Tur i oturen, typ!

Idag har vi eller vi skulle, kasta massa skit, glas, kartong, chillasäckar (städavfallet från burarna) men det var ju såklart stängt... Så säckarna fick vi inte iväg! Aja.. 
Sen drog vi och köpte blomjord till blommorna på ballkongen, vi skulle även köpa sånt här klickgolv som man har på ballkongen, men det var slut. Haha sån jäla lucky-dag! 
Så då åkte vi och shoppade lite, jag köpte mjuka sköna amningsbhar och ett par ordentliga skor! Äntligen! Killen som hjälpte oss kollade av hur mina fötter var och jag fick mycket beröm för dem, jag belastade helt rätt och hade bra muskelatur i fötterna! Bahm! Känns underbart, då faktiskt 75% av befolkningen faktiskt belastningsfel på fötterna. Så nu sitter jag här i garaget, vi tog med oss lite käk och när vi rullar in till garaget ser jag en vit bubbla stå på planen.. Vaaad satan, Jimmy? 
"Det va ju inte meningen att du skulle se den redan! Den är ju inte klar😳" då har den lilla lymmeln varit iväg och köpt en bubbla till mig 😍 maaaaaj gad! My man!❤️ 
En redigt toppendag hittills! Sitter i skuggan nu och myser med mina sammandragningar 😏 






Jakten på lyckan

Oh så var de dags igen! Herremingud! Tänk att det är 3 år sedan man själv vandrade omkring med den där vita mössan, 3 år sedan och se var jag är idag! Bara dagar från att bli mamma! Ganska häftigt, jag är nöjd! Lyckligare än någonsin trots att jag inte har den där höga utbildningen, den där perfekta bilen, inte ens ett fast jobb! Jag är lycklig trots att allt i livet inte är perfekt. Frågan är vad det är som utmärker något att vara perfekt? Livet är aldrig perfekt, hur mycket pengar man än har, hur många vänner man än har. Livet och människan strävar alltid efter mer! Den eviga jakten på perfektion leder så många till hysteri och ångest! Jag har verkligen insett det, att det perfekta livet är det liv som är helt utan perfektion, när man själv accepterar att livet är underbart, utan den där bilen, utan att ha det där drömjobbet. Jag själv är så evigt tacksam att jag fick chansen att börja jobba inom äldrevården, de gamla har lärt mig så mycket, fått mig att mogna snabbare än en banan i solen! Att få ta ansvar över att klara ett arbete. 

Jag är så nöjd med att jag flyttade hemifrån så pass tidigt som jag ändå gjorde, att jag då i samma veva skaffade mig min första bil, att jag lärde mig ta ansvar och ha ansvar. Se till att jobba för att betala räkningar, se till att sköta ett hem, om då ett väldigt litet hem, men ändå! Världens bästa lägenhet var det! 

Jag är så nöjd över alla mina misstag jag gjort i livet, var enda ett! Det är ju ändå tack vare dom som jag sitter där jag sitter och är så glad och nöjd med livet. Nöjd över att ha världens finaste lilla katt i mitt knä, som jag älskar något så gränslöst! Och att vi tog beslutet att skaffa oss en till katt, som fått oss att svära ofantliga gånger pga hennes klumpighet, men som vi älskar vår lilla Sally, bängbulan! 

Det bästa beslut jag tagit var nog den kvällen, när jag bestämde mig för att det är Jimmy jag vill vara med. Min bästavän, min stora kärlek, pappan till mitt barn! 

Att ta beslutet att behålla vårat barn var en självklarhet, ett beslut som har och kommer förändra så mycket! Men som vi båda ser fram emot! Vi ser så otroligt mycket fram emot förändringen detta lilla liv kommer att ge oss! 

Det har hunnit hända så mycket på de här 3 åren och jag kan bara önska alla kommande studenter att: ta vara på stunderna, njut av livet så som livet är, helt utan perfektion och med så många uppför och nedförsbackar att du kommer tappa räkningen redan första halvåret! Men njut av dem, det är ändå ditt liv det handlar om! Ditt och ingen annans! Gör misstag, och ta lärdom av dem! 

