Vem vet hur länge

Mormor, jag saknar dig.. Ibland slår det emot mig så hårt så jag är svimfärdig och det blir svårt att andas. Jag saknar att krama om din lilla tunna men ack så starka kropp, jag saknar att få leka med din armbåge, att få fjanta med dig tills vi båda är nära på att kissa på oss. Jag saknar ditt skratt, även om det blir tydligare och tydligare och tydligare, de bra minnena stärks och de sista minnena med dig i en ljusblå klädsel i en sjukhussäng, bleknar mer och mer för varje dag. Ändå gör det ont. Då när vi inte visste, hade vi vetat hade vi nog gjort mycket annorlunda. Samtidigt är det skönt att inte veta. Njut av dagen, nuet, så att säga. 
Jag önskar bara att jag kunde få en sista tid ihop med dig, en sista tid, om och om igen. Älskar dig, nu och för alltid.



Goboken

Ett jättefint till alla föräldrar. Att prenumerera på goboken, jag är så galet nöjd över det beslutet och det är så roligt att se Tuva så fascinerad över böcker. Djurböcker är det roligaste just nu. 
Vi får hem ett paket med 2-4 böcker var tredje månad tror jag det är. Jättefina och påhittiga böcker med olika motiv och texter, sånger och rim. 
Dagens paket innehöll två vikböcker, där du viker ut olika sidor på en sida

drömmar blir verklighet

Idag efter att jag jobbat klart kom det till mig hur lyckligt lottad jag är, att få jobba med det jag älskar, jobba med det jag alltid drömt om. Att få göra denna resan ihop med en av de finaste människorna jag vet, gör att jag känner mig ännu mera belåten med livet. 
Tänk vad lite sol kan göra med livet. Att livet kan kännas så mycket lättare med lite ljus i tillvaron. 
Tack Klara för att jag får möjligheten att vara del av klaraBella! Tack för att du tror på mig . Tack för att jag får skratta ihop med dig varje dag, tack för att du blivit en av de viktigaste personerna i mitt liv, tack för att Du är Du. 


gnällig och trött

Tuva har varit extremt gnällig sista tiden. Väldigt trött och vill inte vara själv många sekunder, då menar jag sitta på sin egen rumpa på golvet och leka med sina leksaker. Idag har det varit omöjligt och nu ligger hon bara på mig och tittar på Tv, hon är ganska varm men tempen visade bara 37,9 så det klassas ju inte som feber i hennes fall. Tuva hat ju inga tänder än. Så funderar på om det kan vara det? Hur reagerade era barn när det var dags för tänder? 
Hon har ingen vidare matlust heller men välling dricker hon gärna. Ah, vad jag längtar tills hon kan säga vad som är fel❤

tålamod

Mitt sätt att behålla tålamodet har visat sig funkat bra. "andas och räkna till 10" har väl de flesta hört? Här kör vi med 100, när vi ska söva Tuva. Jag ligger henne på mig, bredvid mig eller i sängen, beroende på hur hon är. Jag gör ett moment i taget . Tex klappa lätt på rumpan, då gör jag det medan jag räknar till hundra. Sen om hon inte somnat, gungar jag henne lätt och räknar till hundra. Vid detta laget brukar hon slappna av och nästan sova, sova väldigt lätt. Det är här som det är så viktigt att ligga/sitta kvar ett tag så hon verkligen somnar, hundra igen och sen lägger vi ner henne. 
På så sätt behåller jag mitt lugnt, blir inte stressad och håller mig lite sysselsatt och på så sätt tröttnar man inte. För även om det är väldigt mysigt så kan det vara väldigt krävande. Som ikväll. Jösses lilla barn! 

Tips, Vingåkers badhus

Idag åkte vi och Klaras familj till Vingåkers badhus. Jag vill tipsa alla med barn att faktiskt ta sig dit. Det är perfekt för små barn och väldigt bra priser. Det är varmt i luften och i vattnet vilket gör att varken du eller barnen fryser
fryser. Tuva verkligen älskar att bada och tröttnar först när ögonen håller på att slå ihop. Så ni som vill hitta på något bra med era barn utan att det får kosta en förmögenhet så är det ett hett tips :-) 

