh!
 

I feel so old


Det kommer aldrig vara över för mig

 

Jag är sexton år
Jag är platsen dom aldrig upptäckte
Jag är en storm från ingenstans
Jag kan krossa ditt hjärta

Som en orkan kan jag svepa bort dig
Men jag tänker aldrig dö, nej
Det kommer aldrig va över för mig

Jag kommer älska dig när jorden gått under
För jag tänker aldrig dö, nej
Det kommer aldrig va över för mig

Jag är tjugofyra
Bara en liten gnista
Bara ett ord kan sätta eld på en skog

Jag kan älska dig just som den där elden
Men jag tänker aldrig dö, nej
Det kommer aldrig va över för mig

Jag kan bränna dig som du aldrig bränt dig
Om du leker med mig
Det kommer aldrig va över för mig

Jag är trettionio
Jag är ett tappat självförtroende
En pojke från förr är tillbaks igen
Han bara står där
Och stirrar mig rakt ner i själen

Vi skulle älska varandra tills jorden gick under
Och du skulle aldrig dö, nej.
Det skulle aldrig va över för dig

Jag kommer älska dig när jorden gått under
För jag tänker aldrig dö, nej
Det kommer aldrig va över för mig


Klass 1

Både igår och idag har jag varit på nyhemsskolan, i klass 1, små ettriga djävlar! ungefär! iallafall kände jag det så igår, idag, är de små ettriga skitungar! Som faktiskt kan vara riktigt söta! 
Det som är att de tar musten ur mig, fullständigt! Har aldrig varit så trött känns det som, både igår och idag! Men det är ju roligt! Det är roligt att vara tillbaka på nyhem en sväng också, jag gick ju trots allt mina högstadiedagar på den skolan! Tänk, jag kände mig så lliten och barnslig på den tiden! Det var jag ju också, det vet ju jag också! Alla är olika och alla utväcklas olika vid olika stadier i livet! Jag har varit sen med mycket! Men jag var trots allt en av de första att flytta hemifrån! Vilket känns bra! För mig, det var det där nödvändiga som jag behövde för att växa i mig själv! 
Hur som helst, så är det väldigt roligt att se alla 7-9or som man får träffa i matsalen, tänk! Så stora de känns! Ja menar, ALLA killar var minst en halvmeter längre än mig, och så kort är jag inte! Även i 4-6orna var enorma! Långa alltså! Jisses! Mina små grytgölsgrabbar känns så väldans små när man har sett dessa elever! 
Appropå Grytgöl så är det dit jag ska imorgon! Åh det känns så kul att det är mycket lärarvikariat nu! Jag växer i det för varje dag! Både igår och idag läste jag högt ur Tsatsiki för barnen. Jag har haft så otroligt svårt för en sån sak, då jag har en släng av ordblindhet, min hjärna och ögon hoppar över vissa ord! Därför kan det bli väldigt krångligt när man läser högt! Men det gick bra! Jag är stolt över mig själv! 
Nu ska jag slappa, lite film och mys med Bruno och Wilma! 
Snart är Jimmy hemma igen, tänk så jag saknar den människan! Mitt hjärta.

overklighet och ett hejd undrande solo

 
Känslan att se ett guns klipp nu för tiden har förändrats! Det är helt obeskrivligt, tänk, att lilla jag, som bara känner ett pirr i hela bröstet när jag hör Slash's solon, har sätt honom, på riktigt, varit i samma stad som han, varit i samma byggnad som honom, varit i samma rum, varit ett fåtal meter ifrån den man som jag avgudar! 
Hans mystik, hans sett att se musik, hans geniala mästervärk! Allt detta har jag fått uppleva för en kväll, tillsammans med honom! 
Folk får säga vad de vill med min första tatuering, kommer bli Slash's autograf! utan tvekan, hans musik har räddat mig så många gånger, allt från tunga stunder i livet till att få njuta av hans solon på en förfest! Den mannen är oslagbar i mina ögon! 
Tack älskade älskade Jimmy, för att jag fick uppleva min största upplevelse ihop med dig, min fina!

Solkatt

Idag kom mormor och morfar och hälsade på Wilma för första gången! Inte alls okej! Hon är ju en vacker ungkatt nu, ingen liten bebis längre! Fast, hon kommer alltid vara våran bebis! 
Tog iallafall lite kort på henne förut! 
Våran fina lilla solkatt!

Jag dööööör! Titta så liten hon var här! åhhh!! 

T

16 mars 2013

Igår var vi på dop! Jag var fotograf, och eftersom även jag ville ha bilder så satt jag med två kemeror! Effektiv fick man va! 
Det var himla fint, lilla Tindra var såååå duktig! Ett leende på läpparna hela dagen! Världens duktigaste! 
Ni får se lite bilder! Dock prioriterade jag den andra kameran, Bosses och Tinas kamera, så alla bilder blev inte kalas kalas! Men det får ni stå ut med!

