Tack!

Det senaste ordet som Tuva lärt sig säga är "Tack". Det är inte ordagrant, det är "dat" med hon säger det när hon får någonting och det är verkligen det sötaste jag hört... Jobbigt att det slår mamma till och med 😳 
Mamma är mer ett uttjatat ord från Tuva nu.. Vill hon något så är det "mammamammamamma" hahha! 
Det var förra veckan när jag skulle åka och jobba som hon blev ledsen när jag skulle åka, med gråten i halsen så kom det "maamma" 😭 typ så... Mitt hjärta brast... Fullkomligt😩❤️ Älskade lilla barn❤️ 
Det är så otroligt häftigt att få följa hennes resa!




Dödsångest

Jag minns så väl, att jag låg där i sängen, det var mörkt omkring mig och tårarna rann, jag vet inte var det kom ifrån, det var en sån otäck känsla. Jag hade insett att jag en dag, inte kommer finnas mer. En dag, den dagen kunde varit imorgon eller om 100 år. Jag grät och var rädd, jag var 8 år gammal. Jag ropade på mamma som kom in, hon kröp upp i min säng och hon höll om mig, förklarade att döden är något vi alla kommer erfara, döden är otäck för att vi inte vet så mycket om den, att det är som jag sa att man inte riktigt vet när den kommer. Det är okej att vara rädd men att jag ändå skulle se det som att det faktiskt kunde vara 100 år fram tills att jag tar mitt sista andetag. Jag var 8 år och hade dödsångest. Jag var sjuk, jag hade vägrat äta under lång tid tillbaka, pga rädslan av att kräkas efter en magsjuka. Jag tynade bort. 8 år och jag svälte mig själv. Inte medvetet. Jag var bara rädd. Som 8 år börjar man inse att världen är större än det man blottat med sina små blå. Jag var rädd. 
Jag sitter och funderar på hur man ska ställa sig till alla de där frågorna som kommer komma ur min lilla flickas mun, hur hennes tankar kommer snurra. Hur man som förälder ska ställa sig, eller om Tuva skulle bli sjuk som jag, där hon vägrar äta och kräks av minsta lilla, där hon gömmer undan maten för att göra mig nöjd. Det var en tuff tid för mig, men än dock så otroligt tufft för mamma. 
Livets alla backar, uppåt eller neråt. Det är spännande och skrämmande. Varje dag är en dag närmare det okända. Njut av varje stund. Lev i nuet, minns gårdagen, dröm om morgondagen.



Hosta och sömnbrist

Åh, sen sist har Tuva dragit på sig jordens slemhosta... Segt som tusan.. Usch! Inatt fick vi åtminstone sova. Natten innan var det mest vakentid för min del. Otroligt trött, försöka orka hålla humöret uppe med Tuva och kunderna på kvällen. Det märktes att inte huvudet hängde med över huvudtaget igårkväll. Men min kundsslutresultat blev bra iallafall. Skönt det.
Nu sover Tuva, på mig, jag känner att jag skulle kunna somna jag oxå. Men Mia är påväg så ska vi gå en promenad sen. Jag ska till salongen och göra en upplösning, sen hem igen med Tuva för att sedan åka dit igen och ha kund 😊 heja heja! 
På torsdag är det valborg och då ska vi på björn rosenström. Tuva ska fira valborg med farmor! 😃 





Resultatet




Älskade ungar❤️

Tänk vad dessa barn, som man verkligen älskar, kan vara sådana otroligt starka ljus i livet, hur dessa små varelser kan förgylla det mörkaste mörker bara genom deras brutala ärlighet, deras rena och fantastiska hjärta! Älskade barn!





Dom här två alltså❤️


Solen, humlan och vinden

Jag sitter ute i det fria, ute i svärtinge hos Svärfar och Tina, Tuva ligger och sover och jag sitter och väntar på att färgen ska torka. Jag har sprayat locken nu, så vi får väl se hur det blir!
Det är så jädrans underbart ute, fåglarna kvittrar, solen steker på och jag känner mig så fridfull. Inga bilar, inte en massa skrik, bara jag och fåglarna. Med en lätt bris som fladdrar mitt hår, som smeker lätt om kinden. En humla som lite klumpigt surrar förbi. Detta är livet, tänk att naturen och solen gör en människa så fridfull.