girighet

Jag kan lika gärna gå ut med det här, för jag tycker att detta är så passivt och jag blir rädd för hur girig människan kan vara. 
I fredags hörde våran mäklare av sig och berättade att hon hade ett hus till oss om vi var intresserade. Självklart var vi det och i tisdags var vi där och kollade. Vi blev kära. äntligen hade jag hittat det där huset jag längtat efter, den där känslan av att känna längtan till att få ta hand om detta hus. Jag kunde se hur Tuva sprang omkring i trädgården och åt på ett äpple från ett av träden i trädgården. Att Jimmy ligger under sin bubbla utanför garaget i solen och jag som sitter på trappen och njuter av livet. Jag såg allt det där. Klart som tusan att vi skulle ha det här huset! 
Imorgon skulle vi ha skrivit kontrakt. Imorgon skulle vi bli husägare. Idag var jag på Ullared, gick och tittade och plockade på mig fina grejer som skulle passa perfekt hemma, i huset, mitt hus. Har jag blivit så stor? Ja men visst har jag det! 
Ikväll när vi kom hem, hade precis ställt ner påsarna i hallen så ringer mäklaren. 
"barnen har lagt sig i, de vägrar tillåta att det inte läggs ut, allt för att få ut ett högre bud på huset. Jag skäms ögonen ur mig, så här ska det inte gå till. Det är sonens sambo som inte tycker att de ska sälja för den summan vi gett." 

Jag bryter ihop, vet inte vad jag ska ta mig till. Det är äckligt, äckligt hur giriga man kan vara. Att man vill utsätta två gamla människor för denna ytterligare påfrestning, som att det inte var nog med att de ska behöva ta alla sina ägor och flytta till ett nytt hem, de hade hittat en barnfamilj som ville ta sig ann deras kära hus och önskan om en barnfamilj slog in. Så kommer en utomstående, inte ens en släkting och lägger sig i hur vida de ska ta beslut angående Deras hus. Det äcklar mig och jag är så ledsen och besviken nu så jag vet inte vad.
Med detta sagt säger jag nu godnatt.


Helgens äventyr

Denna helg har varit helt fantastisk! 
I fredags var det en hektisk dag, det var mest att sitta i bilen hela dagen, fram och tillbaka, till sjukan, till svärtinge, till stan, till finspång till svärtinge, till stan och tillslut hem igen, att tillslut få slå ner rumpan i soffan var verkligen helt underbart skönt! Emilia var hos oss och vi hade en skön myskväll.
I lördags var vi iväg vid 8:30, kosläpp stod på schemat. Ute på vikbolandet på sänkdalens gård. Massa olika djur, massa olika gårdar hade samlats med deras produkter och vi köpte strutskött, himleskt gott! 
Sen släppte de korna och Tindra blev helt till sig! Tuva pekade och skrattade och körde med sitt "dä!" Det kändes så lyckat! 
Sen åkte vi till skärblacka på minneskonserten och satt och njöt i solen till bra, skön musik. Sen fick det bli grillning ute i Svärtinge.
Igår gjorde jag naglar, på mamma och Tina. Sen åkte vi till Tobias och Lisa. Det var en helbra helg helt enkelt! 
Hon som vägrar det här med att dricka ur pipmugg..😉 







Nu står hon upp, längre och längre för varje dag! Min stora tjej 😩❤️




Jag saknar dig

Idag är det en jobbig dag. Vi har suttit på sjukan igår och idag för att hålla Hanna sällskap som har problem med gallan och gallsten. Avdelning 11 ligger 2 våningar ovanför Linnea enheten. 2 våningar ifrån det rummet där jag såg dig för sista gången.  Det gör ont, smärtan i bröstet. Jag saknar dig! Jag vet inte om man kanske hoppas på att smärtan ska lätta när man får säga det "jag saknar dig" än funkar det inte. Än sålänge, så här 4 månader senare. Så gör det fortfarande ont. Jag vill höra din röst, krama om dig och bara få skratta med dig. Få sitta i solen ihop med dig medan du stickar och bara lyssna på vågorna. Jag vill uppleva det, minnas det, hellre än den där nyårsdagsmorgonen, när telefonen ringde kl 7 på morgonen, när mamma är i andra änden och säger att "nu är det över" jag vill inte ha de orden i mitt huvud. Jag vill ha bara dig. Jag saknar dig. Jag vågar, fortfarande, inte känna efter. Jag skrattar och lever vidare, skämtar och försöker verkligen se öjuset i varje dag. Visst går det, men jag önskar att vi slapp. Jag önskar vi slapp leva vidare utan dig. 
Att höra folk säga "min mormor blev 95 år" "min är 89 och hur pigg som helst" det smärtar. Du skulle kunnat varit med så många år till. Om så bara den där jävla cancern bara hade ätit upp sig själv istället för dig. Om du bara hade fattat så mycket tidigare hur gott det var med tex korv med bröd, så hade jag gjort ett dussin åt dig, varje dag om du velat. 
Jag älskar dig, och jag saknar dig. Jag är inte rädd, jag vet att du finns hos oss. Ändå fattas du oss.


RSS 2.0