Framtiden

Med en utbildning som lärare i fritidshem får du det bästa av två lärarutbildningar – i skolan är du lärare i musik, bild eller idrott och på eftermiddagen är du en viktig närvarande vuxen som är skicklig på barns kommunikation, fritid och kultur.

Denna lärarutbildning varar i tre år och du har nära kontakt med grundskolans vardag.

Det finns stora möjligheter till olika former av internationellt utbyte inom lärarutbildningen vid Linköpings universitet.

________________________________________________________

Jag har hittat vad jag ska bli! Jag längtar! Nervös men upphetsad!


Hamsterhjul

Just exakt nu är jag lite uppgiven, samtidigt som jag är uppspelt! Det är en salig blandning ska ni veta! Jag är uppgiven för att jag känner att jag och Jimmy vill hitta vårat hem, där vi båda vill bo! just nu känns det inget vidare! 
Jimmy vill till staden och jag vill det också! Bara jag får med mig Wilma och chillorna! 
Jag är uppgiven för att jag inte lyssnade på mig själv när jag gjorde ett val som skulle förändra hela livet! Jag ångrar att jag lyssnade på andra och inte lyssnade på mig själv! Nu sitter jag här, utan någon vidare utbildning, med många fina minnen visserligen, men det hjälper mig inte så mycket, nu när jag sitter här, som vikarie. I lilla Finspång.. Därför har jag börjat kolla mer och mer på utbildningar! Men det är många MEN, men det får vara slut på det nu! Jag lever här och nu, jag kan inte vänta längre! 
Jag är uppspelt för att när jag väl började kolla på utbildningar så blev jag väldigt uppspelt! Det ska bli kul! om jag bara kommer dit! Hoppas!! 
Jag är uppspelt för att solen skiner på oss och jag vaknar av att det inte är becksvart ute! 
Jag är lite uppgiven för att jag har världens ondaste böld på käklinjen! FY FAN vad ont den gör...  döööda mig. nä inte riktigt! Men den bultar ständigt och påminner sig ständigt om att den finns där! Blä!..
Nä nu ska vi vara possitiva! Jag ska gå och duscha, sen åka och handla presenter åt mina vänner som fyller år imorgon! 
Ha en skön dag i solen mina vänner!

Den ser snällare ut än vad den är! Försvinn med dig!

Denna ska jag ha på mig på lilla Tindras dop, den 16/3!
Lillskruttan växer så det knakar! Det är så kul att se att hon är så med! Tv.n är himla spännande som lyser så fint!
 

Vinar kväll med en gnutta puls

Igår låg vi i sängen sådär onödigt länge! Och ooooj så skönt det var!
Sen hopplade vi upp och började städa och göra fint! Skönt att ha det gjort!
Lagade mat och Amanda kom så vi sedan kunde åka vidare till Icka! Först hämtade vi dock upp Linnea först.
Väl där var Sara! Mysigt, hade inte sett henne sedan peace and love i somras! Så det var trevligt! Vinkväll stod på schemat! Mitt vin var förbannat äckligt! Så jag blandade med amandas vin och jag vet inte vad hon blandade med för plötsligt hade den fröken spårat fullständigt! Så den där danskvällen inne på puls blev inte sådär överdrivet lång! Men vad gör det? Idag mår jag kalas! Och vi ska snart åka och äta pizza hos svärföräldrarna!:)


Overkligt lycklig

Det går inte beskriva gårdagen i ord.. Jag vet inte var jag ska börja! Jag höll på att svimma när Slash och Myles kom ut och tog emot priset för bästa skiva 2012. Det kändes så overklig efter alla timmar jag tillbringat framför en dataskärm för att se honom, om och om igen! Se hans lockiga hår, hans stora hatt, pilotglasögonen, ringen i näsan, hans äckligt perfekta läppar ner de går upp i ett leende, hela Slash. Det är fortfarande overkligt att jag har varit så nära honom! Svetten rann om honom och han var så jävla klockren med sina gitarrer! Han körde ett solo på 10 minuter och jag njöt varje sekund! Att se denna människa stå några meter från mig och bara kötta på gitarren! Myles var otrolig han också! Vilken röst den mannen har! Han har e än så ödmjuk personlighet och det var verkligen en oförglömlig upplevelse!
Jimmy är helt nerkärad i Lzzy fråg Halestorm... Men vi kunde vara vånner om han fick napp på Lzzy, känns ju bra.. Haha!!
Vilken kväll! Hjärtat slår fortfarande dubbla slag och jag är så lycklig! Det känns så overkligt! Fortfarande! Åh herrejävlar!