Det händer grejer


Från detta,
Till detta! 
Älskade unge❤️


1år


Tänk om jag hade vetat, det jag vet idag, att där inne låg min lilla Tuva. Min lilla goa unge som utväcklas varje dag ❤️ Tänk om jag hade vetat att den 15 juni kom hon, då hade jag sluppit all denna otåliga väntan och irritation, hopplösheten av att tro att jag föralltid skulle så ut som en stor flodhäst (överdrivet då jag faktiskt tyckte och tycker att jag var väldigt fin som gravid) men ändå, jag kände mig föööör stor... 
Tänk om jag vetat det jag vet idag? Hur fint livet kan vara, bara genom så små och enkla medel❤️ Min fina flicka, vi har verkligen skapat ett litet mirakel ❤️

älskade lilla unge

Åh min lilla plutta, 2a ordentliga anfallet, vi har ju tur att det inte är dagligen men det är SÅ otäckt! Ni anar inte, idag skönk hon ihop igen, men andades inte, paniken hann krypa sig på men hon vaknade till igen och var rädd, jo de tror jag det. Usch! 
Hur som helst, jag sitter här och väntar på att lite lock ska torka, jag håller på med lite pyssel inför Tuvas 1 års dag. Tanken är att jag ska göra egna burkar med lock men hål i, med ett sugrör i, ja ni fattar vad jag menar, det är ju himla inne nu, men jag kan inte påstå att jag är så sugen på att betala den summan som det faktiskt kostar för bara 3 stycken! Så jag haffade "några" barnmatsburkar igår, de diskas för fullt, jag har gjort hål i locket, precis lagom så sugröret går i, sen ska jag spraymåla locken, ljusrosa, faktiskt så ska dt bli ett litet rosa kalas, kors i taket! Sen ska jag göra vita prickar på locken oxå. Vi får se hur det blir, har precis beställt lite etiketter oxå som ska klistras dit, sammanlagt har jag lagt ca 400 med färgsprayerna (primer, färg, lack),  etiketter och sugrör. Det är alltså 35 muggar vi talar om här och hade jag köpt dem färdiga hade det kostat närmare 3500... Sååå jag är rättså nöjd! Plus att dessa går att fortsätta att använda. sen, faktiskt kul! Hoppas att det blir bra!
Tänk att hon fyller 1 om mindre än 2 månader, det är ju heeeelt sjukt!
 

3,5. Månad utan...

Det är mer än 3,5 månad sedan du tog ditt sista andetag, denna smärta och tomhet görs ständigt påmind. Jag saknar dig så mycket, älskade lilla du. Snart 4 månader sedan jag kramade om dig för sista gången, där du viskade i mitt öra "jag finns hos er, alltid, jag är inte rädd, var inte det du heller" 
Hur har du det? Vad gör du om dagarna? Sitter du på ett moln där uppe och tittar ner på oss? Ser oss? Dricker lite vin, äter dina nötter och ler åt oss, finns för oss, skyddar oss? Jag saknar dig, lilla mormor. Varje dag, varje timme, varje minut, varje sekund. 



39,3!?

Tempen steg ytterligare, till 39,3... Ringde svärmor och frågade, hon tyckte att 1177 var en bra idé. 
1177 trodde inte tänder, de trodde bakterie i tarmen... Maaaah! Orkar inte! 
Mitt älskade hjärta❤️ 
Ledsen, äter, dricker och sover, mellan varven bjuder hon på sina fina leenden. 
Nu vid läggningen somnade hon på mig, innan vällingen, fick i henne lite välling iallafall så hon fick bli ordentligt mätt. 
Hoppas natten går bra och att hon vaknar upp imorgon pigg och feberfri❤️ 

"Hur ler man Tuva?" Svaret har ni ovan 😉😂


38,9 c

Tuva var galet gnällig hela dagen igår, bajsade löst och somnade redan vid 19 istället för 20, sov till kl 06. Idag skulle vi åkt till mamma, men när vi höll på att göra oss i ordning så tyckte jag att hon var så varm, så vi tog en temp. Och det visade 38,9! Så hög temp har hon inte haft förut! Inte konstigt att hon var gnällig, lilla pälsklingen, bajsat löst 3 ggr idag.. Magsjuka igen? Tänkte jag. Men kom fram till att det kan vara tänder, hon har nämligen matlust och är glad mellan varven, inga kräkor heller. Så vi hoppas och tror på att de där små bissingarna vill upp nu. Hon ligger ju lite efter på den fronten, men det är ju inte mycket man kan göra något åt 😊 
Hon sover för 3e gången nu. Lilla hjärtat❤️ 



