Kulan och jag

Här sitter jag och kulan, vi kokllar på "Livet på BB" Kan tycka att det är den bästa förberedelsen för min del, att få se hur allt går till, hur folk reagerar och får mig att "drömma" om min egen eller våran! Förlossning. Det är en sådan skräckblandad förtjusning! Jag är livrädd, skräckslagen och känner mig inte alls redo för att göra detta, ena sekunden, andra sekunden sitter jag och tar i jag med medan kvinnan på tv.n krystar och skriker och jag tänker " Skrik inte! Ödsla inte energin på att skrika! Andaaaas, du måste andas!", alltså jättetaggad och förtjust! Det som skrämmer mig mest är de där förbannade nålarna de tänker sticka i mig, hela sjukhus miljön skrämmer mig väl men tack vare att vi gått på föräldrautbildning, varit mycket på sjukhus nu sista tiden så känns inte just sjukan så skrämmande.
Igår kväll var en såndär kväll jag hade hoppas på att verkligen få slippa! 
Det var så tungt, jag kunde inte ligga ner för då sväljer jag luft eller får sura uppstötningar, eller så blir jag galet yr. Sitter jag upp kan jag knappt andas och ryggen värker, när jag står upp så kan jag oxå få svindel nästan! Det snurrar och jag måste iallafall sätta mig. Det tar minst 5-10 stönande och stånkande bara för att vända sig om! 

Plutten älskar att klonka på mina revben eller bara ligga med fötterna tryckt mot revbenen och det känns ungefär som håll, i härdig håll! Det trycker mot tarmar och det märks så otroligt att det börjar bli trångt där inne! 
4 veckor till, sen får du gärna pina din mamma i några timmar så vi kan få träffas! För vi längtar något otroligt efter dig! 

Idag har vi, jag, Jimmy och svärmor varit till Söderköping och köpt tyg till babykorgen, den kommer bli helt himelsk om det blir som vi vill! 
Jimmy är till garaget nu och jag njuter av att bara vara, ska gå en sväng med Bruno snart i det fina vädret! Vad jag önskar att vi hade hus när det är såhär fint ute! Jag känner mig verkligen inte bekväm med att bara gå ut på gården och vara där när folk ser allt man gör. Lantlolla, det är jag! Haha!
 

Projekt babykorg

Den första tiden vill vi ha en babykorg till våran lilla unge, och tur som vi har så finns våran babykorg som jag låg i när jag var en liten skrutt kvar inom familjen! Så den var jag och hämtade i söndags, den köpte min farmor när hon skulle få min pappa, så den är sisodär 51 år i år! Int så illa pinkat, många rara små knoddar har fått vila sina första timmar i den lilla korgen dessutom. Så nu till helgen ska jag, svärmor och Jimmy åka till Söderköping för att införskaffa oss fint tyg, då tyget till babykorgen inte är vad den har varit!
Jag vill ha vitt och spetts och allmänt jättefint kommer det bli!
Men det är ett projekt, för varken jag eller svärmor är sådär toppenbra på att sy! Men testar man inte så kan man inte heller kunna det! Så vi har gett oss tusan på att det ska gå! Och om det skiter sig så får vi be mormor eller faster om hjälp!
Det löser sig och kul kommer det bli!