#Throwbackday


Tur i oturen

Idag, när jag följde med Zarah hem en snabbis efter en mysig frukost och en solning, så ramlar jag, och slår i axeln så förbannat så jag trodde jag skulle kräkas i ren förskräckelse, "Helvete, är den ur led?" Tänkte jag först, sen kom jag ihåg att jag slog i samma axel för en vecka sedan, när jag ramlade på jobbet! HEJ KLANTARSEL! Så jag var mest sur över att jag ramlat två gånger på två veckor, på samma axel! Stackars min axel och jävla is! 

Halvt hängande på Zarah staplade vi ner till huset, väl nere var jag mest sur för att jag hade blivit så förbannat blöt i röven! Haha! 
Förbannat ont hade jag så Zarah fick tillslut skjutsa hem mig, så jag lade mig i soffan och slappade järnet, axeln blev bättre och bättre, lite strech och en bra film gjorde att det inte svartnade varje gång jag rörde mig!

Sen ringer Amanda och vill att jag ska följa med till Norsholm och hämta lilla Astrid (Wilmas mamma) som under morgonen blivit steriliserad, no more babys for her! Vi köpte då lite mums mums och amanda blir kvar över natten! MÖJS! Skönt att ha någon annan än en katt att prata med! Även om jag får bra svar från den tösen också! Haha!

Nu ska vi göra Bananplättar Sen ska vi tjocka i oss Ben n' Jerrys! Moooooms!

Jobbig helg!

Den här helgen har varit jobbig! Jobbat hela helgen, Jimmy har varit borta och gris Wilma har haft en jobbig helg! Hon har bytt tänder och har växtvärk, stackars min lilla stumpelump :(
Jimmy kom hem igår kväll vid nio, nu åkte han och jobbade igen, kommer hem igen på torsdag... Usch vad jag inte gillar detta!
Men Wilma är nöjd just nu!


Melodifestivalen 2013

Ja, visst har jag tittat, inte sådär att jag har bänkat mig varje vecka bara för att det är mello, utan det har blivit om det har liksom! 
Men igår! Då satt jag och Sofia bänkade, mätta i magen och med chips på bordet och ljusen tända! 
Jag tänkte gå igenom alla bidrag ett för ett faktiskt! :D 

1. Ullrik Munter : Detta var min favoritlåt! Faktiskt! Han sjunger väldigt bra, den där lite hesa och så är han ju faktiskt himla gullig! 
2. David Lindgren : Jag tycker att han körde samma låt som förra året, och den låten är jag så otroligt trött på. Tummen ner alltså!
3. State of Drama : Älskade låten! En myslåt! Men inte mer än så! Den är skön att lyssna på när man sitter i bilen! Jag blev så chockad när jag hörde den första gången på radion, (såg inte den deltävlingen) Så säger de att den kom ifrån mello! Blev lite besviken faktiskt! Då blev den mellostämplad.. 
4. Anton Ewald : Helt okej! 
5. Louise Hoffsten : Jag beundrar denna kvinna! Från djupet av mitt hjärta så beundrar jag henne! Hon har så ont, det syns så väl, men det är som hon sjunger! "Only the dead fish fallow the stream" Hon simmar upp för strömmen! Hon ger sig inte! Låten är mysig, men ingen mello.. Eller så är det de det är.. Ja ja! Helt okej!
6. Ralf Gyllenhammar : Gillar låten stenhårt! Han sjöng dock inget vidare igår.. Tyvärr!
7. Ravailliacz : SÅ FRUKTANSVÄRT ROLIGT! Jag älskade låten och jag älskade gubbarna! Låten var ju svängig och jag gillar att de gjorde det! Tummen upp upp!
8. Sean Banan : Säg vad ni vill, men han är underhållande, och han gör musik som är medryckande! Jag blir som ett barn och tycker att det är skitkul!
9. Robin Stjernberg : Ja du, jag har alltid haft jättesvårt för den här killen, tyvärr! Men det är en medryckande låt! 
10: YOHIO : Någon som vågar, det hyllar jag honom för, även om det hade räckt med hälften, usch vad jag är hemsk, men faktiskt! Inte konstigt att han blir klassad som bög när han står och kladdar på sin basist. Men han sjunger riktigt bra och det ska bli spännande att se om han visar sig mer i Sverige eller om han åker tillbaka till Japan igen, mer på heltid. 

Nu vill jag säga vad jag tycker: Jag tycker att det är himla träligt att det är Internationella länder som väljer vinnarna! För om det inte hade varit för dem så hade det varit YOHIO som vunnit. Faktiskt.. Illa.. Men men! Lycka till Robin! 