https://cdn1.cdnme.se/1674990/6-3/pic_5128a63cddf2b340066e3613.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1674990/6-3/pic_5128a63cddf2b340066e3613.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1674990/6-3/pic_5128a63cddf2b340066e3613.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/1674990/6-3/pic_5128a63cddf2b340066e3613.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1674990/6-3/pic_5128a6749606ee67f0cb8f2a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1674990/6-3/pic_5128a6749606ee67f0cb8f2a.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1674990/6-3/pic_5128a6bf9606ee67f0cb8f2d.jpg" class="image">


Imorgon

Imorgon, kommer det inträffa något så otroligt stort för mig, jag ska få vara med om något jag har drömt om i flera år! Jag ska få se världens bästa Slash, ni som har läst min blogg ett tag vet om att han har varit en speciell person för mig i en längre tid. Det går inte ens beskriva det, jag har verkligen inte fattat att det är sant! JAG ÄR SÅ LYCKLIG! Bara jag och min fina Jimmy, Det kommer bli oslagbart! AAAAHHH! Kan ni förstå hur det här känns? ? ? 
Nä jag tror inte det! jag ska få höra hans gitarrsolon på riktigt, jag kommer att få se hans stora afro med en hatt på huvudet, jag kommer se honom smeka över giratthalsen och se sådär soännande ut som bara han kan när han gömmer sig lite lätt bakom sina pilotbrillor! HERREJÄVLAR! 
Kvittar att han är en gubbe nu! Det är fortfarande Slash! Som är så fenomenal på alla plan! 
Jävlar...!

Drömjobb

Vad är ett drömjobb? 
Vem avgör att det är ett drömjobb? 
Jag har så svårt att veta vad det är jag vill jobba med i framtiden, vad det är jag ska satsa på! Jag vill jobba med människor, jag vill jobba med djur, jag vill vara kreativ, jag vill tjäna en bra peng! 
Ett drömjobb är ett jobb där man får mycket pengar för lite ansträngning! Det tycker nog alla! 
Men samitigt så är ju jobb något som man faktiskt ska hålla på med, då måste det ju vara något som man tycker är roligt! Så även om man tjänar mer på att sitta vid en dator och prata i telefonen i ett högt hus i någon stad. Så är inte det något jag skulle vilja utsätta mig för! ALDRIG! Jag tänker och tänker! Jag vill jobba med barn, jag vill vara kreativ. Mer och mer inser jag att jag faktiskt vill bli det jag funderat på nu på sista tiden. Samtidigt som jag har jättesvårt att släppa ideen om att bli frisör, nagelterapeut, make up artist! Kreativa yrken! Det är så svårt! Men jag måste ta tag i mina drömmar! för livet är här och nu!

