Tuva och gammelfarfar (mammas sida)

Det är fint att se Tuva med alla våra nära o kära, men detta var något extra, min älskade fina lilla farfar, han var så stolt som fick hålla henne. Ni som läst min blogg länge och känner mig vet, för er som inte vet så fick min farfar en stroke för 11-12 år sedan, minns inte exakt när han fick den. Han är förlamad i halva kroppen och kan inte få fram ord. Så jag har varit lite orolig att han inte skulle våga själv eller klara att hålla Tuva, nu gick ju det hur bra som helst och jag är så glad att vi fick med det på bild ♥

Tuva och morbror

Har inte rensat kameran förs nu och då hittade jag två bilder jag vill lägga upp. Här är den första.
Tuva med sin fina morbror♥

Bara en dröm

Hon är sjuk och svag, även om hon verkar okej så bryter kroppen ner sig själv, det finns inget du kan göra! 
Panik, svettningar, ångestskrik som fastnar i halsen, tårarna svämmar över. 
En dröm, bara en dröm!
Jag vaknar äntligen upp från mardrömmen, jag har min flicka här bredvid mig, återfår andningen och förstår att det bara är en dröm! 

Dock är detta inte bara en dröm för alla. Jag har hört så många runt om mig som har/haft det så tufft, som fattar omöjliga beslut och som kämpar för varje andetag. Mina tankar går så starkt till mina vänner och bekanta att det blir min verklighet i drömmarna. 
Jag är så otroligt tacksam över att både jag, Tuva och Jimmy är friska! Så otroligt tacksam varje kväll, för att vi fått uppleva denna dag, tacksam på morgonen för att tuva har fått sova gott, även om hon bökar så inte jag får sova så värst, som inatt, tillslut gick vi o la oss i soffan för det var svalare här, Tuva sover fortfarande och jag börjar återfå fattningen efter drömmen! Bara en dröm. 



Mitt barn


Du, min älskade unge, hjärtat svämmar över när jag tänker på att just du är min unge. Dig som jag så många gånger drömt om, du som har sett in i min själ för så länge sedan, den längtan jag hagt efter att få se denna lilla flicka i det verkliga livet, ångesten över att kanske inte få träffa dig. Nu ligger du här på mitt bröst, du passar så bra där, mitt älskade barn. Jag får äntligen se in i dina vackra ögon som rymmer hela universum! Mitt älskade barn vad jag är galen i dig!
Jag kommer alltid finnas här för dig, i alla lägen kommer jag finnas för Dig! Livet har äntligen fått en mening, meningen med mitt liv är du, Tuva, allt annat är oviktigt. För dig kan jag dö 1000 gånger om, men det vill jag inte, för jag vill leva med dig, se dig växa, utvecklas och lära dig se livets alla goda ting! Livet kommer inte vara enkelt alla gånger, men kom då ihåg att jag alltid finns där för dig. Mitt hjärta, sov nu mitt hjärta, imorgon är en ny dag ❤️

5 veckor oc 6 dagar sedan förlossningen




Sommardagar

I förrgår vaknade vi vid 6 när Jimmys klocka ringde för jobbet för hans del. När klockan blev 7:30 fick Tuva panik på värmen, så jag ringde mormor o morfar och bad om att få komma ner till djupvik. 
Där hade vi en toppendag i solen, det fläktade så skönt och vattnet var hur skönt som helst! 
Igår bestämde jag och Ninni att åka till stan, det var varmt men otroligt skönt inne på Ingelsta! Så vi shoppade loss, jag hittade en hel del! En klänning, en kjol, ett par shorts, en keps, en amningsbh och ett halsband! Sen lite presenter!😊 
När man kollar kläder och inser att Tuva har alla klänningar från Newbie, ja, då har man mycket kläder till den lilla loppan! Haha! 
+ att jag fick en klänning av Ninni när vi kom hem! 
Efter staden åkte vi och fixade mina naglar hos världens bästa Klara! Pastellblå, spetskant och blommor! Helnöjd o nu känner jag mig fin! 
På kvällen åkte vi till Bosse o Tina, åt en god pasta sallad och umgicks med Lisa och Ida som är hemma o hälsar på, det är Jimmys faster och kusin från Danmark. Även Emmelie och Piere var där. 
Jag hjälpte Ninni o plocka i hennes hus, stökigaste på länge! Haha! 



