Årsresume 2014

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Ja, jag födde barn, det måste jag ju säga att det var något nytt!
Genomdrev du någon stor förändring? Jag har from. iår fått äran att kalla mig mamma åt världens finaste lilla unge!
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja jisses! ett riktigt babyboom år har det varit! Så roligt!
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 140615 kommer föralltid sitta på min näthinna 
Dog någon som stod dig nära? Vi får se... 
Vilka länder besökte du? Har bara varit i Sverige under 2014
Bästa köpet? Oj, svårt... Våran bil måste jag nog säga! Bästa Uffebilen!
Gjorde någonting dig riktigt glad? tjatig som jag är säger jag Tuva, och såklart hennes fina pappa! Att jag även kommit på vad jag vill med mitt liv känns helbra!
Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Som småbarnsförälder önskar jag mig lite mer sömn än vad det blivit under 2014! Hoppas hoppas! Likaså önskar jag att jag snart kommer få se min bästa vän snart, och att jag får se henne betydligt mer under 2015 än vad jag gjort under 2014.
Vad önskar du att du gjort mer? Ägnat lite mer tid påmina chinchillor, då hade jag haft ett gott samvete för det mesta omkring mig!
Vad önskar du att du gjort mindre? Inte suttit vid telefonenså mycket, det måste jag bli bättre på, likadant måste jag bli bättre på att inte äta så himla mycket gott hela tiden och isåfall börja träna galet mycket mer än vad jag gör! Haha!
Favoritprogram på TV? Hart of Dixie
Bästa boken du läste i år? Måste väl varit en Isfolket, antagligen, eftersom det är de enda böcker som jag läser, om och om igen ;) 
Största musikaliska upptäckten?Åh SÅ mycket bra har jag lyssnat på i år.. Den största upptäckten måste varit Ulf Nilsson, helt klart!
Vad var din största framgång på jobbet 2014? Har ju inte jobbat så mycket i år men ändå har jag lyckats hitta mitt drömyrke som jag kommer börja med ordentligt nästa år!
Största framgång på det privata planet? Min och Jimmys relation är bättre än någonsin, jag är så galet kär i min karl och att se honom ihop med Tuva gör mitt liv så komplett.
Största misstaget? Att sitta uppe lite för länge omkvällarna när man skulle kunna ha sovit i flera timmar, men vad gör väl det om 100 år ;) 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?Så mycket gladare, uppskattat livet så mycket mera och nu på slutet har jag varit otroligt uppgiven och ledsen pga min fina mormor. 
Vad spenderade du mest pengar på? Tuva 
Något du önskade dig och fick? En frisk liten unge, det fick jag, sen har jag även fått många fina julklappar som jag hade önskat mig, jag är så otroligt tacksam! 
Något du önskade dig och inte fick? En cancerfri mormor.
Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Jag firade den med släkt ochvänner här hemma. 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nä inte egentligen, såklart att mormor hade sluppit sitt jättetråkiga slut. 
Vad fick dig att må bra? Att få så mycket tid ihop med min familj
Vem saknade du? Min bästa vän på andra sidan jorden.
De bästa nya människorna du träffade? Åh, Karin och Hanna, mina gosmammor! SÅ glad för dem! Även Oscar och Frida som jag inte känt förut. 
Mest stolt över? Att jag faktiskt är en riktigt bra sambo och en bra mamma. Att jag är en ärlig vän och att jag vågar ta tag i mina drömmar ang jobb!
Högsta önskan just nu? Att jag kommer klara min kurs och att jag kommer få ihop arbetsliv med familjelivet på bästa sätt! 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag vet inte vad jag vill göra annorlunda, jag är väldigt nöjd med mitt liv och mig själv, möjligtvis att jag verkligen skulle vilja droppa några kilo och omvandla lite fett till muskler!

Gott nytt år mina fina läsare! Ta vara på livet, varje dag!

(Lånade Årsresumén av http://nilssonemma.se)

Nappen

Denna hatkärlek jag känner för denna uppfinning... 
Hur den kan ge min dotter tröst, hur den stimulerar henne att andas, att hjälpa henne att känna sig lugn. 
Men så har vi de stunder som nu, när hon ligger och sover, med nappen, och sen börjar hon hålla i nappen, för att sedan slita ut den, vad händer då? Jo hon vaknar ju! Och en trött Tuva är ingen rolig Tuva.. Detta kan upprepa sig så många ggr som 2-3 per minut! Det är oftast i och med att hon börjar vakna/håller på att somna, men det underlättar inget precis... Någon som har något tips? Att somna utan napp funkar, men när hon vaknar till vill hon ha nappen igen.. 