Näsblod

Idag hände det värsta jag kunnat tänka mig, Tuva ska ju ställa sig upp hela tiden nu för tiden, hon är superduktig och väldigt stadig men oxå väldigt ostadig. Hon ramlar o ramlar o ramlar, hittills har det gått bra, men idag ramlade hon och slog i näsan så illa att blodet rann, fyyy f-n mitt hjärta brast, älskade lilla barn 😩❤️ 
Paniken om att hennes näsa var bruten, hjärnskakning osv. Hon var vaken ett tag efter och lekte men blev snart gnällig och trött så jag sövde henne och ska väcka henne strax. 
Hjärtattackerna är vardagsmat nu för tiden, men lika jobbiga för det... Usch! Kan hon inte bara vara liten hela tiden 😳 



Äventyrsdagar

Jisses så mycket vi gjort igår och idag!
Igår var det öppna förskolan på förmiddagen, jag älskar att gå dit på tisdagarna, det är så mysigt med dans o sång i källaren och Tuva skrattar högt när vi dansar, hoppar och skuttar!❤️ 
Sen hem och äta, sova och plocka. 
Vidare mot Igelfors och hämta upp Vilda och Filla på vägen, vi åkte ut till Helen, hon fick ta över vårat babyskydd och lite andra saker som lillsnörpa vuxit ur! 
Lamm, hästar och ankor, väldigt spännande dag och världens bästa Vilda var glad över dagen❤️ 
Hem och jobba för mig! 
Fina naglar på fina Myrica❤️ 



Idag åkte vi och hämtade upp Fiut och åkte till Tropikariet, första gången för Tuva, och hon äääälskade det! Så kul! 











Utväckling i raketfart

Tuva har blivit lite för duktig sista tiden, hon ställer sig nämligen upp nu, hon kryper och hon sätter sig upp från liggande. Med andra ord är det full fart nu 😉 underbara lilla goding! 
Sista dagarna har vi exprementerat lite med hennes sovtider på dagarna och hennes läggning, än sålänge har det funkat bra! Vi har dragit ner från 3 korta sovtider på dagen till en gång. Har funkat hittills jättebra! Till natten har hon nu börjat få äta välling i sin säng, sen ger vi nappen och hon har somnat! Duktiga tjejan ❤️ Det blir lättare för henne att slappna av, annars har hon somnat på oss. För att vi sen ska böka ner henne i sin säng, nu slipper vi den lilla processen och hon har somnat otroligt bra! 
Duktiga lilla❤️


Min stora dag!

Igår drog den mänskliga väckaklockan igång 05:30, näää Tuva! Mamma vill sooova! Möhh, min klocka skulle ringa 07:00, inte 05:30.. Men men, en flaska välling i sängen och en ny blöja så var hon snart nöjd igen. 
Kände nervositeten direkt, blä blä blääää! 
Upp och fixa sig, kl 08:20 åker vi till klaraBella o hämtar mitt material, sen åker vi mot staden, möter upp Sarah och snart är vi framme, vi fixar borden, och 09:28 drar vi igång. 2,5 har vi på oss och det går bra, sen går de inte bra, sen går det bra igen. Sen blev man nervös. Ah jisses. Tillslut var tiden slut och jag hann. Jag klantade dock en nagel som Sarah hade råkat gå emot i lampan. Så den blev inte bra.. Panik. Emelie, läraren, satte sig ner och kollade över mina naglar. Påtalade klant nageln o jag kände.. Ae nu är det kört.. Men nä. "De är absolut godkända, men fixa den där nageln nu." Vavava??? Ooomg! Jisses! Del 1 var godkänt! 
Sen fick vi lunch och en sista chans att kolla igenom teorin. 
Kl 13:20 drog vi igång och första frågan tog det stopp... Hade ingen aning. Men skrev, svarade på alla frågor, bättre på vissa och sämre på vissa. 
Sjukt äckligt nervös. 
Trodde det var helkört.. Fullkomligt helkört. 
Emelie kommer och vill gå igenom proven, och det visade sig att jag hade fått 22 poäng av 25 möjliga(!?) 17 var gränsen man var tvungen att överstiga. 
Ni kan ju jissa om att jag var nöjd?! Jag är verkligen inte dum i huvudet! Jag känner mig så sjukt stolt! 
Jimmy kommer och hämtar mig och vi åker och köper en milkshake på donken. Hem och bara är, bara njuter. Sen kl 19 skulle jag möta Klara på Joan's för att fira mitt diplom, det är bara det att när jag väl kommer dit, ja då är det inte bara Klara, utan Hanna, Sanna, Karin, Sofia, Amanda, Mia, Anna och Sophie! Klara hade fixat med en överraskningmiddag till mig och gissa om jag blev överraskad och lycklig! Herregud! Älskade bästaste vännerna! Blev rörd till tårarna och jag fick hur mycket presenter som helst! God mat och god dricka var ju bara ett himla fint plus i kanten! Oh! Så lyckligt lottad jag är! 





