Tuva och mormor ❤️




Startvikt

Jisses, vägde mig nyss på mammas våg och enligt den har jag redan gått ner till min startvikt! Jisses amalia, känns sjukt bra, nu ska jag bara komma i form också! Dock får det dröja lite till. Vill känna mig mer återställd innan jag börjar träna. Längtar dock efter att få simma igen, tror det är en perfekt träningsform för mig. Hann ju inte simma så många gånger under graviditeten så jag är heltaggad, änsålänge får jag nöja mig med promenader men inte ens det är skönt i detta väder! Fy satan 11 grader är det ute och regn. Var tusan är sommaren?? 


10 dagar

Idag är Jimmys sista dag av hans 10 dagar, herregud så fort tiden gått! På måndag börjar han jobba igen, jag vill inte! Jag älskar tiden vi haft nu, älskar se Tuva med sin pappa, vill ha de här långa mornarna ihop, det mysigaste under hela dagen! Förhoppningsvis får han semester snart så vi kan falla tillbaka till dessa mornar igen! Kommer kännas sjukt konstigt att inte ha honom hemma hela dagarna! 
Inatt har tösen inte sovit sådär super kan jag ju inte påstå, elr så har hon drömt väldigt mycket, hon har låtit, sprattlat och styrt hela natten, men man pallar, herregud, hon är ju så snäll, skriker inte om det verkligen inte är något, typ när hon vill ha mat, då ska maten helst redan vara serverad 😉 annars jävlar! Haha! 
Igår när vi badade var det mest en reaktion på hela situationen. Ovana och lite rädsla, hur som helst är hon världens snällaste lilla bebis fast hon inte tyckte mamma skulle få sova så mycket inatt! Det är okej❤️ 

Får man vara såhär duktig när man bara är 12 dagar gammal?😍 stolt!!!⭐️


Full fart!

Idag har vi hunnit med mycket! Och ändå är jag inte helt däckad som jag brukar känna mig såhär dags, känns som att man börjar komma in i mammarollen mer o mer, jag älskar mitt liv, jag älskar Jimmy så högt och högst älskar jag den lilla människa vi skapat, för mig är det fortfarande overkligt! Vet knte när jag ska förstå att hon faktiskt är våran❤️ Det är för bra för att vara sant! 
Hur som helst! Vi har; städat chillaburar, dammsugit, fixat disken, tvättat, vikt tvätt, varit i garaget, promenerat, storhandlat, plockat, badat Tuva och nu sover hon och vi ska göra detsamma! Hoppas ni haft en minst lika bra dag, mina vänner! Imorgon är det kalas för Aron som fyllde 1 i onsdags! Stora killen!❤️ 

Aron-bus❤️

Äntligen!

Äntligen har Tuva tappat naveln! Som den har luktat! Rutten bebis, blä! Nu ska hon få bada ikväll, vi får se vad fröken säger om det! Mamma älskar ju att bada och duscha, varmt! Så hon har ju varit med i magen under mina långduschar, nu ska hon få känna på hur det är på utsidan! Mys! 
Här hemma har det idag betalats räkningar, räknat på månadens budjet, har ni budjet där hemma? Vi har ju gemensam ekonomi så det är viktigt att ha koll på utgifterna, jag skriver ner varje månad hur mycket räkningar vi har, hur mycket vi ska lägga p bensin och mat, vi lägger undan sparande och sen delar vi på det som är kvar, till nöjen under månaden. Vi tycker det fungerar bra och på så sätt har vi båda koll på läget, vi komunicerar och är båda engagerade i våran ekonomi! I framtiden kommer vi att lägga undan barnbidraget till ett sparkonto för Tuva som hon kommer få när hon uppnår en viss ålder. En bra start till vuxenlivet, mina föräldrar gjorde så, sen fick jag tillgång till pengarna när jag fyllde 18, vi är nog mer inne på att hon får dem när hon fyller 20, just för att inte "slösa" sparpengarna på tex fester och dyl. Förhoppningsvis är hon mogen att hantera sparpengar vid 20 års ålder! Sen menar jag inte att man inte ska få unna sig, det ska man absolut, jag själv reste, köpte lägenhet, bil och betalade mitt körkort och största delen av min student för pengarna bla. Det är inget jag ångrar, tack vare de pengarna unnade jag mig ett bra avslut på ungdomen och en bra start in i vuxenlivet! 
Idag ska vi åka till garaget, Jimmy ska få pyssla av sig lite och jag tänkte gå en promenad med vagnen. Sen ska vi handla. 
Bäst o sätta fart, först ska chillaburarna städas klart! 
Världens bästa mysunge❤️


