Matkriget


Någon som håller med? 
ALLA är olika, ALLA har olika sätt att göra, visst finns det många fel och många rätt. 
Vi kan ta ett exempel. Tuva, min lilla unge, gillar mat, men älskar burkmat, alltså mat som inte inte tilllagat. Har vi lagat mat till henne specifikt så hatar hon det. 
Får hon mat som vi äter går det ner men burkmaten som vi köper, vräker hon i sig. 
Gissa vad hon får för det mesta av? Jo burkmat, som vi köper! Skandal va? 
Faktum är att mor min har en väldigt klockrent exempel på detta: 
När jag var liten åt jag bara hemlagad mat, vägrade burkmat, när sedan Simon kom, var han helt tvärt om.
Så, alla är olika. Och vi gillar ju olika, inte sant? 






❤️

Dag 3 med sjukstuga.

Teckniskt sett är det ju dag 6, då T blev sjuk i torsdags och varit lite till och från.
3e dagen för mig. Och fyyy fan. Det är helt fruktansvärt. Jag har inte kräkts mer, men kroppen är helt blä. Jag är yr, utmattad, hungrig men illamående. 
Igår åt jag lite makaroner, 2 köttbullar, 2 kanelknäcke och dricka.. 
Nu har jag tvingat i mig 1,5 ägg.. Mår fruktansvärt illa. 
Blä. 
Tuva fick åka till farfar en sväng igår så hon fick leka av sig med Tindra lite. Det gjorde nog susen för hon vaknade till först vid 5 på morgonen och sen somnade hon om till 7👍😊 





Magsjuka

Tuva var ju dålig förra veckan... Igår var det min tur.. 
Och strax efter mig blev Jimmy dålig, han har dock sluppit kräkas än. 
Men fy fan alltså.. Att behöva må såhär 😩 usch! USCH! 
Vi håller tummarna för att det "bara" blev två kräkor och en avsvimning igår.. Känns som att jag har hostat sönder ett revben oxå.. Just snyggt..


Affektanfall

"Små barn kan gråta eller skrika så mycket att de tappar andan och svimmar under någon minut. Barnet kan också svimma utan att skrika. Det kallas för affektanfall och kan se otäckt ut, men är inte farligt. Anfallet framkallas av barnets starka känslor vid exempelvis smärta, rädsla, ilska eller besvikelse, så kallade affekter.

Anfallen är vanligast vid sex till arton månaders ålder. En del barn får ett anfall då och då, andra barn kan få flera varje dag. Före fem års ålder har anfallen oftast upphört.

Affektanfall kan vara ärftliga."-1177 vårdguiden

Japp, igår blev det akuten med våran lilla unge.. Hon blev arg, skrek, slutade andas, blev blå om läpparna och svimmade... Jag höll på att smälla av, hon försvann i våra armar, jag såg framför mig hur hon dog, att hon försvann, helt sjukt vad mycket man hinner tänka på några få sekunder. För efter 3-5 sekunder var hon tillbaka hos oss, lite skärrad men sig själv. 

Helt fruktansvärt! Som ni kan läsa i infon åvan, så står det att det kan vara ärftligt. Vi har alltså fått en mini Ninni.. Med ett humör så det heter duga! 

Älskade flickan min❤️




Vi skulle kunna säga att detta är fasters tjeja, mer än vad vi anat ❤️

Ella's kitchen-smakresan

Jag skulle bli jätteglad om alla ni som läser min blogg gick in på https://smakresan.parseapp.com/bidrag/fxS5zK3rxJ?fb_action_ids=10153225265348200&fb_action_types=og.shares&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B813167818767440%5D&action_type_map=%5B%22og.shares%22%5D&action_ref_map=%5B%5D#bidrag denna lilla fina länk och röstade på Tuvas bidrag till första smaken! 
Hjälp oss till finalen med chans att vinna en helg i stockholm, bo på hotell, äta gott och en dag på junibacken! 