Jag är nagelteknolog

Ja visst! Idag klarade jag mitt examensprov, det praktiska och teoretiska, bör jag nämna att jag var lite nervös? Det var länge sedan jag kände en sån här nervositet, men oh vad häftigt det känns att säga att jag har en utbildning, jag är en nagelteknolog, lilla jag, den ovetande samhällsvetaren har äntligen hittat rätt i yrkeslivet! Mah! Så häftigt! Berättar mer imorgon, nu ska jag sova och smälta min dag/kväll! Ah så underbart❤️ 
Jag o fina Madelen❤️


Jag skäms

Jag skäms, jag har fått ett sånt dåligt tålamod på sista tiden, jag blir lätt irriterad på Tuva när hon är såhär gnällig som hon är. Ledsen över att "hon trotsar mig" men det handlar ju inte om det Signe, det är barnsligt att tänka så, hon börjar bli en egen individ, varje dag utväcklas hon till att snart kunna stå på egna ben (även i huvudet) hon gör mer och mer saker som hon själv räknat ut att man kan göra och jag känner att jag inte hinner med, jag har fastnat i den fasen där jag kunde göra exakt vad som skulle göras med henne, följa rutiner till punkt o pricka. Därför, nu när hon börjat känna att nej mamma jag vill inte, så blir hon arg, ledsen och gnällig, och som jag nämt tidigare så har fröken ett jädra humör. Det är tufft, det är verkligen skittufft att vara mamma, lika tufft som det är underbart, det är underbart att se det där leendet, det är underbart att höra hennes röst, hur hon tar, klappar och myser, hur hela hon är! Jag älskar henne så det gör ont i mig! Jag hoppas med denna text till mig själv att jag kommer hinna ikapp min lilla flicka. Min dunderduktiga lilla flicka!
Idag har vi firat påsk hos morfar, min morfar, första påsken utan mormor.. F*n vad jag saknar dig, saknar ditt leende, din röst, dina händer som omfamnar mitt ansikte, allt, älskade lilla mormor. 
Först var vi hos Jimmys mamma, jag klippte henne, och nopprade hennes ögonbryn. Vi fick ägg och myste. Sen har vi som sagt varit i Djupvik. 
Jag hoppade av lite tidigare och gick o plockade blommor till mormors minnesbord. Sen har vi ätit gott, letat påskägg, osv. Otroligt mysigt, bästaste släkten!






Musikquiz

Ikväll var det musikquiz, det var rörigt och det tog en himla tid att få maten, men tillslut så! 
Det gick ju inte bra, men gick inte så dåligt som jag hade trott 😉 alltid något 😊
Morsan piffade till sig lite extra idag dessutom, dagen till ära 😏😉


Min unge❤️

Jag sitter här i soffan, betraktar och studerar, den där lilla personen som sitter där på golvet, leker, pratar och visar stolt upp sina leksaker för mig. Den här lilla personen som kan göra mig så galet frustrerad, som kan göra mig så orolig, så nervös och som gör hela mitt liv värt att leva. Den där lilla personen som bara för ett litet tag sedan bara låg där, nu kryp/kravlar hon fram, hon stöttar sig upp för att sätta sig, hon visar så tydligt att hon förstår så mycket! Hon säger mamma och pappa, hon pekar och babblar och ja, jag skulle kunna fortsätta i en evighet. Världens bästaste lilla Tuva, vad du är mig kär❤️ 
Glad påsk på er!
Tuva ska få ett ägg med kläder och leksak❤️


❤️❤️❤️

Ohojaja...

Så otroligt trött.. Känner mig mer död än levande.. Lagom till att vi blivit friska så kom snoret tillbaka till Tuva. Alltså FY. Hennes nya idé är att hålla andan.. Och det gör mig lite tokig! Vilket jäkla påhitt, vad blir bättre av det? Ingenting. 
Plus att hon är inne i sin värsta period hittills, helt hemskt. Hon gråter såfort jag inte tittar på henne ungefär... "Maaamma, uhuhuhääääää".. Och får hon inte uppmärksamhet då, ja då brakar det loss fullkomligt... Detta humör! Hon är inte ens 10 månader och har värre humör än en 13 åring! Suck! Jag är trött... O nu tänker jag sova. 
Var är min glada flicka? Om någon sett henne så säg till😳😂❤️ 
Älskade barn❤️


RSS 2.0