Förvärkar mitt i påskmaten

Känner att jag måste uppdatera er!
Glad påsk skulle jag skrivit för ett tag sedan jag skulle även berätta om vad som hände natten till lördagen. Jag har aldrig vaknat av att bebis sparkat och levt rövare, h*n är en lugn liten krabat på natten och det tycker jag känns underbart! Det ända som brukar väcka mig är katterna och att jag är kissnödig, kissnödig och åter igen kissnödig!
Men så, natten till lördagen vaknar jag av en i härdig värk, en molande värk samtidigt som magen drar ihop sig och jag känner lite panik, för de har sagt att man inte ska få sammandragning ihop med dessa förvärkar, och det var precis det som hände, men jag låg kvar och plötsligt bara försvann det, som från tomma intet!
Jag är ju en sån fröken som lidit av fruktansvärda mensvärkssmärtor i mina dagar, denna molande känslan som jag i vissa lägen fått spy för!
Men detta var verkligen något annorlunda, och jag kan inte påstå att det gjorde fruktansvärt ont, men tillräkligt ont för att jag skulle vakna av det.
Nåja tänkte jag, jag kanske inbillade mig och somnade snart om igen, vaknade 15 minuter senare av samma slags värk och av samma sammandragning. Det var väl då själva tänkte jag och varvade det med ett toalettbesök. Värken gav sig och jag fick somna om, detta upprepades 4  gånger till sen var det lugnt. Eftersom det inte var varken regelbundet eller såvidare smärtsamt väntade jag med att väcka Jimmy. På morgonen frågade jag mormor om det ska vara så, eftersom h*n är fixerad så tänkte jag om det kunde ha o göra med att h*n rörde lite extra på sig och att det var det som kändes som en värk. Hon tyckte det verkade rimligt men ville att jag skulle ringa till förlossningen för säkerhetsskull. Så det gjorde vi. Det var ingen fara, jag had förmodligen hållt igång lite mycket så order om att vila lite extra några dagar och återkomma till dem om värkarna började igen. Inga värkar kom men en dag med yrsel fick jag leva med, det kan nog varit den dåliga sömnen som det blev och oron över att det närsom skulle dra igång! Hur gärna jag vill träffa våran ugne så vill jag inte att det ska bli för tidigt, jag vill ha skrutten nära mig ända tills tillbakningen är klar! Så ca 5 veckor till måste h*n försöka lugna sig!
 

Rörelsemönster

Det är viktigt, såhär långt in i graviditeten, att man känner bebis varje dag, flera gånger om dagen! Våran unge, ja det är häftigt, det räcker med att jag hinner tänka, "oj nu var det nog ett tag sedan jag kände av bebis" jag säger nog, för när man har dessa rörelser, känner av dem, hela tiden, kan det nästan bli att det faller sig in naturligt och man tänker inte så mycket på det, säger rörelser för h*n är så stor nu så jag känner ungefär allt h*n gör, från att sträcka på sig till att dansa en härlig tango på revbenen! Det sistnämnda går sig inte obemärkt förbi ;) hur som helst, det är oftast mornarna som man ligger och funderar på när jag kände av bebis sist, och då! Som på beställning kommer den där efterlängtade lilla sparken elr rörelsen som en liten hälsning att "jag är här mamma, jag mår bra!" Det är en sådan obeskrivlig känsla och en lycka som innefattar lugn och trygghet! Ni som inte upplevt det än, ni har en helt ny värld framför er! Det är, åter igen, en så otroligt häftig upplevelse!

Vecka 33 (32+0)

32 fulla veckor har gått, jag mår fantastiskt bra i sinnet! Min rygg gör susen när jag simmar, som jag och Sofia börjat med! En gång i veckan minst! Känns så härligt i vattnet, känna sig viktlös och njuta av att kunna röra på sig utan att få ont! 
32 fulla veckor, 139 i hjärtrytm hade lillen idag när vi var där, båda följer kurvan perfekt! Jag ligger nu +4 på vågen och kan inte påstå att jag har någon ångest över det precis!
Känns häftigt att bebis redan är fixerad, jag har fått några sting av knivskarp smärta ibland, trodde det kunde vara att h*n höll på och fixera sig, och det var alltså precis det som hände! Ett steg närmare till att få träffa den lilla ungen❤️ Men än så länge får det vänta lite! Vi har ju inte fått hem vagnen än, inte heller babykorgen, den kommer hem på söndag iallafall 😊 känns überhärligt att få hålls o fixa här hemma! Igår rensade vi lite lådor, mer ska rensas och en hel del ska flyttas ner till förrådet så det blir lite mer utrymme! Men utan stress, jag tar lite i taget! Skönt!!