Idag kliver vi in i v 39, 38 fulla veckor har gått och med dessa dagar, timmar, sekunder som är kvar så förstår jag vad evighet betyder!





Varning för lång text!

Igår var det full fart! Jag tog en lång slömorgon, som varje morgon ;) äter frukost vid sju, somnar om, ser lite tv. Börjar fundera på att gå upp, ligger kvar. Typ så ;) kan gå och dra igång en tvätt, det sköter sig själv liksom! 
Igår kom jag dock på att jag var ju tvungen att fixa matlådor redan på dagen igår, till idag, eftersom vi skulle ut o käka på kvällen, samtidigt ringer Jimmy och säger att jag ska vara i stan till kl 13, vi skulle byta däck på framhjulen på bilen. Klockan var då halv tolv, jahapp! Sätt fart, maten skulle lagas, jag skulle äta, och fixa mig etc. Så det blev potatis, sås, köttbullar och broccoli, alla plattor fick jobba. Min fläskpannkaka från dagen innan smakade ljuvligt med lite lingonsylt och grädde på, den åt jag stående samtidigt som jag lagade den andra maten, Simon kom och fick med sig matlåda till jobbet och så var kl kvart över tolv, på medlite smink och hoppa i lite dugliga kläder och så åka! Jag hann! Tjuhu! Sen när vi satt där på verkstaden och väntade på att det skulle bli klart kom stressen igen, tänk om det skulle dra ut på tiden?? Vi som var tvugna att hinna hem för att J skulle hinna byta om och sen skulle vi till bm. Kan tala om att vi hann! Gott och väl, de var otroligt snabba och bra så redan efter 20 minuter rullade vi hemåt igen. 
Hos bm var allt toppen, lillungen följer kurvan perfekt och troligen är det en unge på ca 3 kg i magen på mig nu! 7kg+ på vågen står det nu. 141 i hjärtslag för lille skrutt. Super fixerad och aa, helt enkelt ett toppenbesök! 
Sen tog vi en glass i solen innan vi skulle in igen på en föreläsning. Där en dam från amningshjälpen var och berättade precis det vi fått höra på föräldrakursen, inte så nödvändigt helt enkelt.. Sen var det två från folktandvården som berättade lite ang barnets tänder, hur det ska skötas när de börjar synas, hur man ska göra med nappen, inte göra "rent" genom att tvätta den i din egen mun för att sedan stoppa nappen i bebis mun, alla baskelusker som du har i din mun kan ge bebis caries, bättre att skölja av den eller torka av den eller bäst, ta fram en ny. 
Sen var en dam från finspångskommun som berättade om vad kommunen har att erbjuda oss som nyblivna föräldrar. 
Sist ut en tjeja från Mariagården, finspångs öppna förskola. 
Två timmar senare var vi påväg hem en sväng igen, jag bytte om och sen åkte vi och käkade på Hugo, Amanda fyllde år, vi var 20 st tror jag och hade en himla trevlig kväll! 
Lång dag och vi stupade i säng redan kl 22 och somnade. 
Idag ska jag vara barnvakt till Tindra i några timmar, sen ska jag till Klara ikv och få naglar o fransar upppiffade! Längtar galet!!😍 
Igår var det helmys tyckte Wilms 😻


Bakning och håruppsättning

Igår när Jimmy kom hem beslutade vi oss för att baka! Vi hade ju plötsligt så mycket ägg så vi knappt visste var vi skulle ta vägen! Så det fick bli, kladdkaka, kladdmuffins och en rulltårta! Rulltårtan blev så gul i brödet så man kunde tro att det var saffran i brödet! Men icke! Med en riktigt fin gula som det var från äggen vi fick av Anita och Grudde så blev det en ljuvlig gul färg! Gott blev det också 😍 idag tänkte jag att det får bli pannkakor, det får bli både ungspannkaka och vanliga! Smidigt och gott! Funkar bra till matlådan också! 
Glömde ju helt bort att ta kort på våra bakverk igår, nu ligger hälfen i frysen o endel i kylen och några mumsbitar i våra magar 😁 
Idag kommer Tess, vi ska testa uppsättningar på henne, hon ska på bal i början av juni och jag hoppas jag kan få göra den! Det är så kul med uppsättningar så det är inte klokt!😍 
Förra årets uppsättningar inför balen, Amanda och Julia! 