Linnea och Tuva

Idag kom Linnea på bebismys! 

Lilla Tuvsan har ett sätt att charma dina beundrare på; jag låter bilderna tala för sig! 

Så söt så att jag tror att jag dör! Men jag hoppas verkligen att det växer bort 😋 



Mer Tuvamys


Erik och Tuvan 
Acke och Tuvan 



Äntligen!

Äntligen kan jag ha ringen igen! Nu känner jag mig hel igen! 



Besök

Igår var Tuvas farfar, plastfarmor och faster här och hälsade på. Även Sanna, Anna och Mia kom och gosade med pluttan.



Och idag kom Fia och myste med Tuvan!

Helmysigt och snart kommer Erik och Acke! 
Vi var även på bvc idag och det gick bra, så nu är det där vi kommer springa i fortsättningen. 😊 

För en vecka sedan var det inte så häftigt just nu


För en vecka sedan såg det ut såhär, hehe 😉 och nä jag var inget arg på min fina karl, endel blir ju tydligen det! Haha! Jag ville bara ha en såndär typisk förlossningsbild 😉 Men han var helt toppen, lät mig jobba på utan att han själv blev hysterisk. Han fångade upp mig med ord och en stöttande hand precis när jag behövde det! Älskade Jimmy! 
Och nog hade jag väl anat att han skulle bli en bra pappa till våran flicka, men att se dem tillsammans är något helt obeskrivligt! Världens bästa!❤️ 


Magen 1-6 dagar efter

Kan inte förstå att våran flicka blir 1 vecka imorgon?! Vad i allsindar! Känns dock precis som Emma sa, på ett sett går det så läskigt fort och samtidigt känns det som det där lilla knytet alltid funnits där hos en. Stämmer verkligen! Hon hör hemma hos oss, ändå är det så svårt att förstå att hon, denna vackra lilla skapelse är min! Mitt barn! Det får mitt hjärta att slå dubbla slag av lycka! 

Idag är det alltså 6 dagar efter förlossningen, igår kom jag i mina gamla jeans! Jag är impad över min kropp! Riktigt stolt! Det ska byggas muskler när  kroppen är redo men just nu jobbar den bra genom amningen! 
Helt avslappnad på båda bilderna bör tilläggas 😉
1. 1dag efter 
2. 6dagar efter

Första mötet

Midsommarafton, det var en bra dag. Vi invigde vagnen med en liten promenad, Tuva sov som en stock och verkade gilla sin vagn! 

Den är ju så fin så jag vet inte var jag ska ta vägen ju 😍 

Sen åkte vi till kvarsebo, där har de midsommarfirande varje år men vi kom dit lagom när det var slut, gjorde inte så mycket dock. Vi hälsade på min morbror och hela bunten, och på mormor o morfar, såklart. Sen åkte vi ner till djupvik, där bjöds det på sill och potatis! Urgott och så kul att få se Tuva ihop med sina gammelmorföräldrar! Så otroligt fint. ❤️


När vi väl kom hem tänkte jag att shit, hon kommer säkert inte sova ett skvatt idag så mycket grejer som hon varit med om idag, men ojojoj, var förra natten bra så var det inget emot vad denna var 😍 underbara unge! 
❤️

❤️

Midsommarafton

Inatt har det varit en drömnatt! Vi somnade vid halv tolv, kl två var det matdags och tja, där är hon pigg, jätteskojigt att vara vaken mitt i natten o prata och leva lite rövare, men hon somnade om tillslut sen sov vi till kl sex, åt lite till somnade om bums på mammas bröst, sen vaknade vi vid halv nio!! Ah! Jag är som en ny människa! Har inte fått sova så mycket på bra länge nu! Underbara unge ❤️ 
Idag ska vi fira lite midsommar, lungt blir det dock! Vi åker ner till djupvik och äter gott hos mormorfar😊 vad ska ni göra? 

