Stick i fingret och en nedkissad katt

Ja det blir lite sammanfattning av gårdagen och vad vi hunnit med idag.
Igår var jag o träffade chefen på morgonen, ang mammaledigheten, herregud vilken trevlig chef jag har! Hade jag vetat det tidigare så hade jag sparat många svordomar, då hon är förbaskat svårt att få tag på ;) 
Sen hem o städa chillaburarna. Även betala räkningar och annat skoj! Vid halv fyra var det dags för mvc, där våran barnmorska var sjuk, så det blev en annan, en annan som ville sätta igång och sticka mig! Nähä tack du, sa jag, Monika sa att jag inte skulle det så det tänker jag inte! Det vill jag vara förberedd på innan! Men ett stick i fingret fick hon ta, jag är ju inte den som är den ;) det gick bra och jag följer alla kurvor perfekt! Bebis mådde bra och vi är så glada :) 
+min mage är perfet rund o fin! Lagom stor och allt! Så nä jag har ingen liten mage, den är som landet Sverige, lagom!
Idag var det dags att ta av stygnen på Sally, hon kissade dock ner sig på vägen dit! Så vi fick torka både katt och transportväska innan hon var någorlunda duglig till att komma in till doktorn, väl där inne gick det hur bra som helst, hon är ju lite svullen men absolut inget att oroa sig för! Skönt! 
Därefter åkte jag o Zarah, som var rar o hängde med! Till mammas jobb o lämpa av lite kläder, sen åkte vi till mc donalds och fikade på glass o paj! 
Därefter unnade vi oss lite shopping, jag handlade presenter åt alla tre födelsedagsbarn som vi ska till i helgen! 
Därefter hittade jag två tröjor till mig, och lite bebiskläder (går inte låta bli!) 
Sen begav vi oss hemåt! 
Nu har jag tvättat transportväskam, badat Sally (inte glad, inte alls glad!) 
Rensat kläder och vikt in kläder, nu går tvätt maskinen för fullt och jag ska vika in tvätten som torkat! 
Ska försöka slänga ut lite kläder till salu också, så man blir av med lite! 
Babynestet jag fick av Therése i lördags! Visst är det fint? :)


Promenad

Jag har varit fruktansvärt dålig på Tt motionera nu när jag blivit gravid, dels har jag mått som jag mått och varit trött, men det är bara dåliga ursäkter! Ursäkter som slutar med någon timmes sömn i soffan istället för frisk luft. Inte okej... Men nu mår jag ju bra, o marken är bar! Jag hoppas att våren är pågång, men det känns så tycker jag! I hela kroppen liksom! Så idag, låg jag i sängen efter att jag ätit frukost och kände hur jag nästan inte ens kunde andas! För att jag hade så mycket energi. 
Så jag drog på mig lite varma kläder, drog igång en maskin tvätt och satte musiken i öronen och gick! Och när jag är ute på promenad kan jag varken gå lugnt eller vidare kort, jag som tänkte, jag börjar med en liten runda så går jag längre imorgon, men det slutade med en rask promenad på 45 minuter! Helnöjd!! 
Men min höft strejkade lite när jag gick i nerförsbackarna, får köra lite övningar så jag bygger upp lite muskler där istället! 
Hur som helst, en skön vårdag i februari. Solen skiner och jag är lycklig! 



Städryck

Idag jobbade jag några timmar mitt på dagen men kände mig ändå helt slut när jag kom hem, har börjat sova så himla dåligt, har nog med att jag vill vakta så inte Sally får av sig tratten eller fastnar osv, sen är det inte jätteskönt att få en trattbuff av henne stup i kvarten pga att honär superduperkelig! Och det ända som hon buffar på är ansiktet! Sköööönt..! Haaha! Nä vars, nu spårade det ut! 
Hur som helst jag hade köpt hem lite gott att äta till lunch, sen damp jag ner i soffan och läste lite, med en gosig Wilma på magen, rätt som det var va Jimmy hemma också, men jag kunde inte riktigt slita mig från boken, jag som hade tänkt att jag skulle fixa i köket (de som känner mig vet att jag bara avskyr att ta hand om disken... Det är nästa lika vidrigt tråkigt som att dammsuga!) hur som helst så tryckte bebis på blåsan, typ sådär en gång i kvarten har jag fått börja gå på toan nu! Men vad gör väl det när man bara sitter hemma, då går det ju ann;) 
Rätt som det var kom jag på hur jättedammig tvättmaskinen var så jag gick och hämtade lite skurmedel och en trasa, det slutade med en helstädning av toaletten, då menar jag storstädning, putsa av allt, diska ur tandborstmuggarna, skura kaklet, skrubba kaklet plocka isär och torka och ja, tillslut kom Jimmy o frågade vad i allsindar jag höll på med.. Men får man rycket så får man, hur som helst så erbjöd han sig ta köket eftersom jag var så duktig i badrummet, hör ni vilken man jag har? 😍 
Så nu har jag landat i soffan igen, med en glad bebis som inte är lika ihop klämd av att mamma sitterdubbelvikt och skurar golv o väggar ;) den utnyttjar sitt space så att säga. Mamma däremot ångrar sig lite då ryggen inte är den bästa längre, men det brukar bli bättre om jag bara vilar lite! Smidig som ett kylskåp! 😉 
Mys, innan badrumsrycket!