Lycka

Igår kväll begav vi oss mot Nyköping, min kusins mamma jobbar på Nyköpingslassaret som barnmorska. Så vi skulle dit och få en 3D ultraljudsundersökning. Vid de tidigare ultraljuden har jag tyckt att det varit lite läskigt och svindlande, jag har mer gillat att bara höra på bebis hjärtljud. Men igår var det så häftigt med denna 3D undersökning, att få se våran unges välskapta ansikte, en fin liten hand som hölls upp i ansiktet näst in till hela undersökningen och när vi fick en bild där skrutt ser ut att le, ja herregud! Det är en sådan känsla! Sån lycka! Älskade fina unge ❤️ Känslan gör mig helt sjuk! 
Sjuk av lycka! Att mannen i mitt liv och jag har skapat något så fint! Tänk att denna underbara lilla unge ligger och gosar inom mig! Jag vill bara träffa ungen nu! På en gång. ❤️ Det är helt magiskt! 




Reagerar

Okej, nu tänker jag fira! Nu är det färdig jobbat på väldigt länge! 
Nu ska jag bara njuta och förbereda inför bebis! Längta och umgås med vänner och familj. 
Jag är så nöjd med att få gå på ledigt nu. Efter att ha jobbat inom Finspångs komun i nästan tre år. Det känns så skönt att slippa tänka på tillänglighet. Slippa känna sig överkörd av poolen och äntligen få känna sig lite mer värd än en hundskit under skon! 
Sista tiden har inte varit rolig, inte alls rolig. Att man har kämpat och ställt upp för poolen och komunen under så lång tid för att sedan helt plötsligt bli undanvald. Inte få några jobb och gå och undra vad man gjort för fel. När man sedan tar upp det och det visar sig bara att de inte har koll på läget, ja då blir man förbannad! Hade jag inte varit gravid, så hade jag redan sökt  mig till norrköpings äldrevård istället. Jag hade sagt till poolen vad jag tycker om dem och berättat för dem att det är inte okej att behandla människor så som de gör. GAH! 
Nej, inga gravidhormoner här inte, för när det är fler än jag som reagerar och känner exakt likadant, då blir man förbannad! USCH! Jag kände att jag var tvungen att få ur mig dessa rader. 
Jag kommer sakna mina brukare, men det är inte omöjligt för mig att åka och hälsa på dem. De är så fina, mina gamlingar, de kommer alltid ha ett speciellt ställa i hjärtat hos mig! 
Idag har jag jobbat några få fjuttiga timmar med fick då samtidigt säga hejdå till mina brukare. 
Sen fixade jag lite här hemma, och slocknade i soffan en halvtimme! Sen var det lunchdags med Filla, en massa prat och det var verkligen den snabbaste timmen på länge! Skönt att få prata av sig lite och sen åkte jag hem och bäddade rent i sängen och hängde tvätt, pratade med mamma och nu har jag däckat i soffan! Så får det vara helt enkelt :) 
Imorgon, första dagen på nästa kapitel, ska jag ha två klippningar, sen in till stan, hämta stamtavlor och umgås med Sophie! Sen på kvällen ska jag på lite tjejmys hos Anna! Första dagen blir en kompisdag! Och jag klagar inte! 
 

Graviditetsledigt

Idag har det varit en så sjukt seg dag! Eller det har hänt endel men jag har varit såå seg, trött och bara velat ligga o vila, känner mig som jag gjorde i början av graviditeten! Dock betydligt klumpigare nu! Tar minst 5 stonk och stön att bara vända sig från ena sidan till den andra, och värre lär det ju bli 😉 det underbart sköna är att imorgon är min sista jobbdag, på över ett år! Helt otroligt! 
Jag går alltså på min graviditetsledighet på fredag. Då är det första dagen! 
Gravidledigheten går jag på pga det tunga arbetet och min onda rygg! Så jag ska njuta, städa, tvätta och pula här hemma! Förbereda det sista innan vårat hjärta vill se dagens ljus! ❤️
Idag fick jag dessutom ett underbart fint vykort från andra sidan från världens bästavän❤️