Glad midsommar önskar Tuva er! 😊


Gelémagen

"Åh jag kan ju inte påstå att jag tycker att min mage är så värst fin..." 
"Nu är du faktiskt känslig, älskling! Du har ju precis fött barn! Du är fin!" 
Aa justja.. Hehe 
Jo det är ju sant, men den är himla konstig nu, känns som en gammal tants dallriga mage det går inte spänna magmusklerna riktigt, men vad kan man förvänta sig? Egentligen! 
Jag är stolt över vad min kropp åstakommit men denna förändring från gravid, till att inte vara gravid, den går så fort! Det blir en chock att ta in att när man vaknar på morgonen är man stor som en flodhäst och sprickfärdig, några timmar senare är man inte gravid längre, du ligger där med denna skatt på magen ist för i! OBESKRIVLIG känsla! Helt och hållet obeskrivlig!
40+3

Gelémage dagen efter förlossning 
Magen i tisdags morse

Tisdags kväll 

Igårkväll. 
Förstå att första bilden är 1 vecka imorgon?! För en vecka sedan såg jag fortfarande ut som en ballong! 
Waow! O nu ligger hon här på mitt bröst 
Tuva Elly Maria Connman ❤️ 

Den vackraste jag vet ❤️ 


Bb-återbesök

Idag har farmor och faster varit och hälsat på Tuva, ja nu har hon fått ett namn våran sessa! 
Olivia känner sig gammal som blivit faster och då frågade vi vad vi trodde Tindra kände sig med sina 1,5 år ;) 
Sen var det bara att baxa på sig kläder och åka till bb för återkontrollen, där skulle det tas vikt och PKU, mammahjärtat blödde när de stack henne, men hon fick suga på Jimmys finger blandat med lite sockervatten och då gick det bra. Hon hade gått ner lite, som nästan alla barn gör, så det såg bra ut allt. Nu har mjölken runnit till och hon får i sig bra så det är bara lite synd om mina sprängfyllda bröst som inte varit mina bästa vänner inatt! 
Världens snällaste unge har vi iallafall, sover jättebra om nätterna och nu i bilen så gillar hon bara läget och sover 😊 



Kroppen är fantastisk!


Den från igår är tagen på kvällen och den från idag är ifrån imorse! Det handlar om timmar. Wow! Så häftigt! Känns konstigt att det ska bli mindre nu helt plötsligt. Så skönt, så overkligt att denna lilla flicka som jag har i famnen var i mig för tre dagar sedan!? Kan ni fatta? WAOW! 