Bildbomb

Nu kommer en bildbomb från första tiden när tuva var nyfödd och framåt! Har fått massa bilder från Tuvas farmor 😍



Här var hon cirka 5 timmar gammal❤️ 


3 dagar gammal ❤️



Ca 16 dagar❤️







Tänk så fort tiden går ❤️

Mystisk smitta

Idag fick jag ett sånt där sms, igen, som man absolut inte vill få.
"Jag blir sen hem. Det går nått virus på gärsta bygget. Och 3 personer från bygget ligger i respirator. Så just nu sitter vi på.akuten för att testa oss. Vi känner inga symptom men måste testa oss iallafall för att vara säker"
På Jimmys bygge, går just nu ett smittsamt lungvirus, 1 av personerna är riktigt riktigt dålig, de vet inte hur det kommer gå för honom. 
1 jag kan inte föreställa mig hur jag skulle reagerat om jag fått samtal om att Jimmy var smittad och nu låg i respirator! Alltså koma! Blir typ yr av tanken! 
2 om han är frisk men bär med sig det hem och Tuva blir smittad, hon skulle inte ha en chans att klara det! 
Den tanken gör mig illamående! 
Nu var det lugnt, han är hemma, mår bra, bär inte på någon smitta och jag kan andas ut, men jag lider något fruktansvärt för de andra, och deras familjer. Så hemskt! 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20502591.ab

#bärvitt20emars #rockasockorna

Idag har det varit en dag där man kan visa att man bryr sig bara genom två olika klädesplagg, nämligen #rockasockorna, där du bär två olika strumpor för att visa att du tycker det är okej att vara annorlunda. För att lyfta fram dawnsyndrom.
#bärvitt20emars är för att minnas alla de barn som vandrat vidare. Om de så dött i magen elr hunnit göra fysiska avtryck på jorden. Änglabarn. Därför har Tuva och jag, idag gått omkring i varsin vit tröja och i olika färgglada strumpor. 


Matkriget

Tänkte ta upp det här med att gå från flytande till mat. 
Till att börja med, Kom ihåg: DU KÄNNER DITT BARN BÄST. Inte bvc, inte mormor, inte farmor, elr vem det nu kan vara. Du vet bäst. 
Tuva började med gröt när hon var ungefär 3,5 månad. För att hon skulle sova tyngre om natten. Gröten har alltid funkat. Sen skulle vi börja med maten, där gick det inte lika bra. Hon smakade på allt! Jättenyfiken! Men tröttnade strax. Hon ville inte, så hon fick helt enkelt äta så mycket som hon ville och sen fick hon välling för att bli mätt. 
Det tog tid, jag trodde aldrig att hon skulle börja äta. Jag provade att laga egen mat till henne, men det total vägrar hon... Gillar det inte alls, än idag. Så när vi tillslut hittade en maträtt som funkade, då fick det ju bli den, dag ut och dag in, sen släppte det! Hon äter idag, nästan vad som helst. 
Liladant den här delen med att äta på natten. Våran bvcsa mycket tydligt att vid 6 månader behöver de inte äta på natten längre, problemet var ju den att jag fortfarande ammade och kände att "hur kan hon veta hur mycket som finns i mina tuttar?" Ungen vaknar ju och är hungrig, då kan jag ju inte neka henne mat.. Det var en period där som jag kände mig värdelös, hon vaknade, och jag försökte låta bli att ge henne mat. Tillslut ringde jag mamma och stortjöt.. "Mamma, hon bara vaknar, och jag vet ju att hon är hungrig, men bvc säger att hon inte är deeeet" 
"Signe, skärp dig och ge henne mat! Ni åt ju till och från på natten ända tills ni var 2! Det var det larvigaste jag har hört" och visst har hon rätt? Alla barn är olika! Min unge behövde äta på natten, det var först när vi började med välling som hon kände att hon inte behövde mat på natten. Skönt! 
Så åter igen, känn efter, gör det som passar er och njut av tiden! Även den jobbiga tiden.



Tröttfis

Min mysiga sjukfis, herregud så trött hon är! Jag oxå, men jag kan inte sova... Har ju bara varit vaken i 12 timmar redan 😉
Planen är att jag ska jobba ikväll och fixa mina egna naglar, tror det skulle vara nödvändigt, skönt att komma hemifrån lite.
T har troligtvis inte magsjuka... Kan inte va, hon bajsar som vanligt, har matlust och sig själv när hon är vaken. Tror det bara var något hon fått i sig. Hoppas det iallafall. 
Mitt lilla gryn❤️
Hon sover nu igen och tänker att hon får sova tills hon vaknar.  
Älskling❤️


Magsjuka

Domen är lagd... 8 ggr har hon kräkts, sista gången 8:30. 
Bvc trodde magsjuka.. 
Lite mer än ett halvt rån har hon knaprat i sig och vatten, hon har matlust men verkar inte vara jättehungrig.. Lät ju som dubbelmoral 😉 
Men vatten och rån funkar ändå.
Jag ska koka ris och morötter till mat sen.. 
Fy vad jag inte gillar detta... Min lilla bebis 😔