Alltid retar det någon

Jag har gått omkring och funderat hela förmiddagen på jobbet. 
Jag och Sofia var hos en Sierska igår, eller vi blev bjudna till Fias hunduppfödare, som hade tagit dit en sierska! Hon gick igenom oss en och en medan vi andra fick lyssna, jag kände ju som sagt bara Fia så jag visste inte hur bra det stämde för de andra, men JISSES vad bra allt stämde på mig, allt hon sa, det var som en spark i arslet! 
Jag minns knappt vad hon sa! Men hon sa att jag skulle vakna och ta tag i mina drömmar, livet är här och nu och jag ska inte leva för andras skull, jag ska inte heller ta åt mig av människor som inte vill mig väl, (gäller väl alla). Hon gav mig en uppgift, att jag ska göra minst 2 personer om dagen i 2 veckor upprörda! Jag tänkte, va? jag vill väl inte vara dum och få folk arga på mig?! Men då sa hon något väldigt smart. "Du kan ändå inte påverka vad människor vill känna, det du ska göra är att säga vad du tycker, och i och med det kokmmer minst 2 personer om dagen bli förbannade arga eller upprörda, endast för att du tvingar dem till att tänka!" Hon har ju faktiskt rätt. Sen avslutade hon med att, "Det är dags för dig att bli en bitch!" aha! men det kan jag ju! jisses sån bitch jag kan vara ibland! Jag frågade även en fråga som fick en stor klump inom mig att släppa, men det vill jag inte skriva här. Det vill jag inte att alla ska veta. 
Jag är fortfarande helt snurrig och väldigt trött. Det är så mycket att tänka på! 
Jag och Sofia vill iallafall träffa den här damen igen, ensamma! Då blir det mer privat dessutom! 
Nu har jag en fråga som jag sedan ska skriva om senare! 
Tror ni på spöken/andar?

Ja men så är det nog

Jag är inte världens bästa bloggare, ibland gör jag andra saker i mitt liv! Som i lördags tillexempel, eller vi börjar med fredagen, på fredagen efter jobbet så åkte jag hem och fixade mig för att därefter dra mig upp till olearys, där väntade bowling och god mat med fina arbetskamrater! Jag slog alla stenhårt på bowlingen! det gickk så förbaskat dåligt! 111 poäng hamnade jag på och de andra drog iväg med rekordfart! med detta kan ni ju räkna ut att det inte blev någon 1a placering för mig inte! Lördagen spenderades med min andra halva, vi låg och drog oss i sängen i en evighet och bara hade det sådär otroligt slappt och skönt! Åkte in till stan och jag köpte mig ett par byxor och Jimmy köpte hängslen! Hem igen för att fixa oss för att dra oss vidare till staden igen, där hämtade vi upp världens gladaste och finaste Icka! Vidare till Kvarsebo och där avnjöt vi kvällen mitt ute på ett gärde, i en liten "nyrenoverad" stuga som de har gjort om till pub, det var dansbandskväll med ett härligt rockabilly gäng och både jag Icka och Jimmy njöt till 1000 varje sekund! Tänk att det kan vara så otroligt roligt att bugga och umgås med människor i alla åldrar, ute på landet, till bra musik! Livet var för härligt den kvällen! 
Just nu sitter jag hemma, i en lägenhet som ser ut som ett bombnedslag! jag förstår inte hur det kan bli så stökigt!? Men det är det, och det ska jag väl försöka göra något åt! Ha det!

Inte för att vara den som är den...

... Men! jag känner mig himla duktig! Idag har jag varit himla duktig! 
Vaknade skapligt, gick upp och bäddade om, dammsög sängen innan jag bäddade nya lakan! 
Sen fortsatte jag att städa och diska och tvätta och allt det där som är så himla tråkigt egentligen, men det är så skönt när det är klart! Det blir ju så fint! 
Sen åkte jag och jobbade i några timmar, kom hem och satte igång med maten! Vi får mammas och Classes matkasse nu när de är i Mexico! Och idag gjorde jag Texmex-ris med krispig kålsallad! Personligen tyckte jag att det blev himla gott! Och många matlådor blev det! 
Nu sitter jag i soffan och känner mig nöjd över dagen! Chillorna är fixade, och jag ska hänga en tvätt till innan jag njuter ordentligt av kvällen! Jimmy är på Basket ikväll. Så jag får längta efter honom och mysa med våran lilla teroristkatt!

Blodet kokar

För tillfället är jag så fruktansvärt arg! Jag vet inte var jag ska ta vägen! Funderar på att åka och köpa en dagbok bara för att kunna skriva ner all jävla skit jag sitter inne med just nu! Jag vänder ut och in på mig själv för att kunna göra folk nöjda men inte ens ett leende får man tillbaka!


Livets framsida!