Klänningen jag fick av Ninni, den är, som ni ser, korslagd framtill vilket gör den amningsvänlig! Gör ju inget om man kan få känna sig snygg samtidigt som man ammar👍

Idag ska vi ner till djupvik igen, idag är det alldeless fuktigt i luften!
Hoppas ni får en fin dag hur eller hur! 


Varmaste dagen hittills!

Ja jisses så varmt det är! Vad jag är glad att slippa jobba! 
Natten var helt underbar! Hon sov helt otroligt bra! 
Sen tog vi en promenad vid 10 och mötte upp Fia vid Lottas konditori, tog en fika där sen gick jag hem igen, tog bilen till farmor/svärmor. Där fick vi mat och hade det allmänt toppen! Vi planerade dop och hade det skönt i skuggan!
Nu är vi hos farfar/svärfar och ska käka grillat. Just nu ser vi Frost med Tindra! 😉❤️



Sommarhetta!

Herregudarns så varmt det är! Skulle verkligen inte klaga om det inte vore så att vi har en liten 5 veckors gammal liten bebis som inte alls är så förtjust i denna hetta! Lilla hjärtat! 
I söndags löste vi det genom att åka ut till Svärtinge och njuta av vädret ihop med lite vänner i svärfars pool.

Igår åkte jag, Tuva, Sofia och Linnea ner till Djupvik och mormorfar, helt underbar dag! Vågorna slog mot stenarna och det fläktade skönt ifrån Bråviken. Solen sken och vi hade det otroligt gott! 
Tuva njöt i gammelmormors famn (sov som en stock) kändes skönt att hon slapp svettas och ha panik över värmen! 

Idag däremot, hade jag planerat in en klippning och så skulle Mia och Leijonet komma, så då fick vi vara hemma och inne! Väldigt varmt, klibbigt och en grinig liten Tuva.. Vi tog ett bad och det gillades skarpt. Det har varit att badda kroppen, amma och vila. Det har funkat ändå! 

Imorgon ska vi fika med världens bästa Fia! Som jag saknar min bästa vän! 
Sen åker jag och T till T:s farmor och myser. På kvällen ska vi till farfar o grilla! Helt underbart att få vara mammaledig i dessa tider och uppleva dessa dagar ihop med min familj! J jobbar på dagarna men vi har ändå em och kvällar ihop! Älskade oss❤️ 


Foto: Sophie Connman Ek







Tuva Elly Maria Connman
På fotona var hon 3 veckor och 4 dagar ❤️

Kalas och sömn!

Igår var vi på kalas. Jimmys farfar fyllde år så det blev grillkalas hos Jimmys faster och hennes gubbe! Tuva har varit så grinig i några dagar nu, vi har varit ganska säkra på att det är pga värmen, igår fick vi det bekräftat, det vsr lite svalare igår och hon somnade till i Jimmys famn medans jag åt. Så han la ner henne i vagnen och där sov hon i typ en timme(?!?) sen ville hon äta sen somnade hon igen. Hon sov hela eftermiddagen och hela kvällen och jag kände ångesten över hur natten skulle bli... Tänkte att kuuul nu får jag va vaken hela natten... 
Ungen har sovit som en prinsessa! Vaknat två ggr för mat, klockan är nu 9 och hon sover fortfarande! Inte konstigt att hon varit grinig. Fy så träligt det är med värmen för henne! Jag klagar inte för min egen del men stackars ungen min! 
Hur som helst, Åke fick ett inramat foto på Tuva, det var dagens höjdpunkt att se hur glad han blev över det! Han är så otroligt go'! 
Sen fick vi ju äntligen träffa Lydia, Mickis och Andreas lilla tösabit. För nästan 2 månader sedan stod jag o Mickis på ett bröllop, båda på bristningsgränsen med våra stora magar, och nu stod vi istället ihop med våra två vackra flickor i famnen! Så otroligt, underbart! 
Idag kommer Jimmie, Jimmys kompis och hälsar på. Jimmie bor i Skåne ihop med Martina, men är hemma i norpan nu under semestern! Sen ska Olivia hem idag. Har varit himla smärtfritt att ha henne här över helgen ;) inte alls så värst besvärlig! Haha, hade jag absolut inte trott heller, hon är så mysig, bivalottan! 
Foto: Sophie kusin 