Badbalja etc!

Idag vaknade vi skapligt idag, eller vi, Jag vaknade skapligt! 
Jimmy vaknade vid halv elva ;) 
Fick besök av min jobbarkompis Therese! Hon hade en present till oss! Ett hemmagjort babynest! Jättefint, grått med vita stjärnor osv, bild kommer dyka upp vart efter :) 
Vi hade ett babynest som vi köpt bättre begagnat innan men nu har vi två! Och vad jag har förstått så används det flitigt den första tiden! Så då skadar det ju inte att ha fler, slippa flytta runt på det osv :) 
Sen åkte vi in till stan, där vi shoppade lite på babyproffsen, det blev en skötbädd, badbalja och en sopptunna som förseglar varje påse så det inte luktar om blöjorna! Ett tips vi fick från tobias och lisa som rekomenderades starkt! Och det var extra pris på den så why not!
Sen handlade vi lite annat, och jag kunde inte låta bli att köpa lite babyolja, salva osv allt för att få fylla ut alla "hyllor" vi köpt på oss! De var ju så himla tomma! Men nu är det lite påfyllt! Det kommer nog mer vartefter :) 
Mysigt iallafall! 
Vi har inte massa plats direkt men på något sätt så löser vi det så himla bra, tycker jag! 


Smärtlindring

Har ju misstänkt att lilltösen haft ont efter ingreppet, då hon är så himla på att slicka och dra i stygnen, så idag, när jag ändå fick åka hem så ringde jag veterinären och frågade om man bara skulle låta henne ha tratten hela tiden eller om vad vi skulle göra. Snittet ser ju väldigt fint ut ich det är inte svullet eller något. Men det är himla träligt om det skulle bli något. 
Han trodde det kunde bero på att hon har lite ont och det vore ju inte så himla konstigt! Så idag har vi jagat bokstavligt talat JAGAT efter medicin, han hade skickat ett fax till ett av apoteken här i Finspång men jag fatta fel och åkte till ett annat men när jag tillslut kom till rätt då hade de inte medicinen hemma så då fick jag ringa och be honom skicka till ett annat apotek och där tillslut fick jag det! Så nu har hon fått första dosen, vi får hoppas det hjälper, huvudsaken är ju att hon inte har ont! 
Sen har jag äntligen fått tillbaka papperna från min chef! Så idag fick jag äntligen iväg papperna om gravid.penningen! Hoppas nu bara inte det är försent! 
Så lite nytta har jag minsann uträttat trots att jag faktiskt mått pyton hela dagen! Klapp på axeln till mig själv! Nu ska jag ta en kopp te. Zarah kommer snart och pratar lite. En lugn kväll med andra ord! 
Kvällsmys med husse!


Gnäll inlägg...