Äntligen!

Första natten utan bh, på väldigt länge! Så galet skönt! Jag gillar att va naken, känner mig bekväm med att strutta omkring iklädd ändast trosor hemma! Skulle kunna sova helnaken, men då ska J oxå göra det isf, och han är inte lika bekväm med att va naken så trosor it is! 
Haha spännande inlägg.. Är bara så nöjd över det att jag ligger i sängen o ler! Ska sova nu, hoppas på mer sömn denna natt än föregående nätter, där T drömt väldigt mycket.. 
Imorgon tar vi en sväng till staden, jag behöver termobyxor och gärna en skidjacka oxå, T en riktig overall och J ska boka tattootid. 
Det är ca -20 och 10 cm snö ute äntligen! Kallt menvackert när solen är framme! 




God Jul, en svår jul

God jul på er! Idag började dagen vid 8. Vi bytte julklappar jag och Jimmy, Tuva fick en julklapp också som hon fick öppna, duktiga lilla tjejen❤️ Jag fick en dator, världens bästaste älskade Jimmy❤️ Han fick bildelar och en förlovningspresent, vi firar 1 års förlovning❤️ Mormor och morfar firar sin 52:e förlovningsdag.
Sen var det bara att ge sig upp och fixa, Matilda, Emilia och Anna kom på grötfrukost, supermysigt!
Klockan drog iväg och vi skulle till mormor och morfar på LAH avdelningen, Linnea kliniken, det var tungt, verkligen tungt, antagligen sista gången jag fick hålla om min fina älskade mormor, mitt hjärta brister💔 Fuck Cancer, Fuck Jävla Cancer! 
Svårt att ta hejdå, så otroligt svårt. 
En jul utan mormor, utan morfar och utan Maja som är uppe i sälen och jobbar. 
Visst har vi det otroligt mysigt, mamma och pernilla åkte in till sjukan efter maten så det är en lite annorlunda jul iår, smärtsam samtidigt som att det är helt underbart med Tuvas första jul, vi får ta det som det kommer, det är så livet är.. 


Mormor fick kort på oss alla, hon blev jätteglad,❤️


Min älskade fina lilla flicka! Vad jag är glad att jag har dig och din pappa! Ni gör att jag orkar, att jag mitt i all förtvivlan kan känna lycka och glädje❤️


mormor

Verkligheten, det såkallade livet, kommer ikapp en när man ligger och tänker. Tänker att min mormor håller på att dö, MIN mormor, min fina älskade lilla mormor, som jag skrattat ihop med så många gånger, som jag varit ledsen ihop med så många gånger, som jag varit arg ihop med så många gåner, min mormor, som har världens mysigaste armbågar, som älskar att skratta, som älskar att prata överdriven östgötska och som är världsbäst på plättar. Allt det där, är snart över, och jag vill bara skrika, aldrig mer, fy vad jag hatar det! Älskade älskade mormor, vad kommer djupvik vara utan dig? Vad ska vi alla ta oss till utan dig?
Det känns som att stå framför ett stup, det känns som att jag snart kommer falla, falla så djupt, hur ska man kommam upp och ut detta stup. Jag vet inte hur man gör, jag vill inte veta hur man gör, jag vill bara att allt ska vara som vanligt, att vi på onsdag packar våra grejer, våra julklappar och åker mot Skyttholmen, som så många andra jular, där alla är samlade, där du sitter med ett glas vin och skrattar ihop med oss, där du får öppna dina julklappar och vi alla hara så kul ihop, som vi alltid har. Detta år skulle ju inte vara mer annorlunda än att Tuva också skulle få vara med, att hon skulle få fira jul ihop med dig, vi skulle ju ha så kul. Vi skulle sitta och diskutera något så ljudligt så vi nästan skrek på varandra men med ett leende på läpparna.
Det gör så ont inom mig, ena stunden känns det som att jag ska sprängas av alla känslor och andra stunden känns det som att jag håller på att drunkna, att jag bara vill sägga mig i ett mörkt hörn och inte komma fram någon mer gång.
Min mormor och morfar, de betyder så otroligt mycket, det är dem som räddat mig så många gånger, de finns ALLTID där för mig, vad det än är så finns dom alltid där med en hjälpande hand. Älskade mormor, vad ska morfar ta sig till utan dig, ni har ju levt ihop så läskigt länge, morfar sa det själv här om dagen, "Vi behöver egentligen inte prata med varandra för vi tänker likadant iallafall, men det vore ju tråkigt om det bara var tyst"
Sedan 19 års ålder har ni hållt ihop, älskade morfar, älskade mormor, livet är fan inte rättvist. Varför ska ett liv avslutas i plågor? Varför ska man behöva ta sina sista andetag av smärta? Livet är tufft som det är, varför ska det behöva va såhär då i slutet. Fy vad jag tycker att det är orättvist. Du skulle kunna blivit så otroligt mycket äldre. Min mamma kommmer snart förlora sin mamma, jag vill inte ens tänka på den dagen då jag står där och säger hejdå åt min mamma föralltid.
Aldrig mer, det smärtar..
Aldrig mer.
 