Dagens alla äventyr

Herregud, hur håller man ihop efter en natt med bara 3,5 timmars sömn? Ändå känner jag mig inte helt färdig, märkligt! Idag har vi haft fullt upp hur elr hur. Först blev det lite plock i lägenheten, sen åka och fixa fransarna för min del. Idag provade Klara en ny variant fransar på mig, så kallade volymfransar. Vi får se om de funkar bättre på mig. 

Sen åkte vi till Krokek och hämtade Olivia, hon ska sova hos oss i helgen. 
Vidare in till stan där vi tog en sen lunch på Paus! Mums för deras sallader!❤️ 
Jimmy var lite spontan igår och bokade in en tatueringstid idag, så vi hoppade in på studion och efter 9 minuter satt tatueringen på plats, nu har han trotsat mig för andra gången men denna tatuering gjorde inget. Har alltid sagt att han inte får tatuera händer elr halsen, handen gjorde han förra året och nu hamnade Tuvas namn på hans hals, bara för att det är Tuvas namn så är det okej. Hon är och kommer alltid vara den viktigaste personen i hans liv. 

Nu ikväll har Tuva fått bada, det var mycket populärt den här gången, hon vill ha det lite varmare och ganska mycket vatten, då är det härligt! 
Nu har hon slocknat för natten och vi hoppas på bättre sömn inatt för oss båda :) 
Nu väntar jag och Olivia på Jimmy som är o hämtar pizza! Sen har vi köpt galet mycket godis och så har vi chips, en riktig fläskiskväll ska vi ha! Dock sängen tidigt! 
Bye!


Tacomys

Idag har vi varit på hörseltest, hon sov och blev godkänd, det tog 5 minuter, smidigt och smärtfritt! Såna sjukhusbesök tycker vi om. 
Sen åkte vi till skärblacka och köpte ett babygym, vi får se om tjejan gillar det! 
Vi handlade och kom hem, så kom Chrille, Johan, Icka, Acke och Erik på tacomys! Chrille, Johan o Icka hade ju inte träffat Tuvan än, tyvärr var hon inte på sitt bästa humör idag, bara mamma dög och värmen gillar hon inte. Det blir jobbigt för de små! Helst skulle man bo nere i Djupvik i dessa tider, det är alltid så bra luft där nere pga Bråviken. 
Hur som helst, en underbart mysig kväll med fina vänner! Nu har vi plockat i ordning i lägenheten, skönt att vakna upp till lite ordning. Imorgon ska vi åka och hälsa på min farmor och farfar, de ska få träffa Tuva, det ska bli spännande. 
Sängen nästa, night!
Älskade barn❤️


1 månad


Våran stora tjeja!❤️ mamma och pappa älskar dig så gränslöst! 
Igår bjöd du på ditt första leende! Mammahjäratat svämmar över❤️

Sova? Vadå? Näää

Bebisar sover mycket... Jo tjena.. 
Fröken har varit vaken nästan hela dagen också. Tre ggr har hon fallit i så pass djup sömn och sovit i ungefär en halvtimme/timme per gång. Jag har passat på och sovit jag också men ögonen går i kors nu iallafall så det får faktiskt bli sängen nu. Vi har iallafall haft en skön dag, vi tog en promenad till Grillen och köpte glass och vandrade runt i bruksparken och slottsparken tills Tuvan tillslut slumrade till ett tag. Nu ikväll har vi sett film ( Jimmy, jag och Tuva tog visst en powernap) sen åkte Jimmy efter pizza, åh så gott det var! Evigheter sedan vi åt pizza! 
Nu har vi precis sett klart sommarkrysset, vi har märkt att det är ganska kul att lösa kryssen i det programmet! Pensionärsvarning, oh yes ;) 
Nä nu säger vi godnatt! 
Denna underbart fina filt har mammas bästavän Eira sytt till Tuva, jag tycker att den är sååå vacker! Rena konstverket! (På bilden är den vikt på mitten, så bara halva syns) 