Jag blir så less! Jag har sluppit yrsel och illamående i 1 1/2 månad nu, det har varit underbart och jag har känt bebis mer och mer! Det har gått bra att jobba men jag måste nog inse att huvudet vill mer än vad kroppen klarar just nu.. Och det tar emot! Något otroligt! Jag vill bara lägga mig och gråta. 
Jag har haft så dåligt med jobb i februari så det är hemskt! Dessutom när jag mår bra så vill jag ju passa på att jobba! Så idag när jag äntligen fick jobb, det rullade in ett sms 06:50 och det kan jag anse vara i det senaste laget, men poolen anser ju att vi egentligen ska vara uppe och redo att åka när vi får sms:et bara det att man pallar inte det varje dag, att gå upp för att sedan inte få ett sms. Då ligger man (jag) kvar i sängen för min säng är den bästa som finns på morgonen. Iallafall, så satte jag fart, jag for upp och klädde på mig, överlycklig för att jag fått jobb! Fixade mat åt katterna, kollade chillorna, tog ett äpple och sprang! 
När jag väl kommer till jobbet är det pang på att börja jobba eftersom jag kom dit vid 07:15 så var det bara att sätta fart, luften på hällestadgården är inte den bästa men jag körde på, kände sedan efter en stund att helvete, yrseln kommer, jag måste sätta mig ner. 
Men känner mig för stressad för att jag bara sitter så upp igen och in till nästa brukare, där är det kört, det svartnar för ögonen och jag ber om att få låna soffan, förklarar mitt tillstånd och älskade lilla gamling, kan ju säga att det var en hon, hon förstod mig så väl och sa det "ja det brukar ju vara så i början, jag har ju varit med om det själv X antal gånger" jo om det nu bara var i början sa jag, jag har gått mer än halvvägs och mår såhär iallafall. 
Ringde på mina kollegor och berättade läget, så jag gick och drck vatten och gick och satte mig i vilorummet, brukar hjälpa efter några minuter men det blev bara värre, det var väl här jag började känna en sådan stark hopplöshet, jag kände mig så värdelös som arbetskamrat, som människa ( ja man blir lite dramatiskt med alla hormoner ) 
Men bestämde mig för att mitt mående och vårat barns mående är viktigare än några timmar på jobbet.. Så jag lyssnade på kroppen och mina kollegor och gick hem :( känns så himla surt! Som den suraste citron. Trött, yr, matt och allmänt ledsen satte jag mig i bilen och åkte hem igen, väl hemma börjar jag nästan grina (hej hormoner, vad jag älskar er!). 
Så nu ligger jag ner bäddad igen, med frukost och ska bara slappa... Läsa min bok och ha det skönt, försöka tänka possitivt genom att jag jobbar dygn imorgon. Att livet kunde varit så mycket sämre och ligga och njuta av våran fina unges sparkar! Som jag längtar efter dig mitt hjärta. Vill ha dig här nu, på utsidan, få känna på dig, beundra dig och älska dig med all kraft jag har i min kropp! ❤️

Kastrering

Igår tog jag med mina två fyrbenta bebisar och åkte till veterinär Lundmark i stan, där Wilma fick en pspruta och Sally skulle kastreras, medan vi väntade på att Sally skulle bli klar åkte jag och fia (som var världssnäll och följde med mig) till cattis och fikade. 
När vi sen hade hämtat Sally och väl kommit hem så var det en himla groggy liten tös, benen gick i kors och det första hon gjorde var att kissa på mattan i vardagsrummet. 
Hon var lite små orolig och kunde inte komma upp och ligga på sina vanliga platser, tillslut somnar hon äntligen ett tag i sängen, vaknar efter ett tag av att hon förmodligen mår illa, för sen kräktes hon. 
Efter yttligare någon halvtimme har hon vaknat till lite mer, men är fortfarande vinglig. Hon försöker hoppa upp på byrån som vi har i sovrummet men får inte med sig rumpan, så hon får kanten rakt på såret... Efteråt var hon inte kaxig och jag började oroa mig hur lätt de får inre blödningar, pratar med anna och fia n som båda kastrerat sina honor och det visade sig att de kan väldigt lätt få inteblödning.. Ännu nojigare, men det var bara att hålla koll så inte såret blev lila, det har det inte blivit. 
Sen fick jag henne att äta och dricka lite äntligen! Sen gick hon och lade sig och sov. 
Inatt gick jag upp vid tre för toan. Då märkte jag att hon var vaken, helt vaken och samma gamla Sally igen, tog med mig henne in i sovrummet och så låg vi och myste, hon spann och det tar jag som ett tecken på att hon trivs, att hon inte hade ont kan jag inte säga, det tror jag, för hon skakar väldigt mycket stundtals. Men det värsta är väl att hon försöker dra bort stygnen, slickar o biter... Inte bra! Så idag blir det tratt på fröken! Annars är hon helt sig själv igen och leker för fullt med en av sina älsklingsråttor! :) 
Wilma däremot, som bara fick en spruta.. Hon fick den för att slippa vara brunstig och skrikig, innan har hon gått på ppiller, vilket har gått bra, men vi ville slippa ett piller i veckan så då tog vi sprutan! Men de första hon gör, när hon kommer hem är att ställa sig och illvråla! Inte bara en gång heller! Herregud! 
Hoppas verkligen inte det håller i sig! 
Annars skötte sig båda töserna sig toppen igår! :) 
En trött tjeja igår ❤️









