PANG!

Här kommer alltså en liten bomb, dock så vet nog alla redan som läser min blogg. Men det är här jag kommer ventilera mina tankar, så om någon vill läsa om det så får ni läsa det här! 
Vi väntar alltså barn!
Jag är idag i vecka 13 (12+2) (trodde väl aldrig att jag skulle förstå det där med veckor hit och dit, men när man väl hamnar där då går det! ;) ) 
Jag är i graviditets månad 4 och har mått uselt under vissa dagar, och vissa dagar har fungerat utmärkt! Det har varit kräka ena dagen och sängliggandes till att kunna vara uppe länge och må kanon hela dagen, äta vad som helst! Jag har under en period somnat vid typ 21 varje kväll i snart två månader, men även det har börjat ge med sig, denna hopplösa trötthet som gör att man knappt orkar lyfta en arm! Visst finns det dagar då jag bara är, men det måste få vara så också, med tanke på att min kropp just nu håller på att bilda ett nytt liv, det är så stort! Så svindlande! 
Än så länge syns det inget på mig, men igår var vi på det första ultraljudet och där, klart och tydligt låg den lilla krabaten! Hjärtat slog fint och tydligt och h*n var väldigt jättevaken, sprattlade runt och for runt som bara den! 
Våra vänner Lisa och Tobias har berättat så mycket och Lisa berättade att hon började både skratta och gråta vid ultraljudet, men jag kunde liksom inte göra mer än att bara le, och säga högt till både mig själv, Jimmy och barnmorskan att "Det är ju en liten bebis där! Det är ju faktiskt en liten bebis där inne!". Jag tyckte att det var så jäkla häftigt!! Våran lilla skrutt! 

När jag skrev om blodprovet för några veckor sedan så var vi på våran insrivning med våran barnmorska, jag har ju även redan berättat hur bra det gick och än så länge så har jag klarat så mycket mer än vad jag kunnat drömma om någonsin! 

Jag återkommer snart igen och skriver av mig. Som ni nu kan förstå så kommer det bli mycket gravidinlägg från och med nu! 
Håll till godo!
 

Huvudvärk

Hej hopp på er! Hoppas ni haft enlite bättre dag än mig! Men det har varit en skön dag! Och inte så skön! Hur som helst, jag vaknade med huvudvärk i morse vid halv fyra i morse, somnade om och vaknade vid fem igen, gick upp och tog en tablett och ett stort glas vatten, vaknade av klockan vid sex, väntade på jobb men det kom inget, somnade om stenhårt och vaknade vid halv nio igen, med huvudvärk igen! Så jag har faktiskt legat och vilat näst intill hela dagen, vid fem ringde James och ville ha lite akut hjälp med sitt hår, såbet ihop och åkte och hjälpte honom. Nu har vi precis ätit här hemma och innan jag tar kväll ska jag åka och klippa Freddan och Tessan! 
Imorgon ska jag och Jimmy på äventyr! Återkommer om det! Ha det bra nu! 



Pepparkaksbaks och sorgelöst

Idag har jag och Amanda bakat pepparkakor, druckit glögg och lyssnat på julmusik! Så jättemysigt och så jättekul faktiskt! 
Nu sitter vi och ser "känn ingen sorg" filmen som är baserad på Håkan Hellströms text och musik. Den är genialiskt! Herregud så bra! Håkan, jag längtar efter dig ❤️ 
Bilderna har Amanda knäppt! Då min mobil låg och skrålade musik! 


Börjar lika något

Idag blev det lite pyssel, det ska bytas gardiner och lite sånt också, men det blev genast mysigare med lite julpynt! 
Lite av julpyntet! Lagom är bra! I landet Sverige.


Julpynt för hela slanten

Idag fick jag inget jobb, jag har två klippningar på em. Sen kommer mormor och morfar! Så innan det tänkte jag pynta lite smått här hemma! Börja lite försiktigt åtminstone! Vi åker till ullared i helgen när man ska börja pynta egentligen! Så då får vi passa på nu i veckan! Vi, eller jag, är inte sugen på julgran i år. Förra året blev den totalslaktad av Wilma.. Och nu när vi dessutom har två galningar på fri fot i lägenheten så känns det inte alls så lockande! Men vi får se! Det är ju mysigt visserligen. 
Förra årets julgran