Till underhållningen så var Loreen det bästa! Med alla de där barnen! Åhh!
 

Istagram


Mjaaou! mjaou!

Tvätten doftar friskt i lägenheten och ännu en tvätt snurrar förfullt i våran tvättmaskin! Tänk så skönt det är att kunna tvätta så ofta (sällan) man vill, när man vill! Och just nu när jag satt mig tillbaka igen i soffan så hör jag ett MJAOUU!! mjaou! Ganska instängt.. SUCK! Hon är bra på att smita in där man inte ska vara! Men hon är ju rar! Mitt bästa sällskap nu när Jimmy inte är hemma! 
Imorgon är jag ledig! Fast det kommer bli långt ifrån ledigt! Sofia och jag har massor att göra! Kommer bli spännande att se hur allt kommer gå! Så jag borde gå och sova, men jag är så trött på att vakna vid halv åtta varje dag! skulle vara skönt att vakna åtminstone vid nio! Nu när jag faktiskt får sova, men så är det väl, jag sover så fruktansvärt dåligt utan Jimmy! Sen är jag trött hela dagen iallafall!
Nu ska jag se klart mitt program sen sova gott!

Hitta dig själv

Kolla vilken kul grej! Det gäller att hitta ord, och dessa ord som just du hittar beskriver dig på bästa sätt! 


Jag fick: Happy, Elegant, Passion, Sweet, Peaceful & Toughtfull , Hm ja vad tycker ni om det? Stämmer det?

Fritabarn!

Idag jobbade jag på fritan, för varje gång där blir jag bara säkrare och säkrare på att det är detta jag vill! Det är så otroligt mysigt! Att komma dit, barnen börjar känna igen mig mer och mer och även om de "nya" barnen är lite blyga för mig till en början så släpper det snart och jag får en bamsekram! Barn som jag inte sätt på en evighet kan komma och krama mig hårt och säga "åh! vad mysigt! det var längesedan jag fick krama dig Signe!" Åhhh! men gullunge! Finns väl inget bättre än barn? 
Jag har alltid varit den som sagt att jag vill ha barn tidigt, för tänk, att skapa ett perfekt litet barn. Som man ser sina egna drag i, som man ser pappans drag i, som man älskar mer än själva livet! Att se det växa, ta ett steg i taget, när barnet börjar skolan när h*n börjar få en egen personlighet och ett eget liv. En vän för livet! 
Tänk en sån fin gåva som vi kan få uppleva! 


Nya håret


Så här blev håret! Jag är stört nöjd! Nu kan jag leva med att det växer!
Sen får folk stå ut med att jag inte har någon vidare profil! ;) 

Imorgon händer det grejer!

Imorgon ska jag till Jennica, min fina frisör! Det var en evighet sedan, mest för att jag verkligen vill att det ska växa ut! Men jag orkar inte med hur det ser ut just nu! Jag spry seriöst på det! sen tar jag på mig en mössa och bara blä! Vill känna mig snygg i håret igen! Så nu kommer jag inte undan! Jag ska färga, klippa och fixa mina ögonbryn! En hel förmiddag för att fixa mig finfin! 
Jag önskar jag hade långt hår!
Här är lite insperation som jag öööönskar att jag hade!

(Bilderna är tagna från Weheartit.com)

Morgonstund

Nog kunde vi somna allt! Klockan ringde vid halvsju, väntade på om det skulle dyka upp något jobb på morgonen, men icke! Somnade om men väcktes snart av att Wilma ville mysa = katt i ansiktet.
Upp och ge Bruno mat och jag drack lite vinägervatten! Sen drog vi ut på på pw, skönt! Solen börjar verkligen ge värme till marken och till oss som var ute!
Jorden köttsår, skavsår fick jag dock av mina nya gympaskor! Men men! Vad gör det! En god frukost i magen och ligger och tittar på tv med en katt på magen!


Trodde vi vuxit ifrån detta!

Men tydligen inte! Wilma sov alltid på mitt bröst när hon var mindre, på sista tiden har hon lagt sig nere vid fötterna under täcket, efter kvällsmyset! Men ikväll har vi både Bruno här och husse är inte hemma, klart hon blir mammig! Problemet är att gon börjat bli hyffsat tung! Med andra ord, det är ett ständigt tryck på bröstet. Hur ska jag kunna somna? Vi får se hur det går!


Första dagen av resten av ditt liv

Här sitter jag, med en svidande hals, täppt näsa och små värk i kroppen, typiskt! Vi får hoppas att det inte blir värre än så här! för ligga hemma och vara sjuk har jag ingen lust med! 
Jimmy åkte till Stockholm, idag! Jobb väntade för honom tillsammans med Erik och Chrille! Skoj för honom att åka med sina vänner iallafall! 
Sen kommer de hem på onsdagnatten, satsar de på iallafall! Sen åker de på torsdagen till Sälen. Himla farande, och jag får vara kvar hemma! 
Ikväll tänkte jag bara mysa, Bruno är här så det är jag och djuren, det trivs jag med! Det gör mig inte ett dugg! Men visst saknar jag att inte Jimmy kommer hem vid den här tiden! Men så är det!