Roser


De här underbara rosorna fick jag av världens finaste fästman! 
Hihi det är så kul att säga att Jimmy är min fästman 😍 

Alla hjärtansdag

Spenderades på bästa sätt! 
Jag fick inget jobb utan jag passade på att rå om mig själv, färgade ögonbrynen (blev ingen skillnad...) 
Målade naglarna+tånaglarna det var sista gången jag klarade av att göra tånaglarna under min graviditet så jag passade på att göra dem i gellack! Sen får jag väl ringa in mamma eller någon om Jimmy vägrar, vill ju gärna ha nagellacket på tånaglarna o inte på hela tån så det blir nog lille mor som får offra sig! Haha! 
Hur som helst, en lång skön dusch, insmörjning (har jag ju dock blivit noga med sen bebbe började visa upp sig, vi får se det kanske blir bristningar iallafall men då har jag försökt iallafall) 
Sen åt jag en godkladdkaka! Chockladfrossan har slagit till i denna gravidkropp, ska ni veta! 
Sen tog jag god tid på mig att bli fin till kvällen. Sminkade mig och fixade håret. Jag var klar lagom till att Jimmy kom hem från jobbet, men tre superduperfina rosor till mig 😍 superduperlånga var de också! Rosor är nog vägen rakt till hjärtat på mig, typ! 
Rosor och liljor :) 
Jag fick eller som present så betalar Jimmy ett babyskydd till oss :) det är ju himla bra, då är det en present till oss alla tre, gäller bara att hitta ett bra :) 
Av mig fick han en superdupergod parfym😘 
Sen fick vi sätta fart, kalas stod på schemat! Yttligare en hejdå fest för Amanda och ett kalas för Zarah som så tursamt fyller år på alla hjärtansdag. Det blev en supertrevlig kväll med god mat och trevliga människor. Amanda fick ett Sverige paket av oss! Med typiskt svenska saker som marabou, pepparkakor, melodifestivalsskiva från 58-13 massa skoj! Och Zarah fick ett nagellack som hon önskat sig, och Tulpaner! 






Vilket babyskydd tipsar ni om?

Ni där ute, med erfarenhet, vad ska man ha för babyskydd? 




Dessa sparkar

Dessa sparkar, rörelser och kullerbyttor jag känner dagligen nu förtiden, är det mysigaste och häftigaste jag varit med om! Det är en känsla som är så obeskrivlig och otrolig.
Jag trodde jag skulle tycka att det var läskigt, ja menar när Tindra låg i magen och Tina kunde berätta hur hon låg där inne så blev jag svimfärdig! Det kändes otäckt att det låg en människa där inne, självklart var det saker jag redan visste, ändå blev det väldigt påtagligt och chockerande! Men nu, nu sitter jag här själv med en sparkande unge i magen! Och det är det bästa jag vet! Att känna en liten fot här och där, känna hur tydigt skrutt ligger åt ena eller andra hållet, en rygg där och en fot där! Det är helt otroligt! Och eftersom det tar så lång tid, att allt kommer så smygande och sen är där ständigt, varje dag! Det gör det hela så naturligt och härligt! 
Detta är det häftigaste jag varit med om! Älskade lilla unge ❤️

Varning för nakenchock!


Min mage slår din ölkagge iallafall! Sen får min lilla preggomage vara hur liten den vill för det bästa är inte utsidan utan det är insidan som räknas! Trots att skrutten gillar att ha mammas blåsa som trampolin! 😋😍 
Idag är vi 23+1 alltså är vi inne på vecka 24! 