Party-Tuva



Tuva sov jättedåligt igår på dagen, var vaken ungefär hela dagen med korta sov pauser på 10 min då och då. Tänkte att ja men då kommer hon sova bra inatt! Tänk aldrig så, för tusan! 
Lilla tösabiten har varit vaken ungefär hela tiden från 02:20, legat o gnytt och stonkat och pulat, omöjligt för en annan att sova då. Tror dock det kan ha med lite lätt magknip, att göra, kan va så att hon är känslig mot vitlök, har ätit tsatsiki två dagar i rad och hon har aft två mindre bra nätter nu, men vad tusan, vi ska inte klaga, hon ligger ju inte och panikgråter, hon är så snäll och go och vill helst bara ligga nära och mysa med oss, vi provade att låta henne ligga och sova på magen ett tag, det var hon hel nöjd med och sov jättebra under den tiden. Så idag är planen, en lugn hemmadag. Vi har nog varit iväg lite väl mycket de senaste dagarna. Jag får skippa vitlöken också. 


Vi är dock världens bästa team! Så det gör det hela så mycket bättre!❤️

Vagnmobilen


Titta på detta! Visst är det fint! Hur läckert är det inte då att filten pch mobilen matchar?! 😍 åh helt förälskad! Bästa mamma och Moster! ❤️


Sommarvindar och amning

Tjoho, ironiskt nog blåser det galet mycket idag bara för därför. Men vi har hittat lite lä mellan husen, så vi har det gött iallafall! 
Tuva har precis lyckats somna i vagnen, hon är supermammig och vill helst snutta hela tiden, men hon behöver sova också! 
Så nu sitter jag här och lapar i mig all d-vitamin som jag kan! 
Dock gillar inte mina tuttar blåsten, så jag har bunkrat upp med; värmeinlägg, amningsskydd (för lekage), en sjal och även linnet uppdraget över brösten, ett redigt paket! Ser ut som självaste Dolly Pattson ;) 
Mormor, Tuva-bus och Heffa! 






Urpumpning

Här sitter jag, 05:15 och pumpar ur brösten, det får man göra när man är lite dum och låter brösten bli för kalla.. Vaknade med lite väl ömma bröst och T orkar inte äta ur båda brösten och när det är mjölkstockning på g så är det vad som krävs för att det inte ska bli värre, att tömma brösten. Så hon fick äta ur det ena och så pumpar jag ur det andra så blir det prima ballerina! 😋 
Vf är brösten ömma då? Jo vi åkte ner till Djupvik igår! Njöt av det underbara vädret och där blåser det ju alltid lite, väldigt fläktande och skönt för Tuva kraken, denna värme som slagot till nu är jobbig för henne, värmeutslag runt hals, nacke, armväck knäväck etc. Men igår var det perfekt, det var perfekt för alla utom för mina bröst, men vi ska åka ner idag också så då tat jag med mig mina värmeinlägg så ska det nog bli bra! 
Tuva träffade min kusin Sophie och min moster för första gången igår, så kul att se henne ihop med familjen, hon tar alla med storm! Underbara unge, vi fotade även lite, blev en hel del bra bilder. Kul att ha bilder från när hon är så här liten, de säger ju att hon ska växa och bli stor! Min lilla flicka! 
Av moster fick vi en vagnmobil, jäääättefin! Hon har virkat den själv och jag ska ta kort på den sen, glömde helt bort det, en ugglemössa som hon också hade virkat och en snuttefilt. Tuvas mormor kom med mer presenter, en jättefin filt som det står Tuva på, jättemysig var den, kan se hur hon sitter och myser med den i höst/vinter och framöver! Den är handgjord utav mammas vän Weronica, hon har en webbshop där hon syr barnkläder och filtar, http://smapip.se heter sidan! Kika in på den tycker jag! 
Nu under tiden som jag skrivit detta ligger jag nu i sängen och ammar en liten tös med stora pigga ögon men atte vi ska minsann sova lite till, försöka iaf, brukar inte vara några problem! 
Tuva och Sophie

Paradiset

Skuggan för mig och Tuvsan, men vad gör väl det, vi hade det bästa myset iallafall! 