Myskväll

Ikväll har vi en himla myskväll här hemma! En massa ljus är tända och vi dricker ett varsitt glas vin! Per Mobergs vin! Om ni inte har druckit det så är det ett måste! Det var riktigt gott! 
Jag tittar repris på Melodifestivalen och Jimmy förbereder inför planksteken vi ska äta lite senare!
Helt okej! 

Skokärlek

Jag fyndade igår i två par skor! ett av dem ser ni här!

Jag är kär! Jag har dock ingen aning om när jag ska lyckas använda dem mer än till Tindras dop nästa helg, men men! Vad gör väl det, de är ju fina att titta på!

Vår känslor och hemmapyssel/tips

Igår fick jag en hel knippe med tulpaner av mig fina! Jag har aldrig annars varit så förtjust i tulpaner men jag gillar de mer och mer och framför allt så utstrålar de vår! 
Igår var tulpanerna bara knoppar, men idag när jag kom upp ur sängen hade de slagit ut och var så vackra så! Wilma fick sitta modell med blommorna, det är ju kul att ha lite finare bilder på henne, att titta tillbaka på! 
Sen gjorde jag även ett fynd igår! Jag hittade ett par JÄTTESTORA örhängen i en butik, tänkte att ingen skulle väl gå runt med de där i öronen verkligen?! Men så slog det mig att de där ska jag ha sittandes på något snyggt ljus hemma! Sagt och gjort! Ni ser själva, bilden nedan! Jag tyckte det blev väldigt fint!

Det dundrar och far

Huvudet dunkar och dyngdkraften är tyngre än vanligtvis! Det här med baksmälla! Att man ens vill utsätta sig för det! Hu geda mig! Men det var en himla rolig gårdag!
Dagen började med mys med min prins och våran fyrbenta prinsessa!
Sen begav vi oss till stan, det var så skönt! Ingen stress, vi gick runt i affärerna och unnade oss lite nytt! Vi "firade" våran dag igår! Som vanligtvis är den 30 men eftersom februari bara har 28 dagar, blev det ju igår istället! Fina tulpaner fick jag och en tröja, Jimmy fick en ny keps!
Sen väl hemma fixade lite, tog nya kort på chillorna och jag uppdaterade min hemsida! (isfolketschinchilla.com)
Sen begav vi oss till Anna och Jonas, vi firade Anna och Sanna, med lite förfest hos dem deog vi sedan till Hugo finspång, där det var invigning av nattklubben! Det var riktigt kul faktiskt och otroligt kul att träffa alla gamla bekanta!
Tillslut blev det dock bara rörigt med alla människor så, jag och Jimmy gick hem!
Väl hemma såg jag på fb att Mickis och Andreas hade fått sin fina lilla son under kvällen! All lycka till er, fina ni!
Ikväll kommer mamma på besök! Plankstek står på menyn! Så just nu samlar jag krafter till att städa, städa chillaburar och till att åka och handla!


Die u mothafukka' die!

Igår var min härliga böld, fööörjävlig. Det svartnade för ögonen flera gånger när jag råkade kokmma emot den, idag var det lite bättre men så kom jag till Hällestadgården för jobb, där reagerade de gamla och sa åt mig att gå till sjuksyster, och man ska ju lyssna på de gamla och kloka så det gjorde jag ju. Hon blev lite chockad att jag gick runt med den, den var tydligen infekterad, jo tack, jag vet.. Så hon tyckte att jag skulle ringa till farbror doktorn. "Tusan tänkte jag, jag som avskyr sjukhus." Men jag ville ju inte att det skulle bli värre så jag ringde iallafall, lämnade mitt mobilnummer och sen ringde de upp! Jag kände mig så larvig som ringde för en så mesig liten sak som en finne! Men damen som svarade tog mig på allvar och var jättetrevlig! Det uppskattas verkligen och det bästa av allt var att jag endast behövde besöka apoteket för att införskaffa mig alsolsprit och lite plåster! Sen fick jag kurrera mig själv! Det gillar ju jag! När jag får pilla och undersöka mig själv istället för någon i vitrock och ett allvarligt leende med starka händer! Usch! 
Så nu sitter jag här, inspritad och omplåstrad! Ikväll ska jag på myskväll med Sofia och Anna! 
Imorgon hoppas vi på en dag till med sol! Så ska jag och Jimmy till en sjö och grilla korv och dricka varmchoklad och bara ha det mysigt! 

RSS 2.0