Spräckt

Just nu ligger jag i sängen, har precis läst en text som gjorde mig livrädd. Jag läste en text om att spricka, när man föder barn, och då menar jag de stackars kvinnor som spricker hela vägen, där muskler och allt spricker upp. Jag läste om en kvinna som fick uppleva detta, att hon hade känt att det hade spräckt, och ändå var det inget som kopplade när tre läkare står och kliar sig på hakan och kollar ner i hennes underliv, hon förstod inte hur illa det var, förren hennes nyfödda dotter blir borttagen från hennes bröst och hon blir bortrullad till en operationssal, där de "lappade ihop" henne och hur hon fick ligga själv i uppvaket i timmar. 
Hur de bestämmer att hon skulle ha kateter tillsvidare, hur den blir borttagen och när hon skulle kissa för första gången, när hon skulle bajsa för första gången, hur hon skriker av smärta när hennes sambo smörjer in hennes sarjade bak med bedövningsmedel och hur hon ringer till sin mamma i all förtvivlan om att få höra om fina minnen, för hon klarade inte av att vara i nuet. Hennes muskel var skadad och gjorde det därför svårt för henne att knipa, hon kunde läcka avföring när som helst, 25 år gammal. 
Jag är 21, jag ska ha barn om 4 månader och jag är inte rädd för att föda mitt barn, men idag blev jag livrädd för att spricka. 

Kött

Idag tänkte jag ta upp min syn på kött, jag äter kött, jag tycker om kött och det bästa jag vet är en mör fläskfile som blivit grillad ute en varm sommarkväll med en fet klick beasås och helst bara en sallad till men gärna klyftpotatis och palsternacka som blivit gyllenbruna i ugnen.
Jag anser inte att det är fel att äta kött.
Det jag anser är fel, är sättet det går till på, från ett levande djur till en grillad stek på grillen.
Att folk inte förstår att deras köttbitar de köper i affärerna är från början ett levande djur, som fötts av en komamma tillexempel, som lever ett ganska kort liv för att sedan åka till ett slakteri för att sedan bli din mat, enkelt förklarat.
Folk verkar inte inse att det är så. Jag såg reaktionerna från gårdagens farmen, där de slaktade en gris. Folk la upp bilder på hur de satt och tjöt och jag kände bara, hallå? ursäkta, va?
Denna gris som igår blev mat till människorna på gården, kan inte haft ett bättre liv eller ett bättre avslut, den har levt i en fin miljö, med rätt foder och med sällskap av sina vänner och det viktigaste av allt, den hade haft möjlighet till att gå ut.
Ända till att Gutta siktade geväret, även då, var denna gris lyckligt ovetande om vad som skulle hända den. Pang, den är borta, och folk tjuter... För att sedan gå till kylen för att göra sig en skinkmacka. Förstår ni själva hur ironiskt det är?
Grisarna som där emot lever i trånga bås, där de bor så trångt att de trampar ihjäl varandra och börjar äta på varandra. Som är framavlade för köttproduktion, de får besprutad mat och när de väl är så pass stora så skickas de ut på en lång lastbilsfärd, har de tur behöver de inte lämna landet men alla har inte den turen, många djur blir skickade ända ner till Italien där de slaktas, men resan tar inte slut där, för det är billigare att stycka köttet i tillexempel USA För att sedan packiteras i, låt oss säga Danmark. Låter det vettigt? Inte direkt va?
De djuren får endast dagsljus genom skitiga fönster, de djuren får aldrig känna riktig jord och lera mellan sina klövar och de får sannerligen aldrig äta färskt gräs på vårkanten och under sommarhalvåret. Det är något att gråta över!
Jag försöker i den mån jag kan få tag på kött som endast varit inom Sverige. Så kallad "närproduction" för jag vill inte ha en värld där mitt kött har rest längre än vad jag någonsin kommer göra bara för att det ska vara så billigt som möjligt. Helst skulle jag vilja ha det som de på farmen har det, kunna ta en gris från gården och kunna njuta av den där grillade köttbiten med gott samvete, för jag vet att den levt gott!

Skrutt växer så det knakar (i ryggen)

På en månad har det hänt en hel del! 
Häftigt va? 😍 
Något mer som händer är att jag börjar få ont i ryggen, och vikten står still, jag gick ju ner en hel del när jag mådde så dåligt. 
Och nu har jag ökat 800 gram typ på en månad.. Inte allt för kaxigt men men, nu har jag ju bra med matlust och jag äter regelbundet och bra kost då det kommer nog :) är ju skönt om jag inte rasar iväg i vikten också, så vi får väl se! På tisdag ska vi till barnmorskan! Spännande och se vad som görs då? Tror det är hjärtljud stick i fingret och vikt, men vi får se :) 
Jag har sovit hos mamma inatt så imorse så kände hon första buffet från bebi, hon blev imponerad att det kunde kännas så tydligt, och att det är krut i den lille, en stark liten krabat! 
Då fick jag ett sting av stolthet! Mitt lilla hjärta! Stark o kry! Så lyckligt lottad! 


RSS 2.0