Det är tider som dessa som jag skulle ha fallit platt till marken, när jag fick veta om saker i mitt liv för tillfället, vissa delar i livet är tufft, nästan hela tiden, men det är bara delar, det är inte hela livet som är tufft, det finns så mycket att glädjas åt, och trots allt som är just nu, så istället för att falla platt är jag mest bara lite mer fundersam och tvekar inte en sekund på att ta vara på det fina och glada! 
Jag känner mig så stark, min insida är stark! Jag har vuxit mig stark och jag vet att det är pga. Jimmy som fått mig att känna mig stark. Det finns ingen annan person som får mig att känna mig så bekväm med allt, tillsammans lyser vi starkare än solen! Även om han är dålig på att prata och ibland säger helt fel saker, så finns det inget finare än att se honom lycklig, hans glittrande ögon när hela han spricker upp i ett skratt! Det går liksom inte beskriva vad som händer inom mig när han skrattar! Det är magi! Det är magiskt att få se och höra! 
Våran fina katt, som man ibland blir så irriterad på att man inte vet var man ska ta vägen, som gör något helt ofattbart i nästa sekund som får hela mitt hjärta att smälta! Den personligheten! Jag har aldrig sett något liknande! En klok, retsam och kärleksfull liten katt har vi fått! "för våra synders skull" Brukar mamma säga! Det kan nog stämma stundtals! 
Jag är så glad över mina fina små luddtussar, som skänker mig så mycket glädje! Jag älskar min familj, min lilla ark, på ängsvägen! Men det behöver inte vara på ängsvägen, bara jag får ha min familj så mår jag bra!

Livets baksidor, de är svåra, jag vill att alla mina nära ska må väl, men för tillfället gör de inte det. Vilket skrär i mig, och det är något jag vill ta tag i, vi börjar med lillebror. Det kommer bli en lång väg, men det ska gå.

Äventyr och Paradiset!

Nu sitter jag hemma efter att ha varit på äventyr och hämtat hem omplaceringschinchillor med Fia! Hon är en reg. omplacerare och det är en himla tur att hon finns! Som idag, Då kom vi hem till en familj med 12 chinchillor, 5 honor och 7 hanar tror jag det var! + en liten liten unge som föddes för några dagar sedan. Vi tog med oss 6 av dem + den lilla ungen, även om det är fel att flytta på små ungar så var det tvunget. Hon fick sitta innanför min tröja så hon fick all den värme hon kunde få, vilket gick bra! Hon var/är pigg och nu håller vi tummarna på att denna lilla tös ska få klara sig! 
Världens bästa Fia, jag är så mäkta imponerad över denna människa! Som viger sitt liv åt dessa djur, hon är en eldsjäl utan dess like! Min fina vän! Jag är så glad att jag har henne! 
Om det inte hade varit för att jag snart ska åka till djupvik, till mitt paradis, så hade jag nog tvingat Fia att låta mig ta hand om den lilla tösen, då Fia ska jobba hela helgen, men jag vet att min mormor inte skulle vara överförtjust i en liten chilla som behöver matas en gång i timmen! 
Vi får hålla tummarna för att det ska gå iallafall! Vi får se hur det går om jag får ta henne på söndag till måndag, men det märker vi! Adrenalinet pumpar och jag vill verkligen att denna lilla skönhet ska få det bra! Och det får hon! bara hon är stark!
Snart bär det av till mina favoriter! På lite avkoppling och det kan behövas ibland! Mina älskade morföräldrar! 

Bebis mellan tuttarna! Det är där de överlever!

Morfar Janne och Mormor Monica <3

Vacker

Han är så fin, omtänksam, hjärtlig, kärleksfull, förstående, humoristisk, älskvärd, retsam, vacker, omtyckt och han är min bästavän! Han är min kärlek och han är den som jag älskar. Det är han jag vill se somna precis som ikväll, varje kväll. Alla kvällar!
Jag älskar dig Jimmu


"Det är bara Facebook, det är bara text"