Och året innan det var det Sanna som fick håret fixat! 
Vi får se vad det blir iår helt enkelt 😊


Höggravid-klackar?

På lördag är det bröllop, jag hade två klänningar det stod mellan, men bestämde mig för att ta den jag tänkt från början, den är galet skön och förbaskat snygg! Det är dessutom en preggoklänning, och det gör det lite bättre, bäst o passa på liksom! 
Men så provade jag skor till, fick låna ett par av Ninni men de får åka med som skönskor, för jag tänker fasen ja klackar! Hör o häpna, den höggravida ska stapla fram i högklackat! Japp de tänker jag 😉 
Detta med nya snygga naglar o fransar, en snygg sminkningoch en läcker håruppsättning, sen vågar jag nog visa mig bland folk 😁


Helgen

Åh, nu ligger vi i soffan, mätta och belåtna! 
Väldigt belåtna över helgen. 
Igår åkte vi tillsammans med Bosse, Tina och lilla Tindra till Blacka på bakluckeloppis och lite bubblor stod uppraddade, vädret var helt underbart men det var inte mycket att se så vi åkte vidare, på himpafältet var det "Superior race" så det åkte vi och kollade på också, Tindra blev helt till sig av den höga musiken och stod och diggade som bara den! Urgullig ;) 

Sen åkte vi hem en sväng och jag sov lite, sen åkte vi och plockade ägg hos Anita och Grudde, Fias föräldrar, enorma hönor, massa ägg i olika färger och massa massa hönor! 

Sen åkte vi till Bosse och Tina igen, det bjöds på grillat och rabarberpaj 😍 maaah! Underbart! 
Idag då, då åkte vi till Phålsboda på VW marknad, alltså mera bubblor ;) Jimmy var i himlen och jag såg också en massa godingar! Efter det stannade vi och käkade glass i Hjortkvarn. Otroligt mumsigt och jättekul att inte bara sitta hemma, vi är nöjda med helgen och som sagt, nu ligger vi i soffan, mätta och belåtna och ser Talang! Hoppas ni också haft en bra helg! 




Pyssel

Jag hade kvar lite spets från när vi sydde på babykorgen. Så det tog jag och sydde fast på vårat ena babynest! Tycker själv att det blev jättefint 😍 



Acne

På denna bild, ser ni ganska tydligt hur min hy är. Den är fruktansvärd, och för dem som undrar, ja det gör skitont, det är inflamerat och det kvittar hur mycket jag tvättar, tvättar med bakteriedödande, det blir inte bättre, jag har haft den där acnen på ryggen i många många år nu, jag skäms över dem, jag tycker det ser snuskigt ut, riktigt äckligt. När amning är avklarat så kommer jag be om medicin mot den förbannade acnen. Jag är trött på att inte våga ha på mig ett fint tunt linne som visar ryggen tex. Jag vägrar ha det. Samtidigt så tänker jag inte på dem, de kan jag inte då skulle jag ju bli psyk. Det är bara träligt som nu, när jag fastnar på bild och ser hur hemskt det ser ut!

Avgjutning av magen

Idag tog vi tag i avgjutningen av magen, och ja, ska jag vara ärlig är jag chockad att jag är så stor! Jag ser mig inte själv vara så stor, men tjyven ja har en redi kula nu ju! 