Så många dagar av kärlek

Tänk, jag trodde aldrig jag skulle känna såhär, någonsin, man måste verkligen uppleva det för att förstå! Tänk, att just han, som kommenterade en bild på bilddagboken för 4 år sedan. Skulle vara mannen i mitt liv. Tänk, att den där oskyldiga kommentaren "vacker" skulle ha så stor innebörd för oss båda. Från att gå från okända till bästa vänner, till ovänner och åter igen bästa vänner. När plötsligt allt föll på plats och plötsligt var det så självklart, att "honom ska jag ha!" Jag visste redan hur han fungerade, vi kände varandra utan och innan. Det blev så självklart då, helt plötsligt. Och visst, under dessa år av kärlek så har vi haft våra upp och nerförsbackar! Endel mindre och några betydligt större, men det är kärlekens gång. Idag står vi båda med fötterna på jorden, stöttar upp varandra och min kärlek till denna människa är så obeskrivlig! Han är min bästa vän, min stora kärlek och för varje dag som går är jag så otroligt tacksam över att ha honom i mitt liv, min trygghet! Varje dag känner jag att jag vill uppleva allt med denna människa! Tänk att efter 2 år så känner jag mig fortfarande nykär! Tack hjärtat! För gårdagen, för våra dagar ihop och jag ser fram emot livet varje dag, ihop med dig! 



Stolt över att jag är jag

Jaaa, jag vet att det var längesedan jag skrev men det har sina anledningar! Men de återkommer jag med! 
Jag är så glad just idag! Så sprudlande lycklig! 
I veckan tog jag mitt första blodprov, och som ni kan se lite längre ner, så är det en av min stora skräck här i livet, men förstår ni? Att det gick så otroligt bra! Tack vare ett bedövningsplåster på armväcket en timmes tid innan jag skulle stickas så gick det så pass bra att jag inte kände någonting alls! Och min sköterska var så otroligt bra, underbar rent ut sagt, lät mig ligga ner, ligga och lyssna på musik och lät mig ligga kvar tills jag kände att jag klarade av att sitta upp igen. Det var verkligen en toppen första gång upplevelse! Sen mådde jag lite dåligt under kvällen men det var mycket nerver som släppte så det var något jag hade räknat med, men oj! SÅ STOLT jag är över mig själv! 
Nog om det, idag har vi haft en sådan här favorit dag, då vi legat i sängen ända in på lunchtid och bara myst och haft det skönt. Jimmy åkte för ett litet tag sedan till sin Bubbla och jag har plockat i chillarummet, fixat i ordning och fyllt på mat i förvaringslådor osv, skönt att ha det gjort. 
Sedan har jag gjort iordning kvällsmaten som ska förtäras hemma hos Anna och Jonas, de är till Teneriffa så jag och Mia är kattvakt under veckan, så då ska jag och Linnea dit och ha en myskväll ihop, det var längesedan och det har nog lite med att jag känner mig så glad idag! För att jag ska få mysa med min fina vän hela kvällen! Eller aa, hur länge det nu varar, jag är rättså trött nu för tiden och somnar gärna halv tio! 
Hoppas ni alla mår bra där ute och snart händer det något här! Snart ska jag berätta något för er! En helomvändning kommer det bli! Men jag vill dra ut på spänningen lite till ;) 
Tröttmössor! Underbara Baltazar! Lägg märke till att hans tass är typ dubbelt så stor som min hand! Bamsehund!

Har ni någonsin sett något så sött?




Energin!

Var är min energi idag? Den har sprungit sin kos, guh, så här seg har jag inte varit på evigheter! Jag som hade planerat att ha en ledig dag där vi skulle storstäda lägenheten! Helt omotiverad blev jag när Jimmy åkte "en snabbis" till bubblan. Jag har än så länge, vikt ihop en massa kläder, bäddat sängen, städat i hallen, klippt klorna på katterna och nu skulle jag egentligen sätta igång och städa chillaburarna. Grejen är, att jag vet inte hur jag ska orka! 
Låter så negativ, men det kan jag inte påstå att jag är, jag är mest bara chockad över denna otroliga orkeslösa kropp som jag fastnat i idag! 
Så får det väl vara ibland antar jag. 
Igår var jag och Amanda på bio, Thor 2, den var GREAT! han är GREAT! Nog sagt om det, den var bra. 
Nu ska jag se en dokumentär om Lindsay Lohan. Bye. 

RSS 2.0