Pumpelipump


❤️




Min skatt


Hon har verkligen stulit mitt hjärta, hon är det vackraste mina ögon någonsin skådat. Min kärlek till mitt barn är så obeskrivligt. Jag lever för dig, min skatt!❤️

Sally och Tuva




Morgonpigg ❤️

Morgongos!
Vad gör det att klockan är 6:56 en söndag när världens raraste flicka vaknat och vill ha mat och är helpigg? Ingenting! För vi har fått sova sedan 23 igår med en matpaus på 20 min vid 3. Åh så skönt! Underbara unge❤️ 
Våran underbara unge som blir 3 (?!?!) veckor idag! Herrejisses så det går undan! Samtidigt som det känns som att hon alltid varit här!❤️ 
Igår var jag och Fia iväg på mer äventyr, vi skulle leverera en av mina chillor som flyttade. Så nu har jag 6 chillor bara. Så några har jag nog inte haft på... År! Men det känns bra! De här jag har nu är väldigt speciella, var på 3 är egenuppfödda, så de ska vara kvar. 
Efter det äventyret åkte vi ut till Svärtinge till farfar Bosse och faster Tindra. Grillade och såg sommarkrysset. Vi försökte vinna men nä sån tur får man ju inte ha ;) man kan inte få allt! 
Idag kommer Klara och myser med oss lite! Sen ska vi till farmor Nettan på myskväll! Underbart med semester! 
Morgongos ❤️ 

Pappas flicka😊 
Amningsmaffian! 😉

Helt okej!👍


Hallsberg och Tuvaluvan!

Ikväll var vi förbi hos Klara, har ju knte sett hennes salong än och åh! Så härligt hon fått det! Vilken dröm att öppna sin egna salong! 
Hur som helst, Tuvsans faster skulle fixa fransarna och hon har inte hunnit träffat Tuva sedan dagen vi kom hem från Bb! Så då passade vi på när hon var i finspång, så när vi kom dit tog Klara jättefina kort på Tuva! Jag blir helt varm och känns som att hjärtat ska spricka! Våran fina fina tjeja❤️ 





Annars idag så har jag, Tuva och Sofia varit på lite äventyr! Vi ålte till Hallsberg och besökte dollarstore ;) vi är ju lite dollarstore freaks! Haha! Vi gillar besöka nya dollar store så denna fick medelbetyg ;) men det har varit en så fin dag och vägen till Hallsberg var helt otroligt fin så det blev en härlig tripp! Tuva har varit så otroligt duktig hela dagen och bara gillat läget hela tiden! Blev även glass i hjortkvarn! Möms! 
Imorgon ska vi på lite mer äventyr, då ska vi till Mantorp och leverera en av mina chillor som ska flytta!
En helt underbar dag har vi haft och nu har vi precis käkat lite och varvar ner i soffan! Snart blir det sängen och sova för lilltösen! 
Solen är härlig mina vänner! Allt blir så mycket härligare! Äntligen sommarkänslor!❤️ 
Och ikväll spelar Lasse i Linköping, hoppas alla som får uppleva honom njuter till tusen! Jag är lite avis!
En sovandes prinsessa, med en massa gosedjur från nära och kära som vakar över henne❤️