Föräldrautbildning? Informationsmöte

Föräldrautbildning, korkat namn! Det var väl då ingen utbildning, man kan inte utbilda sig till en grej som alla blivit den stunden man fött sitt barn. 
Men denna förlossningsinfo, amningsinfo och livet efter info, det är vad jag skulle vilja kalla det! Vi var 10 par tror jag! Vi fick info om hur det funkar på en förlossning, vad som händer när det börjar närma sig förlossningen. När man ska ringa, när man ska åka in osv! Vi fick diskutera lite och det gänget vi pratade med tänkte som oss, tar det som det kommer! De hade inte heller tagit reda på kön etc. Trevliga människor! 
Jag och Jimmy var yngsta paret, men vad spelar åldern för roll känner jag! Vi är alla där av samma anledning, vi ska ha barn❤️ 


Föräldrautbildning

Idag ska vi på första föräldrautbildningen! Hur var det, tycker ni, som varit där? Jag är ärligt talat lite nervös! Eller spänd som i att det ska bli spännande! Det återstår att se helt enkelt 😊 



Gratiserbjudanen

Här sitter jag och letar gratisprodukter! Herregud vad mycket det finns när man väl sätter sig ner och letar! 
Jag tror jag har skickat/skrivit till närmare 10 företag, där de har olika startpaket för gravida eller nyfödda. Vilket är hur bra som helst tycker jag! 
Jag har hittills hört av mig till; 

 

BabyboxKan beställas tidigast tre månader innan barnets födsel.

Hämtas ev. på Babyland, Babyproffsen eller på Barnens Hus butik.

MAM fb. Gilla och få en napp för 0-6 mån. 

Jollyroom fb. Gilla och få en napp för 0-6 månader.

Baby to be. Hämtas ut på närmaste apotek i Apoteksgruppen.

Liberoklubben
.
 Startväska som delas ut på BB (annars kan det gå att mejla Libero i efterhand).

Registrera dig även i Liberoklubben och ta del av andra erbjudanden och få poäng för produkter.

Pampersklubben. Samla poäng från produkter och byt mot varor.

100 poäng får du om du gillar Pampers fb-sida

Kronans Droghandel. Gratis babybox. (Tillfälligt slut

Goboken
.
 Ett välkomstpaket, eventuellt behöver du säga upp framtida utskick från dem. 

Bambino Matningsked fb. Gilla och beställ.

Denty. Beställ en gratis napp.


Du som har barn eller är gravid, gå in och kika ni också! Det finns helfina erbjudanden till familjen! 
Rena julafton!


Magnus den store

Igår var jag och Matilda på "Magnus den store" i Norrköping. Otroligt roligt och ibland höll jag på att kissa på mig för att jag skrattade så mycket! Så otroligt jättebra! Det är helt otroligt att den karln lyckas gång på gång, snart 60 bast och står och skuttar som en liten duracellkanin med en stukad tumme! 
Han ville inte att man skulle sitta och ta kort heller, han sa något klokt "är det trots allt inte roligare att se en show live, istället för att se den med kass kvalle genom en telefon, 3 dagar senare?"
Oj så sant! Så vi satt där och njöt och skratta och sjöng! Det var nog en av de bästa presenterna jag någonsin gett någon! Älskar att ingå i upplevelsepresenter 😉 
Här har ni iaf en bild på en mumtobe-outfit! Älskar blazern, man känner sig uppklädd samtidigt som den är förbaskat skön! Sen hade jag mine boyfriendsmammajeans! Också lövley att ha ett par bekväma byxor som ser förbaskat bra ut! 
Ett tajt linne framhäver kulan, som var lika taggad som mamma och Matilda igår! Man kan ju inte bli annat när det handlar om Magnus Uggla!






❤️


V 31 (30+3)

RSS 2.0