Här kommer lite bilder, det var kallt, obehagligt och jag satt förbaskat dåligt, så när jag ställde mig upp ser hela skulpturen för stor ut, men nädå, det är sådär jag ser ut när jag sitter ;)
Jag gick och duschade och möttes av detta när jag kom tillbaka, det var visst jobbigt att pyssla! Haha! Söt!
Vi ska försöka pyssla till något fint med avgjutningen, men den är så stor, vet inte var vi ska ha den sitta sen. Men det kommer vi till, nu ska den torka i 3 dygn!

Mannen i mitt liv

Det är inte klokt! Att man kan känna ett sådant pirr i magen av att se på en människa som man känt så starkt för så otroligt länge, att känna denna förälskelse den första tiden var bara självklar, att få känna den där pirrande känslan efter nästan 3 år ihop är helt underbart!
Att få bära en ring som bevisar att han är min, att få bära hans barn som är hälften jag och hälften han. Det är en sådan obeskrivlig lycka! 
Han är så fin, så ödmjuk och så underbar! Visst kan han reta gallfeber på mig, han kan göra mig så besviken stundtals men aldrig någonsin skulle han göra något fel, med flit, han är bara lite tankspridd och det gör de små sakerna så fjuttigt små emot vad han ger mig varje dag, varje leende, varje kyss, varje ord. Älskade karl!
Den där blicken, det oskylda lilla leendet, det finns inget som känns mer värdefullt än att se honom lycklig, glad och med strålande ögon! Jag älskar dig så mycket Jimmy! ♥

Det här med farväl

Imorgon blir det en sån där tuff dag... Nackdelen med att ha djur är att de blir dåliga, det spelar liksom ingen roll vad man gör, det hjälper inte. Det smärtar. 
Imorgon ska min fina Tamlin få somna in, min fula lilla gullegris! Han har varit "dålig" länge och jag vill inte riskea att han blir så dålig att han inte orkar något. Han har pendlat i vikt något otroligt, det senaste året. Det har inte hjälpt med pinicillin, inte avmaskning, inte miljöbyte, inte byte av foder, inte tillskott. Inget har hjälpt. Så nu har jag, som djurägare fått göra det där beslutet som finns där så fort man skaffar sig ett djur.. Och hur många beslut man än fattar så blir det aldrig ett lättare beslut, det ksn vara självklart, men aldrig är det lätt! Min älskade tuss! Som väl alltid mer varit mammas tuss, han har alltid tytt sig lite extra till henne och hon har innefattat ett lugn för honom. 
Våran lilla plutt! Det kommer bli tomt, men jag vet att det är det rätta. Jag är lite avis på honom för imorgon får han träffa sina föräldrar igen, fina Dumpe och SnällaNella ❤️ På så sätt gör det hela det lite lättare.. 
Älskade Tamlin, sov så gott❤️ 
BebisTamlin

Lite större :) 

Skrutte❤️ 

Under denna tiden mådde du som bäst. När du bodde ihop med brorsan, finaste du❤️ 

En fin låda får han till sin evighets-vila


Samtalet

Åh ni kan inte gissa vilken bra morgon detta blev! Vilken energiboost! 
Världens bästa nummer visade sig på telefonen för en timme sedan. Ett nummer ifrån Australien! Så galet lycklig blev jag av att höra den där stämman, som jag inte hört på 3 månader! Det kändes helt underbart att få prata och skratta ihop igen, om så bara för några minuter! 
Det var hur som helst en underbar start på denna dagen, senare kommer Sophie och då ska vi baka och bara mysa! Ska bara försöka ta mig till affären och handla lite :) 
Ingen bebis än med andra ord :) 
Bästavän, jag saknar dig


Projekt babykorg!

Idag tog vi tag i babykorgen! Så nu kan vi cecka av det, vilket känns otroligt bra. 
Jag är otroligt nöjd och svärmor har verkligen gjort ett underbart jobb! 