Hemma

Nu är vi hemma, hunnit sova lite, (hon mycket) 
Tänkte berätta lite hur det gick igår. Vaknade halv sex på morgonen av superkissnödighet, det skvätter till innan jaghinner sätta mig, tänker att nu hår vattnet?! Men nä inte. Istället kommer första värken, sen kommer nästa och nästa! Fem minuters mellanrum och de blir hela tiden intensivare. Jag väcker Jimmy vid halv sju och ringer då förlossningen, avvakta och se, ring när du inte står ut längre. En och en halv timme senare står jag inte ut längre och kände bara paniken över hur fan detta dka gå?! Lär ju inte hunnit öppna mig något på denna korta stund, men det går inte! Så vi åker in. Vidrigaste bilfärden i hela mitt liv... Fruktansvärt! 
Väl inne på förlossningen blir vi mottagna utav Vanja, hon undersöker mig och jag bara väntar på att höra "du är öppen 2cm ni kan åka hem igen" men istället hör jag. Du är helt öppen! Bra jobbat! "Ursäkta vad sa du??"
Så, på med de snygga kläderna och fram med lustgasen! Äcklig var den till en början, sen jäklar blev vi ett riktigt team. Mellan 9-12:57 jobbar jag med värkarna, skriker av smärta, skriker åt mig själv att sluta skrika, du behöver energin! Vattnet går precis innan hon ska ta hål på hinnorna för att hjälpa värkarna på traven, det blev sååå jäkla blött!! Haha! Sen beslutar vi att sätta dropp, då kom ångesten... Japp... Ångesten höll sig inte borta nu heller, trots att jag gjorde så mycket värre saker just då som att ta emot krystvärkar. Men ångesten kom, men det gick himla bra, hon råkade spräcka ådran på handen så det sved skapligt men inget som avskräckte mig, sen satte hon i armväcket, gick hur bra som helst och jag tänkte inte på den, hade annat att tänka på ;)
Sen kom de där krystvärkarna när jag skulle krysta ut henne, och efter varje värk åkte hon upp igen, då kom paniken och uppgivenheten att "nä jag klarar inte detta! Jag är för svag!" Men så, sista krystvärken och efter ett litet klipp så kom hon! Ploffs ploffs! Faktiskt, så kändes det! Och värst var inte att min pullnani blev uttänd till tusen utan jag trodde röven skulle stå någon helt annanstans! Fy fan vilken smärta! Men så var hon där! Herregud, tårar, chock, kärlek! Ett par mörkblåa ögon som spanade omkring sig, en massa hår på det där lilla (stora huvudet med tanke på var ifrån det kom ut) huvudet. 10 fingrar och 10 tår. Världens finaste! 
Sen skulle moderkakan ut, det kom en svag värk ca 2 min efter att hon kommit upp på mitt bröst och något slemmigt gled ut! "Livets träd" haha! Otroligt ful men den har jobbat bra! 
Sen var det dags att sy det lilla Vanja fick klippa, två stygn. Blä och usch men det gick det också! 
Sen gick jag upp o kissade typ direkt, duschade och sen fick vi mackor, cider och saft! Himelskt! 
Hur ohäftigt det var just då, somjag ständigt påpekade ;) så var det ändå häftigt! Åter igen är jag otroligt farshinerad över hur kroppen funkar och vad den klarar! 






Bb-natten

Skulle vilja lägga fram mitt ord om bb och att inte få egna rum. Fy fan, säger jag bara! 
Vi trodde vi skulle få ha rummet för oss själva (dubbelrum) men sån tur hade vi ju inte.. Men det var ju inget mer med det.. Trodde jag... För denna stackars lilla flickan har inte sovit många minuter inatt. Medan våran tös sovit som en stock hela natten. Och när den lilla ungen sovit har mamman och hennes syster dragit de värsta timmerstockarna jag varit med om någonsin. Så jag har sovit max 20 minuter denna natt och det känns fruktansvärt retligt eftersom att jag hade haft möjlighet att fått vilat upp mig efter förlossning och allt som hänt, eftersom våran lilla har sovit så otroligt bra. Fy så jag stör mig att vi inte åkte hem igårkväll! Men nu är det läkarrond vid 9 och efter det tar vi med oss våran sessa hem! 

En prinsessa har anlänt


Och hon blir bara finare och finare ju mer jag tittar på henne ❤️ Älskade lilla skrutta! Äntligen!! Allt gick bra och nu ska vi njuta av varandra! 

Strykning

Vi blir hemma från kalaset ikväll, varken mitt humör elr mående tillåter kalas ikväll, det är något lurt på g i min kropp, så vi bestämde oss för en lugn hemmakväll ihop! Bäst o passa på att njuta av varandra!
Så nu sitter jag i soffan och försöker fundera på om jag har ont, eller inte, för det är någon konstig känsla i hela magen, ryggen, rumpan och spratt i benen! Vi får se vart det leder. 
Jimmy står och stryker skjortor, duktiga karl 😍 
Världens bästa! Och snart är vi föräldrar! Herregud så häftigt! 