Beställningsdag

Andra natten i babykorgen inatt, gick helt underbart, hon sover väldigt bra när hon sover i den, jag sover också mycket bättre och känner mig mycket mera utvilad. Lilltösen var ju som sagt mycket vaken igår, hade en "beställningsdag" som jag o mamma kallar det, när hon ligger och snuttar ungefär hela tiden för att stimulera så min kropp producerar mera mjölk, de dagarna är inte helkul, då det ända som duger är tutten, även om det är slut i tutten ska hon snutta och det är inte alls skönt! Men huvudsaken är att hon är nöjd, då är det värt lite pain! Hon fick även bada för andra gången igår! Igår gick det mycket bättre, hon tyckte det var jättemysigt och njöt för fulla muggar! Det var desto träligare att gå upp ur badet! ;) jag förstår henne, det finns inget bättre än att få ligga i ett skönt bad och känna sig avslappnad! 
Idag mår jag mycket bättre dessutom,  så idag ska vi ta en promenad ner till ica och hämta ut paket och handla lite! 
I em kommer Sophie och Emma och hälsar på! Mys! 
Tröttmössan! ❤️


Pigg liten Tuvsa!

Äntligen har hon somnat! Hon har varit en riktig mammagris idag och velat legat vid tutten hela dagen! Missförstå mig rätt, det är übermysigt! Helt underbart! Men hon behöver sova, hon blir så grinig och jag som har feber är ganska helslut! Men nu sover hon. Älskade barn! Hon börjar bli så med i blicken, undersöker och spanar som bara den! 5 minuter kunde hon sitta själv iallafall så jag hann vika lite tvätt, det är ungefär det jag hunnit i sysslor! Men Tuva i första hand, alla gånger! Det andra hinns med en annan dag 😊 


Magtjatet!


2 veckor tog det för min kropp att gå ner vikten och för magen att dra ihop sig. Känns så häftigt! Sen är kroppen/magen väldigt fri från muskler åter igen.. Men det kommer med tiden! 

Fortsättning

Ringde 1177 bara för att rådfråga om vad jag skulle göra med mjölkstockningen och när jag nämde feber fick jag ringa bvc för att rådfråga istället, det visade sig att jag hade gjort precis rätt, och att jag hade feber var inget farligt, mest bara träligt, och dethåller jag ju med om.. Att ligga med influensa känningar är ju verkligen ingen hitt! Men jag blev rådd till att bara ta det lugnt och att avboka hörseltestet. Så idag får det bli en lugn dag, bara jag och Tuva. Skönt! 
Blir det bättre får jag väl linda om tuttarna och ta mig en promenad för just nu skiner solen! 
Aja, ville mest anteckna detta så jag kan gå tillbaka i framtiden om jag får skiten igen så jag kan komma ihåg vad som sas då! 
Nu sover Tuvsan på mitt bröst och nog är det mysigt! Men jag vågar inte somna då, så jag ligger och kollar på tv. Mysungen var jätteduktig inatt och sov hela natten i sin babykorg, kändes inte så jobbigt som jag trodde att det skulle göra! Stolt mamma❤️ 
Igår var dessa brudar och gosade med lilltjejan!:) 


Äggstockning👎

Jag är nog lite dum i huvudet som inte sover... Lillan har fått mat och ny blöja och sover, så varför sover inte jag? Jo för här ligger jag med mjölkstockning, feber och ont i hela kroppen... Fy fan säger jag bara, svettas som en gris och känner mig allmänt blä! Idag ska vi dessutom på hörseltest med Tuva.. Inte alls sugen när jag mår såhär.. 
Fy fan... 
Nä, sov Signe! För sjutton! 
Btw! Inatt är första natten som Tuvsan sover själv! Hittills har det gått jättebra och jag blir så stolt över våran snälla lilla bebis! Och äntligen chans att bara få ligga och hålla om varandra! Det är nästan som när man började träffas, ligga och hålla om, kyssas och bara ligga och titta in i varandras ögon som utstrålar så mycket kärlek att det gör ont! Herregud vad jag älskar min familj! Min familj! Häftig känsla. 
Men nä! Sov! 
"Du är ju världens sötaste, hjärtat!" 
Att höra de orden, när han säger det till sin dotter, åh! Det gör liksom inget att jag glidit ner till en 2a plats! Det finns inget finare än att se Jimmy och Tuva ihop ❤️


RSS 2.0