Till att sluta av med så var mina ben och fötter obehagligt svullna så då fick jag faktiskt lite fotmassage av min underbara karl! 
Nu sitter han och syr innertak till Bubblan, det trodde jag inte att jag skulle få se, någonsin 😉
En riktig pysseldag har vi haft, men nu är det soffläge som gäller för mig! 
Vi vill vänta lite till innan lilla krabaten kommer! Helst 2 veckor! Sen så! 😍

Chokladbollens-dag

Igårkväll hade vi en lugn hemmakväll med pizza och eurovision! 
Jag gillade Danmarks bidrag, och jag tyckte om Islands, det var två låtar man blev glad över! :) 
Idag har vi bakat chokladbollar! Det är ju tydligen chokladbollens dag idag och den utnyttjade vi! Det är ju himla enkelt.


Vi hade inget pärlsocker så det löste vi med floursocker! 
Snart kommer Jeanette o Patrik och så ska vi börja sy till överdraget till babykorgen! Hoppas det blir klart idag!😍

Graviditetsfotografering (oredigerat)

t
 
Nu har min fina kusin varit här och tagit kort, kan inte vänta med att visa lite bilder, de blev himla bra tycker jag!
Sophie ska redigera o fixa lite sen ska endel förstoras upp och sättas upp på väggen! 

Bilder

Snart kommer kusin Sophie och så ska vi fota magen! Lika bra att passa på tysligen ;) 
Vi fick precis upp 3D bilderna på väggen över byrån. Är så nöjd med den lilla hörnan! 



Slemproppen

Herrejisses, nu händer det grejer! Nyss gick lite av slemproppen! Men det är bara att ta det lugnt, se vad som händer :) återkommer!

Som sagt...


Förstår ni vad jag menar?? 😂

Humör

Igår var jag en surputte, allt var bara blä usch stånk o stön. Jag har haft det väldigt lindrigt med dessa extrema hormonsvängar där allt bara är jobbigt, jag har inte varit överdrivet blödig och varit mer glad än vad jag brukar vara. Sen har jag haft kortare stubin och reagerat kraftigare på saker som stör mig i tex samhället! Men inte den här inre oron och uppgivenheten om att allt är piss o blä! 
Hur som helst hoppades jag på en bättre dag idag och jodå, humöret hsr varit bättre, men jag har fått spendera dagen i sängen typ, då jag haft galet med sammandragningar och nu på kvällen även förvärkar! 
Jättepassande då Jimmy är på svensexa... Inte direkt kanske... Men det är bara att ta det lugnt, till tusen. Så får vi väl se vart det leder! Känner att h*n inte får komma än! Vi har inte hämtat ut vagnen än och babykorgen är inte klar.. Förhoppningsvis kan vi bli klara med det  under nästa vecka! Sen är det fritt fram ungefär :) 
Ligger/sitter i soffan och ser Let's dance med Wilma i knät som värmekudde och Sally på lite avstånd! Haha hon har underbar sovstil just nu ;) 
Ikväll/inatt ska jag hämta Jimmy o Bosse från svensexan! Piggast i stan! 
Alltså, när denna katt sover! Det ser så skönt ut! Helt avslappnad och störtskön! 😍


Månad för månad

Igår var det chinchillautställning. 
Jag har börjat sitta som sekeriterare med domarna vilket gör utställningarna till rena nöjen och mycket lärorika! 
Dock blev jag mycket besviken på resultatet jag fick på min hona som jag hade med! Fy! Inte alls en rättvis bedömning enligt mig! Aja hur som helst, otroligt trött var jag efter, svullen och allmänt less på resultatet över Saga. Väl hemma dök jag i säng! 
Idag har det varit en såndär favoritdag! Bara ligga och dra sig, äta frukost, ligga och mysa ha det skönt ihop! 
Vi har busat med världens goaste unge som sprattlar som en tok när pappa Jimmy busar med magen! Jag ligger och asgarvar, för han kittlar ju mig samtidigt som han busar med bebis! Så otroligt mysigt!
Vi tog även bild på magen, så som vi gjort nu nästan varje månad tror jag! Jättekul att kolla tillbaka på! 😍 
Den översta bilden är från December
Den undre från Januari

Januari till Februari
Februari till Mars

Mars till April 

April till Maj 

Häftigt va 😍



För och nackdelar!