+4

Fy katten så träligt det är att gå över tiden! Jag vill inte mer nu! Vill att det ska komma igång nu! 
Igår firade vi iallafall mina två kusiner som tog studenten! Duktiga tjejerna! 
Såklart inte på samma ställe, det är väl onödigt liksom 😉 
Nä så först var det för min rara lilla mc Tuld! Också döpt till namnet Matilda, som tog sin student. En mycket hes och kanske inte helt nykter tös kom hem i en superfrän bil ihop med sin bästa vän Alva! Så okej, 3 studenter firade vi igår! 
Dock var vi tvugna att åka igen såfort vi pillat i oss lite mat, det bjöds bla. På rökt bäver! Otroligt fränt!! Och riktigt gott! 
Sen begav vi oss vidare mot Kvarsebo, bilresan var vidrig, jag hade så ont av sammandragningar och dyl. Så jag trodde vi skulle få vända och åka hem igen, tänkte att yes! Nu är det på G! Men nä så fort vi kom fram och klev ur bilen så kände jag inte mer sen.. Mah! 
Så vi firade även duktiga Sophie som kom fram med en trasig klänning och champange över hela sig! Så stolt över mina fina duktiga kusiner och jag känner mig så fruktansvärt gammal! Haha! 
Det var hur elr hur himla trevligt och samtidigt skönt att göra något annat än bara ligga hemma och vänta! 
Idag är det kalas för Linnea och Gustav, så vi ska väl försöka pallra oss dit också! Lr lunka, elr stonka fram.. Ja ja hur son helst blir det bra! Har ungeninte kommit imorgon så blir det gränges trappan här i Finspång! Då jäklar! 


Gustav, också en av kuselinerna och Sophie 

Hann aldrig ta ett kort på Matilda men tro mig, hon var superfin! 

Slemproppen, på riktigt!

Förlåt tusen ggr om, om någon tycker detta är jättesnuskigt, men denna blogg är i första hand för MIN skull, där jag kan gå tillbaka och minnas! Så därför kommer jag lägga upp denna bild! 

NU, har slemproppen gått, på riktigt! Det har kommit små klumpar nu i några dagar men nu kom detta! Hur mycket som helst! 
Det är alltså 1-7 dagar kvar nu, sägs det iaf. Och enligt gener så kommer jag gå över lika många dagar som mamma gjorde med mig, hon gick över 3 dagar. Så imorgon, yey, fredag den 13e ;) håll tummarna! För jag börjar bli galen jag. 
Ny taktik, lugn o ro, ska lyssna på avslappningsövningar och bara slappa, för att köra järnet tar bara på min kropp och energi = deppig till tusen! 
Bye! 

Lägga golv

Japp, det kan man tydligen klara av sådär en dag innan beräknad förlossning! Inte sådär supersmidigt! Men vad gör väl det? Med lite stånk o stön så ligger nu golvet på balkongen! Helnöjd blev jag och nu ligger jag i soffan och funderar på hur dum jag kunde bli! Men det var en liten tanke att få igång förlossningen dessutom! Men änsålänge har inget hänt... Sega unge..;) 

Visst blev det bra?😃

Arkösund

Idag åkte vi och firade mamma i Arkösund, käkade gott och efterrätt blev det glass. Det var himla trevligt och Arkösund var verkligen otroligt vackert! Jag har aldrig varit där förut men dit ska vi igen, helt klart! 
Mamma och jag❤️ 

Min fina man och jag, mamma ville få med kulan så det fick bli profil! 😉

Min dumma, korkade idiotiska lillebror som är en av de bästa människorna i mitt liv, älskade lillebror!

Nu är det soffläge för mig med våran nya fläkt på högsta effekt! Trött, tröttare, tröttast!