Kräka

Min lilla bebis kräks😢 tre gånger nu, vet inte alls vad det beror på!
Kräkset luktar ingenting, och det har det börjat göra annars, de få gångerna hon kräkts sista tiden. Det är ganska slemmigt och hon får ta i och verkligen hulka för att det ska komma upp något. Efteråt är hon inget påverkad, pekar på lampan och på mig och på Jimmy, klappar händerna och ler, har lyckats fått i henne några klunkar vatten. 
När vi sen ska somna om had hon gjort det utan protester. Det är bara jag som inte vågar lägga mig o sova, hon ligger på mig och sover nu.
Hon va lite snorig förut efteråt men tänker att det mest bara är för att det drar igång, plus att det svullnar upp lite när man kräks och tar i, så är det ju hos oss också.
Nä jag hoppas verkligen inte att der blir mer av detta! Min lilla unge❤️
Igår när vi var och myste med Alfons, Vilda och Filla❤️

Om ni har tips på vad det kan vara så blir jag jätteglad om ni vill offra eran tid och slänga iväg en kommentar på vad det möjligtvis kan vara.

I skrivande stund blev det 4... Denna gång skrek hon, jätte upprörd men somnade om när jag tröstat henne en liten stund. Åh mitt lilla barn💔

Hoppsan!

Tuva har, den senaste tiden, vaknat runt 5 på morgonen o vägrat somnat om i sin säng, så då har jag låtit henne sova sista stunden hos oss. Det blev så inatt också, att hon vaknade och vägrade somna om. Ju mer van man blir att få sova mer om nätterna, ju mer zombie blir man när ungen väl vaknar, så jag tänkte mest att klockan är nog 5, vi sover vidare i våran säng. Bara det att när hon bökat runt ett tag och lyckades både skalla sig själv och mig och storgråtit så ber jag J om min telefon som ligger o laddar på hans sida av sängen, då ser jag klockan! Jo men kul Tuva, tack! Godnatt på dig, nu sover hon igen och jag ligger med mensvärk o ska försöka somna om! 
Igår var vi på öf, vi var i åfallet och Tuva satt på en häst för första gången! Hon gillade det skarpt och det var så kul att se!
Jag tränade provnaglar på kvällen, mycket att finslipa, men det ska nog bli bra! Hoppas det iallafall. Lite nervös är jag allt, redan!
Finaste Alfons som tog öf premiären igår!❤️

Hästryggen var helspännande, inte sista gången som vi provade på detta!

Skoj och bus❤️




Var är lampan?

Frågar man henne, och klok som hon är tittar hon sig omkring, lyfter blicken och pekar på lampan.
Sjunger man klappa händerna när du är riktigt glad, ja då klappar hon händerna.
Hon är så klok min lilla flicka, så otroligt duktig.
I helgen har hon lärt sig att pussa, långt ifrån en pussmun, men hon gapar lite med sin lilla gulliga mun, putar med läpparna och håller sig stilla tills man pussat henne. Åh det händer så otroligt mycket, min älskade tjeja som blir 9 månader gammal idag, 9 månader?! Hur är det ens möjligt att det gått så fort?
Jag förstår verkligen inte! 



Lilla Tyra

Åh och så äntligen var hon här! Min fina fina vän, aka storebror har blivit pappa, igen! Till en liten prinsessa som ska heta Tyra! Tuvas framtida bästis. Hihi! Åh så mysigt❤️ 
Det får mig att minnas tillbaka till när Tuva gjorde entré, tänk att hon är 9 månader på söndag, 1,5 år har hon då funnits i våra liv❤️ 
Tobias och Lisa hade valt att inte avslöja könet på bebisen men så fort jag visste om att de väntade nr 2 så köpte jag ett set med tjejkläder, hej jag är bäst 😏 
Nu längtar vi tills vi får träffa den lilla tösabiten❤️
Tobias med deras lilla prinsessa❤️ Bara att ladda bössan nu Tobias 😉