Jag sitter just nu och tittar på Uppdrag Granskning. 
Julia och Natachja är två tjejer som har gått ut med vad de tycker om att H&M har tryckt ett linne med Tupac, på H&Ms facebooksida. De antyder att det är fel att H&M lyfter fram en människa som har blivit dömd för sexuella övergrepp. Detta fick folk att rasa, de fick rasande kommentarer kastade i ansiktet "Du ska dö din hora" "Din jävla slyna jag hoppas du blir våldtagen och dödad" etc. etc. 
Detta gör mig mörkrädd, så fruktansvärt mörkrädd! Hur kan man skriva sånt till en annan människa? 
Uppdrag granskning tar saken i sina händer då Polisen la ner anmälningarna dagen efter som de hade kommit in. De besöker några av dessa personer som vräkt ur sig de värsta kommentarerna och de säger då till sitt försvar "Det var ju inte bara jag, det var ju tusentals elaka kommentarer. Jag ville bara få fram att man ska tänka sig för innan man skriver någonting."  ...tänka sig för innan man skriver någonting... och då har denna människa skrivit att han önskar att hon blev våldtagen och kallat henne för slyna. Vad har dessa människor för ordföråd undrar jag. Hur kan människor kalla varandra för slyna, hora, fule fan osv. OCH HUR KAN NÅGON ÖNSKA ATT NÅGON SKA DÖ ELLER BLI VÅLDTAGEN? Vad finns det för människor därute? Skäms ni inte? 
Inte nog med det, utan det är ju så att Facebook är bara Facebook, och det är bara en text som inte är samma sak som att möta människan öga för öga. Det är såna svar de får också. Jag blir förbannad, ledsen och mörkrädd! Människor vet inte vad respekt är längre, det är riktigt jävla sorgligt.

Ibland är det svårare och ibland är det lättare.

Men vi alla förtjänar att vara lyckliga!


Back to work

Sitter åter igen på jobbet. Just nu sitter vi och kollar på Dokument utifrån, det handlar om kakaoodling och barnarbete. Barn som inte får vara barn utan ska arbeta redan vid 7 års ålder, så ska det inte behöva vara, barn ska vara barn. De ska få chansen att gå i skolan och de ska slippa ha det ansvaret över sig redan som barn. Det gör ont i mig att se de här barnen. Och här sitter jag och äter choklad.. Känns plötsligt inte lika smaskigt längre! Vad anser ni om barnarbete?


Nattskift

Sitter på mitt andra nattpass av tre! Är väldigt trött nu och längtar ihjäl mig efter min sköna säng! Tyvärr är inte min finaste hemma.. Han har varit på festligheter under gårdagskvällen det skulle jag också ha varit egentligen! Men så kan det va! Det är skönt att få jobba natt ibland faktiskt! Det är lugnt och skönt oftast! Inte inatt dock! Men det är trotsallt inte stressigt! Skönt! Himla skönt! Nu är det 35 minuter kvar tills att jag får åka hem!
Tur att vi har Lasse!


Musik

Musik, denna gåvan i livet. Jag vet inte vad jag vore utan musik, samtidigt är jag ingen sån som måste lyssna 24/7 på musik för att uppskatta det, men det är som stunder som nu, när jag sitter hemma, i min soffa och drar igång en låt som får hela kroppen att slappna av, som gör att hela jag njuter och bara trivs med tillvaron, trots att jag sovit för lite och snart ska åka iväg och jobba mitt andra natt pass! Det gör inget, jag vet att jag kommer orka, jag sitter hellre här och lyssnar på Axl Roses stämma och stråklarna och Slash gitarrsolo. Jag talar om November Rain, den är så speciell för mig och jag vet inte, men den får mig att tänka på alla underbara människor jag har runt omkring mig. Speciellt mycket på mina älskade kusiner, Matilda och Emilia, även på min fina mamma, oj vad många kvällar vi bara suttit och blundat och njutit.
Åh vad jag älskar sånhär kvlititets tid. Min dag har varit så bra! Natten gick bra på jobbet och jag sov bra, sen åkte jag till Svärtinge och åkte skridskor med Icka och Johan, grillade även korv och hade det jättemysigt! Jimmy skulle varit med men han satt fast hos tatueraren! Han missade något! himla fint och skönt att komma ut i luften! 
Jag tänker länka låten nu sen ska jag bara njuta!
 

RSS 2.0