God Jul

Längesedan nu... Har inte haft motivation till att skriva, T är mer och mer vaken och med och då prioriteras inte bloggen helt enkelt 😊 hon är nu 6 månader gammal, på onsdag är det julafton och from jul så har vi närmare 3 veckor ihop med pappa som har julledigt från jobbet! Som jag längtar! 
Just nu ligger lilltjejan o sover på mig, hon har sovit feuktansvärt dåligt inatt. Inte ledsen utan bara vaken och allmänt pigg! Förstår inte varför men det är ju inte alltid man gör det. Nu på morgonen har hon istället varit gnällig och tillslut fick hon flaskan så sövde jag henne.. 
Jag trappar ner med amningen nu, känner att vi båda är redo för det, hon får tutta 1 gång per natt och 2-3 ggr på dagen sen får hon flaskan 2-3 ggr per dag oxå. Jag trodde det skulle vara svårt att få kroppen att förstå att det ska minskas med mjölkproduktionen, men icke! Det går så väldigt bra och det känns skönt för nu kan även Jimmy få ta del av dessa mysiga matstunder! 
Min mormor är väldigt väldigt dålig, det känns så overkligt alltihop.. Min fina mormor, finns snart inte hos oss längre, det gör så förtvivlat ont att tänka på. 
Idag ska iallafall jag och Simon åka in till stan och handla hem mat åt honom och handla de sista julklapparna. Sen ikväll ska jag va barnvakt åt Tindra, eftersom att jag har båda barnen så följer även Anna med och hjälper till lite. 
Jag har gått och blivit korthårig oxå. Skönt faktiskt! 




Jävla snorhelvete!

Alltså fyyyy för fan! Ursäkta, jag brukar inte svära sådär kalasmycket! Men inatt har varit en såndär vidrig natt, då min älskade lilla plutta plötsligt blivit jäääättesnorig, igen?! Jag bara känner att nää nu har det varit snorigt och dant ungefär varannan vecka! Hon kan andas med munnen när hon är vaken men att somna med en genomtäpt näsa är ju verkligen inte kul för en annan heller! Segt som fan är snoret, det sitter typ där det sitter, usch, inte mycket sömn inatt, och idag åkte J t stockholm för att jobba💔 hoppas denna skitförkylning försvinner lika snabbt som den dök upp!
Hjärtat❤️


Julbak

Igår var Mia och Fia här och vi julbakade! Vi gjorde knäck, marsipanbollar doppade i choklad och jordgubbsströssel, chokladflakes och polkachoklad(vit choklad) 
Blev jättegott och lyckat! Vi skulle ha bakat pepparkakor också men det orkade vi inte tillslut, det betyder ju att jag har pepparkaksdeg i kylen?! Muuuums!😁 




Julklappar

Igår var vi till Ingelsta och köpte flera julklappar, så nu är Tuvas julklappar klara, hon ska få en cd-spelare, så vi kan spela alla hennes skivor som hon fått. Sen leksaker, kläder och böcker. 
Det känns så skönt att vara ute i god tid! Känner att jag ska tvinga med Jimmy på söndag så ska vi köpa de resterande julklapparna som är kvar nu! Det är inte så många. Så att man slipper den där förbannade julstressen! 
Hoppas att Sophie kan komma på fredag så att vi kan fota Tuva, dels t julkort och dels till julklappar! Är inne på att trycka hennes händer och fötter oxå. Pyssla lite. 
Sen ska jag börja med lite julgodis snart oxå, det har blivit en tradition att göra lite sånt! Och i år tänkte jag försöka göra lite knäck! Får se hur det går. 
Nu ska vi fixa fram en mysig frulle så kommer Zarah snart och äter med oss❤️ 
En fin outfit som jag köpte t T igår, klänningen fick hon av farmor, men hon fick den innan jul nu så hon kan använda den nu när det är mycket tillslällningar nu. Som på lördag, då ska vi fira faster Tindra som fyllde 2 år igår ❤️



Julfint på ängsvägen❄️

RSS 2.0