Dagarna och livet

Det slår mig allt oftare, hur fantastiskt det är, hur ett liv blir till, hur allting kan falla på plats med hjälp av så lite. Att de där fina ögonen sitter precis på rätt ställe, eller de där små små händerna, som växer för varje dag och som utforskar mer och mer saker. Eller den där goa lilla magen som putar ut mer än Pluras ungefär, hur perfekt den är, och det där leendet, herre min skapare, hur kunde det bli SÅ bra?! Är jag bara förtrollad? Jag tror inte det, varje dag får vi höra hur fantastiskt fin hon är, och ja, det är hon! Världens finaste. Hon kan vara en riktig liten plåga stundtals, men åh vad jag älskar henne! Så gränslöst! 
Och vad jag tycker att livet känns bra just nu. Det känns bra, jag har accepterat och tillåter mig vara ledsen, men i övrigt, jag går min utbildning, jag lever min dröm, jag har världens finaste lilla flicka, världens bästa sambo, två gos katter, 5 fina chillor. Solen sken och våren yttrade sig idag och plötsligt kändes livet lite lättare igen. 
Jag har jobbat idag, haft 2 urgoa brudar som verkligen påtalar och berömmer en för sitt arbete! Det gör mig otroligt rörd!
Nu är klockan mycket och med en liten huvudvärk så kommer jag somna ovaggad inatt efter en kväll med världens bästa karl och Tuvas gudfar, hemmagjorda hamburgare och hunger games fick avsluta denna helg. 
Fantastiska, vackra lilla unge❤️

Dagens projekt💅

Gårdagens hemmagjorda pizza hos farmor och Patrik❤️ 


Rutiner

Ikväll är jag en stolt mamma till världens duktigaste unge! När det är kväll för Tuva är det välling runt 20, oftast innan 20, därefter ligger hon och somnar på oss, för att vi sedan lägger ner henne i hennes säng, och hon sover då. Ikväll blev det annorlunda, hon ville inte slapna av för 5 öre när jag försökte, så jag lät henne ligga i sin säng o tjattra o jollra, jag gick ut t Jimmy och vi lyssnade på henne genom babyvakten, hon babblade o lät, sen plötsligt blev det tyst, jag väntade lite men gick tillslut in och då visade det sig att hon somnat helt själv med sin kanin tätt intill sig 😍 underbara unge! Nu ska jag följa hennes exempel! Sååå trött! 
Oretucherat o fint 😉 älskade du❤️


Tredje natten

Lilla barn! Mah! Inatt var tredje natten i rad som hon vaknar och är jättepigg, och det tar typ 2 timmar för henne att somna om. Problemet är nu när jag börjat skolan/jobba så är jag helt färdig, så det slutar med att hon somnar om i våran säng för varje gång som jag försökt lägga ner henne i sin säng så vaknar hon och gråter... Tror vi får prova att sova lite mindre om dagarna, hon har tydligen sovit mycket de här dagarna som hon varit med Jimmy. 
Mah jag är så trött😴 idag kommer Hanna och Karin o Mille iaf 😊 sen ska jag på musikquiz ikväll 😍 
Här om dagen när vi var o hälsade på farfar o faster! Så kul att se att Tindra och Tuva kan leka ihop nu ❤️ 


Utväckling

Tuva just nu, hon är i en enorm utväcklingsfas just nu, där hon verkligen börjar uttrycka vad hon vill, känner och tänker, hon är extremt manmig stundtals, då vänder hon sig bara mot mig med utsträckta armar och ögonen bara ber om att jag ska ta henne, underbar känsla att hon känner sig trygg hos mig, underbar känsla när ens barn visar vad hon vill. Men den lilla fröken kan ju bli totalt omöjlig, humöret kan vända på 1 sekund om det är något som inte passar, det är fashinerande. Hennes tal utväcklas i raketfart, babblar o formar o testar, man märker att hon förstår vad vi säger, mer och mer. Hon klappar händerna och skrattar och är glad. 
Hon sitter stadigt och kommer ner på mage från sittande ställning utan problem. Hon cirklar runt och lyfter sig ii krypposition men kryper inte än. Hon greppar allt hon kan få tag på och vill gärna klättra upp i stående ställning mot oss. Hon går om man håller lätt i hennes händer, då går hon stadigt och tycker livet är helkul. 
Ja jisses. Varje dag händer det nya grejer! Duktiga älskade lilla unge❤️ 






2 månader av en evighet

2 månader idag.. 2 långa månader av tomhet. Min älskade lilla ängel, du anar inte hur mycket vi saknar dig. 
Idag började vi rensa bland alla dina kläder, jag fick ihop 1 säck, Pernilla fick ihop 1 säck, 4 till tippen och mycket lämnade vi till resterande i familjen som kanske kan ha några av dina kläder. Jag ska bära dina kläder med stolthet och det känns tryggt att ha dem, att gå igenom dem o minnas de tröjor vi köpt ihop. Vi hade mycket lika, men du din lilla loppa hade lite mindre. Hade velat haft mer av kläderna, men är det för litet så är det så. 
Vad gör du? Hur mår du? Var är du? Så många frågor.. Som jag önskar att jag kunde få svar på. 
2 månader av en evighet. 
Jag saknar dig❤️

RSS 2.0