Aquagolf

Igår åkte vi in till stan en sväng och inhandöade lite studentpresenter! Blev himla nöjd med köpen och jag tror båda våra studenter kommer bli nöjda! 
Sen åkte vi hem en snabbis, packade in matvaror och satte i babyskyddet i bilen! Mah! Kom nu lillevän! Till och med Ulf är redo för dig nu! 
Sen åkte vi in till stan igen och hade en grillkväll hos Acke med Erik o Chrille också. Det blev god mat och mycket skratt och musik. Det är så härligt att umgås med Jimmys kompisar, världens bästa grabbar! 
Men jag som är världens kvällströttaste människa fick avbryta kvällen vid halv tolv, då vare läggdags för oss ;) 
Idag åkte jag och införskaffade mig något som jag letat och längtat efter huuuur länge som helst! Min alldeless egna Isfolket-serie, 30 av 47 böcker äger jag nu! Känns såååå underbart! Mina mina mina! (...ja jag är besatt av dessa varelser i denna serie!) 
Sen åkte vi in till stan och umgicks med Icka och Johan, vi åkte och spelade Aquagolf! Aldrig gjort förut men oj! Det var skoj! Men detta med att böja sig ner och lägga en boll på plats varje gång blev både slitsamt för en redan påfrestad rygg och sammandragningarna blev galna så jag körde inte jättelänge. Ryggskott är någpt jag vill undvika nu! Haha! 
Johan vann två grejer, elr en än sålänge, den andra får vi se om den andra blir en vinst imorgon! Duktiga Johan! Det var hur elr hur supertrevligt och efter det åkte vi och käkade glass på Halvars! MMMMMOMS! Polka och apelsin is my lööööve! Nomnomnom! 
Nu håller vi på med lite middag, ryggbiff, sås, pressad potatis och en god sommarsallad! Enkelt men så jäääädrans gott! 
Imorgon ska vi fira mamma ute i Arkösund, aldrig varit där så det ska bli skoj o se vad det har o bjuda på! 
Sitter dock nu med sammandragningar och förvärkar så vem vet! Drar det igång nu?? 
Nä tror inte det :) 



Kolla in vilka superfina Liljor vi köpte förra veckan! De var bara knoppar då men nu jädrar slår de ut en efter en 😍 doftar underbart och det är så galet vackra blommor!

Vecka 39






MOD


Detta är en anledning till varför jag tagit beslutet om att donera mina organ om olyckan skulle vara framme, utan tvekan! 
Min gamla mattelärare Patrik, är nog en av de finaste människorna jag vet, så genom go' och trots att hans hjärta gav upp för några år sedan så har han inte gett upp, han har väntat längst på sitt hjärta i Sverige, han stod högst på listan och nu, nu är hans nya hjärta på plats! Han har fått den nua chansen i livet som jag så länge hoppats! Alla lycko önskningar till dig Patrik! 
Ta steget och ta ställning! Jag har, har du? 


Vårat hem

Vi har bott i denna lägenhet i två år nu. Visst den ligger i Finspång. Den har sina skavanker men jag trivs bra här. Vi har byggt upp detta hem ihop. Vi tycker om samma inredning och det finns alltid nya saker att göra! Just idag är jag sååå nöjd med vårat sovrum, ballkongen och köksbordet! Vardagsrummet är ok, men vill byta ut vårat stora klumpiga barbord till en större byrå så vi får mer förvaringsplats och lite mer plats också. 
Ni ska få se lite bilder (bildbomb) 










Håruppsättning

Idag är det bal, tyvärr hänger regnet i luften och det är inte alls skönt ute, jag känner mig allmänt frusen och kall idag! Gör inget, vissa påstår att det är ett tecken på att förlossningen kan vara pågång då! Vi får väl se! Hur eller hur så kom Therese vid 12 och vi satte igång direkt! 
Vi utgick ifrån en skitsnygg bild som vi hittade, men nu hittar jag den såklart inte... Hur elr hur så blev resultatet såhär:
Vi blev båda nöjda och Therese hade gjort en snygg kall sminkning själv. 
Hoppas de får en toppen kväll! Själv ska jag spendera deni soffan, antagligen, jag vaknade 4 imorse och kunde inte somna om men det känna nu 😉 
För yttligare sammanfattning, ingen bebi än! 



RSS 2.0