På order av Sanna så måste jag uppdatera bloggen oftare "fy skäms på mig" och ja! Faktiskt! För jag har massa ideer på blogg inlägg.. Men det blir liksom inte tid till att sätta sig och skriva dem. Men det har jag ju egentligen.. Jag har br prioriterat lite annat😁 
Jag tänkte dra upp för och nackdelar som jag märkt av med graviditeten! 
Vi börjar negativt och tar upp det dålig, jobbiga eller hur man ska tolka det! 
Nackdelar:
Du känner dig otroligt osmisig stundtals.
Ont i kroppen.
Tröttare.
Kissnödig, alltid vid fel tillfälle! 
Man kanske känner sig vacker, men inte ett dugg sexig! Självförtroendet kan verkligen få en käft på smällen ibland! Samtidigt som den kan blomstra! Det är nog olika, jag älskar se mig själv gravid, med kläder på! Utan kläder.. Oh my... 
Osmidigheten när man kommer till en enkel dusch där det inkluderar rakning... Glöm den, om du inte kan sitta på något vis! 
Att inte kunna gå ordentligt, jag som är van att gå på, så man kommer fram, får snällt lunka fram när jag är ute och går, för annars känns det som att benen blir kvar där långt bakom eller att det är dem som springer ifrån mig, likaså så får man de stördasde sammandragningarna. 
Dessa illamåenden, fy fan.
Ligger man ner, rakt ner, är risken stor för yrsel, ligger man på ena sidan sväljer jg luft på något konstigt vis och ligger jag på andra sidan får jag den där satans halsbrännan. 
Andning är något du får ta en annn dag, det är för trångt för det ibland. Kan ni tänka er den känslan av det äe för trångt i din egen kropp? Det är en ganska galen känsla! 
Jag vill få värkar, jag vill plågas! Jag vill träffa vårat barn.

Positivt:
Det är den häftigaste upplevelsen du någonsin varit med om! Alla små steg! 
Att känna den där första kulan i magen, den där hårda lill kulan, stor som en knytnäve.
Att känna den första lilla rörelsen, som är som en liten fjäders smekning på insidan! För mig var det väldigt tydligt, väldigt tidigt, jag fick höra att oj vad liten du är! Inte mycke mage alls! Det, mina vänner är ganska knäckande, för man är så otroligt rädd för att det inte ska gå vägen, att det är något som är fel! 
Nu var det ju så att jag har följt kurvan, perfekt! Sug på den du! Min fina lilla kula.
Iallafall, jag är glad att jag fick känna av bebis tidigt, det var som en bekräftelse att! "Lyssna inte, vi har det bra, du o jag!" 
Alla dessa rörelser, som blev tydiligare o tydligare för varje dag, de är oslagbara, hur förbaskat obekväma de än kan va stundtals! Nu räcker det med att vi klappar magen, jag eller Jimmy och pratar till skrutt så får vi gensvar, nästan alltid! Underbara lilla bebis! 
Längtan, den är både smärtsam och njutfull! Smärtsam, för att jag inte riktigt, inte till 100% vågar tro att det kommer gå bra, hjärtskärande och smärtsamt, men sant! Men så får jag en redig spark rakt i revbenet nu så det var väl ett "skärp dig!" Jag längtar efter att få träffa vårat barn. Se hur h*n kommer se ut. Kyssa den fina lena huden och bara känna dessa rörelser, på utsidan! Åh herregud, den är nästan kvävande! 
Mer positivt! 
Man slipper bära på tunga grejer, det får andra göra ;) 
Man får sova middag, med gott samvete! 
Man får äta lite extra gott! Det är ingen som klandrar en för det! 
Jag bär på den finaste skatten, den dyrbaraste skatt en människa kan bära på! 
Vi älskar dig lilla hjärtat ❤️
Kulekulan ❤️


RSS 2.0